MinStil: Sonia Uppal

BLAZER GIRL: Mote- og skjønnhetsansvarlig i Costume, Sonia Uppal, er alltid på utkikk etter den perfekte blazeren. Her deler hun sine beste motetips med MinMote. Foto: Privat.

– Jeg er alltid på jakt etter den perfekte blazeren og tweedjakken à la Chanel. Den skal være i en yndig farge, litt stor i størrelsen og bred over skuldrene, gjerne med skulderputer. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær, skjønnhet og personlig stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Helene Ekra

og Alethe Marie Heltzen.

Uppal jobber som mote- og skjønnhetsansvarlig i Costume. Hun bor for øyeblikket på Hosle i Bærum, men er på leting etter den perfekte leiligheten på Majorstuen, så hun kan sykle til jobb hver eneste dag.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Varierende. Den kan være ultrafeminin med overdådige rysjer, farger og blomsterprint, men kan også være helt nedtonet og minimalistisk. Det spørs helt hvilken tid på året det er, men jeg liker å utforske og teste nye impulser fra catwalken så lenge jeg klarer å skape mitt helt personlige uttrykk.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Skulle ønske jeg kunne si alpeluer og vintage-inspirerte kjoler fordi jeg så inderlig ønsker å se ut som en fransk chic, litt som Jeanne Damas, men det går mye i oversizede blazere, feminine bluser, lyse jeans og hvite sneakers. Jeg sverger til komfortabelt skotøy.

KJENDIS

MinStil: Marthe Amundsen

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– En YSL-blazer som jeg fant i en vintagebutikk i Reykjavik. Det er den perfekte blazeren med innsving, gullknapper og skulderputer. Folk spør alltid hvor den er fra når jeg har den på. Dra til Island for å kuppe vintageskatter. Der finner du så mye unikt til gode priser!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg bør si leilighet, men jeg vil si at det er en tur til Jamaica som topper førsteplassen sammen med et par rose slingbacks sandaler fra Chanel i sukkertøyrosa, og en mørk grønn Triomphe veske fra Celine. I tillegg til cirka hele Bottega Venetas vårkolleksjon.

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien?

– Nei. Jeg skulle ønske at jeg var en som gjorde det så jeg kunne spart tid på morgenen, men jeg har aldri fått det til. Det er også en grunn til at jeg hater å pakke til presseturer og moteuker – jeg klarer aldri å planlegge antrekkene mine på forhånd, for det kommer helt an på humøret som igjen påvirkes av været, selv om jeg alltid oppfattes som en solstråle.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Bland en dråpe av Rudolph Care sin selvbruner «A Hint of Summer» i nattkremen for en fin og solkysset glød året rundt.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Jeg har dessverre flere dårlig hårdager enn kleskriser, men det hender jo. Da gjelder det å holde antrekket helt enkelt. Et par lyse jeans, hvit T-skjorte, blazer, gullsmykker og et ekstra lag med maskara kan aldri slå feil.

KJENDIS

MinStil: Anette Ousdal

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Jeansene mine fra Tomorrow-Denim. Buksene er laget av økologisk bomull og desidert de mest behagelige buksene jeg noen gang har eid.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg prøver å være veldig bevisst og unngår impulskjøp. Jeg sjekker også alltid merkelappen på innsiden av klær for å sikre gode og bæredyktige kvaliteter som varer, og da spesielt når jeg kjøper baseplagg. Alltid kvalitet ovenfor kvantitet, og helst klær som du kan style på forskjellige måter og helst plagg du kan style på forskjellige måter sesong etter sesong.

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?

–Store, prangende lenkesmykker i pastell er. Chunky skinnboots à la Bottega Veneta og Prada i ulike farger, synlige krager og detaljer, og plagg som gir 70-tallsvibber.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på jakt etter den perfekte blazeren og tweedjakken à la Chanel. Den skal være i en yndig farge, litt stor i størrelsen og bred over skuldrene, gjerne med skulderputer. Et genialt triks når det gjelder både gamle og nye skatter, er å bytte ut knappene. På nettsider som Etsy eller eBay finner du alt fra gamle Chanel-knapper til dekorative brosjer.

– Små endringer kan gi klær et helt nytt uttrykk, om det så er en blazer fra Zara eller et second hand-plagg. Bortsett fra det, er jeg alltid på jakt etter den fineste røde neglelakken og den perfekte svarte festkjolen som jeg også kan bruke i jobbsammenheng.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Vanskelig å si. Det er mye man ser på catwalken som man aldri hadde trodd ville friste, men etter hvert som det kommer kopier i forskjellige varianter, hender det at man likevel går på en smell, men jeg prøver å være bevisst på å kun kjøpe det som passer i både smak og garderobe. Se for eksempel på de robuste bootsene som er å se over alt nå. De er altfor tøffe og passer ikke til min stil. Derfor finner de heller aldri veien til min garderobe, selv om de troner trendlistene akkurat nå.

KJENDIS

MinStil: Alexandra Hoang

– Ditt aller beste motetips?

– Kjøp alltid en størrelse for stor enn for liten. Om styling på kryss og tvers ikke er din greie, bør du holde det enkelt og heller tone opp med fine smykker og delikat sminke. Vær tro mot stilen din og kjøp aldri et plagg bare fordi det er en trend – det må passe inn i garderoben med de andre klærne dine. Et fresh farge på neglene kan gi antrekket et helt nytt liv.

Publisert: