MinStil: Julie Thomsen

Julie Thomsen

– Jeg forsøker å leve etter min oldemors motto; «kjøper du billig, kjøper du dyrt», sier daglig leder i Moniker, Julie Thomsen. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Julie Thomsen

Julie Thomsen. Foto: Instagram/@juliethomsen

Julie Thomsen

Julie Thomsen. Foto: Instagram/@juliethomsen

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre MARIE MURSTAD, ANNIKEN JØRGENSEN, JOSEFINE VOGT og Rikke Sandvold.

Denne gangen er det Julie Thompsen sin tur.

30-åringen fra Bærum, som også er halvt dansk, har nettopp begynt i jobben som daglig leder for Moniker, den største butikken i det nye kjøpesenteret Valkyrien i Oslo.

Jeg bor på Fagerborg i Oslo med samboeren min Kristoffer og hunden vår Raja, en sort Cocker spaniel på 11 år. Jeg elsker jobben min og trives utrolig godt, forteller hun.

Jobben gjør at Thompsen pynter seg til hverdags, selv om et av nøkkelordene for stilen hennes er comfy.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Det går mye i jeans og kashmeregensere på høsten og hvite skjorter og enkle sommerkjoler på våren. Comfy og stilrent. Da slipper jeg å tenke så mye, men jeg går aldri ut døren uten klokke og smykker. Siden hverdagsstilen min er nokså enkel, blir festlige anledninger en stor kontrast til hverdagen. Da tar jeg frem korte pyntede kjoler og skjørt, og sminker meg litt ekstra. Blonder, store smykker og lilla sko med strass er stikkord her. Jeg elsker å pynte meg når jeg kan, og heldigvis har jeg en jobb som gjør at det er lov å fjonge seg litt på en vanlig tirsdag.

sandler toppbilde
KLÆR

Sommeren store skotrend

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Hvite skjorter, store kashmeregensere, et par gode jeans og hvite sneakers. I tillegg er jeg utrolig glad i min kamelfargede kåpe fra Toteme som jeg alltid føler meg kledd i. Jeg er veldig glad i jakker, og for meg løfter en kul jakke et hvert kjedelig antrekk.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Det må være en Celine box bag fra 70-tallet som jeg av en eller annen grunn fikk for meg at jeg skulle selge for et par år siden. Jeg har angret siden!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– En fantastisk blå kjole fra Zimmerman fra deres siste kolleksjon. Så fort verden kommer tilbake til seg selv er det denne jeg vil ha på meg på min neste ferie. Jeg ønsker meg også et par lysegrå sneakers fra New Balance som passer til både sommer og høstgarderoben.

KLÆR

Syv norske nettbutikker du bør sjekke ut

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien?

– Nei, ikke i hverdagen. Jeg benytter som regel mine nøkkelplagg som jeg setter sammen i hodet mitt når jeg står på badet. De tilfellene jeg tenker dager i forveien er det fordi det er en happening jeg har gledet meg til over tid.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Det siste året har det virkelig gått opp for meg at det er lurt å ta seg tid til en hudpleierutine. Jeg har alltid tenkt at jeg bare er født med tørr hud, og har nesten aldri giddet å fjerne sminken før jeg har lagt meg. Jeg har en venninne som er utdannet hudpleier, og hun overtalte meg til å investere i noen gode produkter jeg har brukt siden. Nå har jeg hverken tørr hud eller kviser. Også har jeg hørt det er smart med vann og søvn da... og et smil, da er mye gjort!

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Det er jo grusomt å si at man har kleskrise i den jobben jeg har, men av og til føler man bare at ingenting funker. Disse dagene tyr jeg til jeansen Mece fra Acne, en hvit oversized skjorte eller en fargerik college. Da er jeg home free.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Dette svaret er enkelt – min elskede beltestakk! Denne har min mor sydd, og jeg har valgt ut alle farger og materialer selv. Definitivt mitt favorittplagg. Utenom den er det en hvit drøm av en kjole fra Cecilie Bahnsen – føler meg alltid så fin når jeg har den på.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg forsøker å leve etter min oldemors motto; «kjøper du billig, kjøper du dyrt». Altså forsøker jeg å ha gode baseplagg i skapet, og kjøpe noe jeg ser for meg jeg kan ha glede av i lang tid. Jeg vil heller spare litt lenger til en genser i bedre og renere kvalitet enn et «fast fashion» produkt som blir stygg etter to dager og ende opp med å kjøpe klær oftere. I tillegg har jeg jobbet med produksjon av klær i flere år, og vet hvordan fabrikkene jobber og hva jeg skal styre unna. Jeg selger også unna klær som ikke lenger blir brukt på Finn og Tise, eller gir dem bort til tantebarna mine.

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?

– Skulderputer, skulderputer, skulderputer! På både blazere, t-skjorter og kjoler. Går man lei kan man bare klippe dem ut.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Jeg kommer igjen tilbake til den hvite skjorten her, og den perfekt litt oversizede turtleneck.

Pilot janka
TILBEHØR

sesongens største solbrilletrender?

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Er det noe jeg har lært, er det at man aldri skal si aldri. Men skal jeg si noe må det kanskje være kilehæler? Hadde en ting for dette da jeg bodde i New York for 10 år siden og gikk rett på trynet ned hele trappa inne på Buddha Bar. Da var det slutt for meg og kilehæl.

– Ditt aller beste motetips?

– Mote skal være GØY! Tør å vær litt vågal og pynt deg litt hvis hverdagen tillater det. Allikevel er den viktigste klisjeen av de alle at du ikke skal ta på noe du ikke føler deg bekvem i, men det er jo ikke mindre sant av den grunn. Det lyser lang vei hvis man ikke føler seg vel.

Publisert: