Mote

Delte budskap i vintage Chanel

UNG YNDLING: Olivia Rodrigo på vei på besøk til president Joe Biden.

Gen Z-favoritten Olivia Rodrigo (18) ble invitert på besøk til presidenten torsdag for å gi en viktig beskjed til unge amerikanere.

 • Åsa H. Aaberge
Publisert:

Fra Disney-stjerne til superstjerne og gjest på talerstolen i Det hvite hus, Olivia Rodrigo (18) er på «alles» lepper om dagen.

Med sitt debutalbum topper hun hitlister både hjemme i USA og i Europa.

Popkometen har levert hits på løpende bånd de siste månedene, men torsdag var det ikke sangstemmen hun skulle bruke i presserommet hos presidenten.

Olivia Rodrigo (18) appellerte til unge amerikanere fra Det hvite hus torsdag. Her sammen med Jen Psaki, pressesekretær i Det hvite hus.

Rodrigo var nemlig invitert av president Joe Biden til å promotere viktigheten av å ta covid-vaksine. Vaksineringen i USA har den siste tiden bremset litt, og særlig unge er splittet i vaksinespørsmålet.

Hvem bedre til å appellere til det unge folk enn en ung hitmaskin?

Nikk til USAs førstedamer

Et kjendisbesøk i Det hvite hus får ofte stor medieoppslutning, og også antrekket gjesten bærer kan være med på å kommunisere ut til folket.

Rodrigo trappet opp til presidentbesøket iført et vintage Chanel-sett i lys rosa tweed. Settet er fra 1995, altså åtte år før Rodrigo selv ble født, og omtales av motepressen som et nikk til de mange førstedamene som ofte har iført seg Chanel. Som Jacqueline Kennedy, skriver Vogue.

Til settet gikk Rodrigo med hvite plattform-pumps signert Giuseppe Zanotti, som også er en favoritt for hennes artistkollega Ariana Grande. Antrekket ble toppet med en mini-veske fra Amina Muaddi og øreringer fra Justine Clenquet.

Under besøket i Det hvite hus tok Rodrigo opp videoer og delte informasjon om vaksinene, som skal deles i hennes samt Det hvite hus sine sosiale medier.

18-åringen har over 28 millioner følgere på sine plattformer.

«Jeg er bæret og ydmyk for å være her i dag og få hjelpe til å spre budskapet om viktigheten av å vaksinere unge,» sa Rodrigo fra presserommet i Det hvite hus, skriver CNN.

Besøket ble annonsert på Instagram tidligere i uken. Biden postet et bilde av seg selv som ung, og skrev: «Jeg vet denne unge personen ville ha blitt vaksinert, men vi må beskytte andre unge mennesker også. Hvem vil hjelpe?».

Hvorpå Rodrigo svarte i en kommentar: «Jeg er med! Ser deg i morgen i Det hvite hus!»

Publisert:

Les også

 1. KLÆR

  Motesignalene bak innsettelses-antrekkene i Washington

 2. NYHETER

  Amanda Gorman blir modell

 3. KJENDIS

  Alt du må vite om Jill Bidens stil

Finn mer innhold om:

 1. Det hvite hus
 2. Vaksine
 3. Joe Biden

Relaterte artikler

NYHETER

Zendaya hyllet Beyoncé

KLÆR

Mini-moment: Snerten med miniskjørt

NYHETER

5 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

KLÆR

MinStil: Mia Mariaux de Serres

INNREDNING

Slik dekker du sommerens festbord

BRUD

Brudespalten: Se Karoline og Andreas’ storslåtte festbryllup

TILBEHØR

Inspirasjon fra ikon: Chic med sjal