MinStil: Kjetil-André Ward

– Jeg har aldri vært en av de kule gutta, sier Kjetil-André Ward (28), som fant sin personlige stil ved å bli komfortabel med seg selv.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre ANDERS GRAN, MADELEINE PEDERSEN og MAREN SCHIA.

Nestemann ut er Kjetil-André Ward, som til daglig jobber som visual merchandiser og stylist.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Jeg synes det er vanskelig å definere stilen min for å være ærlig, men jeg tror casual og genderfluid er en ganske grei beskrivelse.
– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?
– Helt klart dressbukser i alle slags farger. Jeg får ofte «hang up» på visse plagg, og de siste årene har det vært dressbukser som har trumfet alt.

– Hvordan har du funnet din stil?
– Det blir ikke noe mer klisjé enn det her, men jeg har funnet stilen min ved å bli komfortabel i meg selv. Jeg har aldri vært en av de kule gutta, men jeg prøvde altfor lenge å bli som dem og kle meg som dem. Nå har jeg jo innsett at det er sykt mye mer komfortabelt å bare kle meg sånn som jeg selv synes er kult, og for meg er det en stil som svever litt mellom «båsene».

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Uten tvil en marineblå ullkåpe fra Hugo Boss jeg fant på UFF for noen år siden. Den kostet bare 450 kroner, så det må ha vært «meant to be».
– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Går det an å snakke om ønskeliste nå uten å si at jeg ønsker meg en hverdag med mer klemming og mindre munnbind..?

– Hvem eller hva inspirerer deg?
– Jeg finner egentlig inspirasjon i alle rundt meg, jeg har ingen spesifikke mennesker jeg nødvendigvis snur meg til. Jeg kan gå forbi en eldre dame på gaten som har på seg et kult sjal og så se en 12 år gammel gutt med et par kule sneakers, også ender jeg opp med å kombinere noe jeg har hjemme som kan ligne. Så jeg finner egentlig inspirasjon i det meste.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?
– Jeg shopper faktisk minimalt i forhold til det folk tror jeg gjør. Men om jeg «må» ha noe nytt vil jeg helst finne ting som enten er vintage/second hand, eller at det er produsert så bærekraftig som mulig. Også er det ingen dum idé å ha byttekveld med venner, så får man freshet opp garderoben og vært litt bærekraftig samtidig.

– Hvilke trender har du troen på nå?
– Bærekraft! Jeg håper det er en trend som henger i like godt i som hvite Nike Air Force 1, fordi da ligger vi godt an.
– Jeg synes det er så fint å se at ikke bare forbrukere men at merker også legger ned mye mer arbeid for å gjøre ting mer bærekraftig. For det er så absolutt et stort forbedringspotensial der ute!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?
– Nå er det vel ingen hemmelighet at jeg er ganske svak for sneakers, så det vil vel være løgn å si jeg ikke alltid jakter litt på det ...

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?
– Skinny fit cargobukse eller skipperlue ... Cargobuksa i seg selv kan absolutt være kul, men i skinny fit (gjerne olivengrønn), da faller jeg av. Det er jo hverken pent eller komfortabelt? Skipperluen derimot er jo egentlig et plagg som fortsatt er litt trendy men jeg har aldri forstått meg på den, og jeg tror kanskje ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Har riktignok full støtte til de som velger å bruke det, jeg kan bare ikke bruke det selv.

– Ditt aller beste motetips?
– Mitt beste tips er å kle seg som man selv vil og i noe som man føler seg vel i. Det er så viktig å huske at man ikke trenger å gå i akkurat det en influencer har hatt på seg, eller at man går inn i en butikk og kjøper akkurat det som er på utstillingsdukken fordi det er det som er «in» nå. Plukk litt her og der, litt nytt litt gammelt og for all del, gå i både(!) dame -og herreavdelingen. Stilen din er personlig og gjenspeiler ofte folks personlighet, og da skjønner ikke jeg hvorfor man skal kle seg helt likt som noen andre?

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?
– Jeg bruker masse tid på Pinterest for å finne inspirasjon, og så går jeg gjennom garderoben min og sjekker hva jeg har som kan brukes på nye måter. Det er for eksempel veldig mye enklere enn man tror å lage fem forskjellige looks med samme buksen. Så jeg bruker veldig mye av det samme om og om igjen, men bare med en ny vri. Neste prosjekt er å lære å sy så jeg kan få enda mer ut av ting som er ødelagt eller bare trenger et nytt liv som noe annet! (Satser på at Jenny Skavlan leser dette!)

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.