MinStil: Maria Hansen

Mariahansen

Maria Hansen (22) elsker å kle seg i noe som sender blikk, og har lært seg å ikke bry seg om hva andre tenker om stilen hennes.

Åsa H. Aaberge
Publisert:
Mariahansen

Foto: @mariahanseen

Mariahansen

Foto: @mariahanseen

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre KJETIL-ANDRÉ WARD, PARYSATIS PEYMANI og HEDDA «MAE».

Neste kvinne ut er Maria Hansen. 22-åringen, som opprinnelig er fra Hadeland, studerer nå journalistikk i Oslo. På fritiden lager hun innhold til Instagram og TikTok.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Shit, dette er noe jeg tenker på ofte og må innrømme at den er vanskelig å definere, men vil tørre å påstå at den er ekstra, fargerik og til tider noe dristig? Jeg er ikke fremmed for å vise litt kropp og elsker å ta på meg noe som sender blikkene mot meg på gaten.

Foto: Privat.

– Hva er «typisk Maria» i garderoben din?
– GRØNN. 80 prosent av det som henger på klesstativet mitt er grønt. Blir fort sånn når man får høre at man kler en farge, da blir det en obsession her i hus. Boots er også veldig typisk meg, i alle former og fasonger!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Jeg har gjort mange fine vintage funn som jeg aldri kommer til å selge videre, men for noen år siden da Celines Madame-ankelboots var i vinden fant jeg noen veldig like på Fretex til 149 kroner, tror jeg aldri har vært så glad for et kjøp noensinne. Ellers finner jeg alltid masse fint på Tise. Et av mine nylige funn var en blå faux fur trimmed-jakke som jeg hadde lett etter i ukevis. Har brukt den jakken nærmest hver dag siden, en jakkedrøm!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Grønne plattform flipflop-sandaler fra Shop-Pêche og tredelte bikinier, sommer kommer!

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Eldre tiår som 60-, 70-, 80-, 90- og 2000-tallet er veldig inspirerende i seg selv, men kan vi snakke mer om Freddie Mercury og Elton John? Gi meg alle sceneantrekkene deres, og du ser meg rusle ned Løkka glad som en laks. Det er inspirerende å se mennesker som utfordrer moten slik som de har gjort. Musikk er også noe som inspirer meg både når vi snakker mote, men også til å lage innhold til Instagram og TikTok. Da går det mye i Elton John, Queen, ABBA og Johnny Cash, men listepop kan også få meg til å hoppe opp av sengen for og ta bilder eller lage videoer.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?
– Ønsker jeg meg noe nytt pleier jeg alltid å ta meg en runde på Tise eller Depop for å se om noen selger det jeg leter etter. Ellers er jeg opptatt av å kjøpe plagg jeg vet jeg kommer til å bruke mye. Jeg har en obsession med sett, noe som gjør det mulig å mikse og matche med annet jeg har i garderoben for å variere. Å tenke litt før man kjøper noe er også veldig hjelpsomt for denne jenta.

Foto: Privat.

– Hvilke trender har du troen på nå?
– Det gjør meg skikkelig glad at det å handle brukt har blitt så populært, det er jeg skråsikker på at har kommet for å bli! Ellers må vi få på noe 70-tallsvibber i sommer, I’m here for it!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?
– Jeg har tidenes svakhet for jakker, hvorfor? Fordi i Norge må vi ha med oss jakker året rundt. Sånn er det å være «frøsin» ... Boots sniker seg også opp på lista, for som tidligere nevnt har jeg boots i alle former og fasonger. Korte, lange, firkantet, spisse, runde. Det skulle visst være en evig jakt å finne de perfekte og har fortsatt ikke lykkes hundre prosent med det, til tross for at det står seks par svarte boots stående i gangen her.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?
– Jeg har en regel om å aldri gå ut av leiligheten uten å se og føle meg fresh, så hvis du ser meg i joggebukse og collegegenser så har jeg det ikke bra.

– Ditt aller beste motetips?
– Jeg har vokst opp på et lite sted hvor folk snakker mye, spesielt om du skiller deg ut. Jeg har lært at om du har lyst til å gå i et antrekk du er litt usikker på: GJØR DET, selv om det kan være ubehagelig i starten. Neste dag blir ikke folk like overrasket og de blir vant med deg og din stil etter hvert. Ikke bry deg om hva andre sier og tenker, og gå med akkurat det du har lyst til! Livet er for kort til å høre på drittsnakk.

Foto: Privat.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Invester i tidløse plagg. Finn en perfekt jeans, skinnbukse, baby tees, boots, sneakers. Unngå å bare kjøpe plagg med mye mønster, disse blir man fortere lei. Mye kan også gjøres med en saks. Jeg klipte blant annet en av jakkene mine som jeg ikke likte lengden på, nå har den en helt ny look og blir brukt mye mer!

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge