Se Beyoncés stilutvikling: Dronning av pop og paljetter

TRIO: Kelly Rowland, Beyonce Knowels og Michelle Williams slo gjennom med popgruppen «Destinys Child». Her er de på Soul Train Awards i Santa Monica i 2001.
TRIO: Kelly Rowland, Beyonce Knowels og Michelle Williams slo gjennom med popgruppen «Destinys Child». Her er de på Soul Train Awards i Santa Monica i 2001.ADREES LATIF / REUTERS

Popdronningen (41) har gått fra glorete glitterkjoler til glitrende spesialdesign.

Beyoncé ble først kjent som en del av trioen Destiny’s Child. Men det er etter at hun brøt ut som soloartist hun virkelig skinner – også i klesveien. Siden den spede begynnelsen har hun blitt dronningen av pop og frekke sceneantrekk.

I begynnelsen av karrieren var det moren hennes som sydde antrekket til Destiny's Child.

Etter over to tiår i rampelyset kan Beyoncé velge og vrake mellom designere på øverste hylle, men det er heller ikke nok – nå er det igjen ofte spesialdesign som skal til. Det så vi på Grammy Awards tidligere i uken hvor hun dukket opp i en spesialtilpasset sølvkjole.

PÅ SCENEN: Kelly Rowland, Beyoncé Knowles og Michelle Williams hadde ofte spenstige antrekk på scenen. Her er de under Billboard Music Awards desember i 2000.
PÅ SCENEN: Kelly Rowland, Beyoncé Knowles og Michelle Williams hadde ofte spenstige antrekk på scenen. Her er de under Billboard Music Awards desember i 2000. Ethan Miller/Reuters.
MØNSTERFEST: Beyoncé Knowles, Kelly Rowland og Michelle Williams i mønstrete antrekk under American Music Awards i januar 2001. Destiny’s Child's antrekk var i begynnelsen ofte designet av Beyoncés mor Tina Knowles.
MØNSTERFEST: Beyoncé Knowles, Kelly Rowland og Michelle Williams i mønstrete antrekk under American Music Awards i januar 2001. Destiny’s Child's antrekk var i begynnelsen ofte designet av Beyoncés mor Tina Knowles. AFP
IKONISK: Antrekkene Destiny's Child brukte under Grammy-utdelingen i 2001 har skrevet seg inn i motehistorien.
IKONISK: Antrekkene Destiny's Child brukte under Grammy-utdelingen i 2001 har skrevet seg inn i motehistorien. Mark J. Terrill/AP
LAVE JEANS: Michelle Williams (t.v.), Beyoncé Knowles og Kelly Rowland fulgte trenden med lave jeans i juni 2001. Med Destiny’s Child handlet det meste om å matche på finurlige måter.
LAVE JEANS: Michelle Williams (t.v.), Beyoncé Knowles og Kelly Rowland fulgte trenden med lave jeans i juni 2001. Med Destiny’s Child handlet det meste om å matche på finurlige måter. Peter Morgan/Reuters
MATCHY: Destiny's Child gikk ofte i matchende antrekk. Fra venstre: Kelly Rowland, Beyoncé Knowles og Michelle Williams.
MATCHY: Destiny's Child gikk ofte i matchende antrekk. Fra venstre: Kelly Rowland, Beyoncé Knowles og Michelle Williams. Gary Hershorn/Reuters

På de store prisutdelingene har Beyoncé ofte eksperimentert med ulike glamorøse kreasjoner, men hun har blitt langt mer stilsikker de siste årene.

VISTE FREM BLINGEN: Under Golden Globes i januar 2003 var Beyoncé kledd i en skikkelig ballkjole. Hun viste frem smykkene til fotografene. Her hadde hun nettopp begynt på solokarrieren.
VISTE FREM BLINGEN: Under Golden Globes i januar 2003 var Beyoncé kledd i en skikkelig ballkjole. Hun viste frem smykkene til fotografene. Her hadde hun nettopp begynt på solokarrieren. Mark J. Terrill/AP
PALJETTER: Beyoncé Knowles valgte ofte paljetter til de store anledningene i august 2003. Her under MTV Video Music Awards i New York i august.
PALJETTER: Beyoncé Knowles valgte ofte paljetter til de store anledningene i august 2003. Her under MTV Video Music Awards i New York i august. Albert Ferreira/Reuters
MYE PÅ GANG: Beyoncé brukte dette glitrende antrekket under MTV Europe Awards i Edinburgh i november 2003. Da hun trådde inn i rampelyset med solokarriere var sceneantrekkene ofte glitrende og korte og slik har det holdt seg.
MYE PÅ GANG: Beyoncé brukte dette glitrende antrekket under MTV Europe Awards i Edinburgh i november 2003. Da hun trådde inn i rampelyset med solokarriere var sceneantrekkene ofte glitrende og korte og slik har det holdt seg. Stephen Hird/Reuters
GYLLEN VINNER: Beyoncé vant flere priser under Grammy-utdelingen i 2004.
GYLLEN VINNER: Beyoncé vant flere priser under Grammy-utdelingen i 2004.Mark J. Terrill/AP
GLAMORØS: Beyoncé har en rekke ganger gått for klassisk glamour på den røde løperen, som her under Oscar-utdelingen i 2005. Fløyelskjolen er signert Valentino. På denne tiden begynte hun å kunne velge fra designere på øverste hylle.
GLAMORØS: Beyoncé har en rekke ganger gått for klassisk glamour på den røde løperen, som her under Oscar-utdelingen i 2005. Fløyelskjolen er signert Valentino. På denne tiden begynte hun å kunne velge fra designere på øverste hylle. Mike Blake/Reuters
FREKT SCENEANTREKK: Beyoncé har ofte en forkjærlighet for små antrekk på scenen. Her er hun i juni 2006.
FREKT SCENEANTREKK: Beyoncé har ofte en forkjærlighet for små antrekk på scenen. Her er hun i juni 2006.Chris Carlson/AP
GLITRET: Igjen valgte Beyoncé Knowles et gyllent og glitrende antrekk på den røde løperen. Her på rød løper før Golden Globe-utdelingen i 2007.
GLITRET: Igjen valgte Beyoncé Knowles et gyllent og glitrende antrekk på den røde løperen. Her på rød løper før Golden Globe-utdelingen i 2007.Mark J. Terrill/AP.
EN ANNEN STIL: Til de mindre glamorøse opptredenene har Beyoncé en ganske annerledes stil. Her i januar 2007.
EN ANNEN STIL: Til de mindre glamorøse opptredenene har Beyoncé en ganske annerledes stil. Her i januar 2007. Johannes Eisele/EPA.
NY SVEIS: Beyoncé har stort sett hatt hår som har vært i en variant av «langt og lyst», men hun har også prøvd seg på andre frisyrer.
NY SVEIS: Beyoncé har stort sett hatt hår som har vært i en variant av «langt og lyst», men hun har også prøvd seg på andre frisyrer. Jeff Christensen/AP
ASKEPOTT? Under Grammy-utdelingen i 2008 prøvde Beyoncé seg på en mer eventyraktig look.
ASKEPOTT? Under Grammy-utdelingen i 2008 prøvde Beyoncé seg på en mer eventyraktig look. PAUL BUCK/EPA.
I KJENT STIL: Beyoncé på scenen åpnet Fashion Week i New York i 2008 med en opptreden.
I KJENT STIL: Beyoncé på scenen åpnet Fashion Week i New York i 2008 med en opptreden. Lucas Jackson/REUTERS.
FARGERIK: Beyoncé i en ny paljettkjole under BET Awards i 2009.
FARGERIK: Beyoncé i en ny paljettkjole under BET Awards i 2009. Dan Steinberg/AP.
BESTE POP-VOKAL: Beyoncé hentet hjem pris under Grammy-utdelingen i 2010. Igjen var hun kledd i paljetter.
BESTE POP-VOKAL: Beyoncé hentet hjem pris under Grammy-utdelingen i 2010. Igjen var hun kledd i paljetter. Mike Blake/Reuters
CHEEKY: Flere av Beyoncés sceneantrekk er korte. Her er hun på scenen under Glastonbury-festivalen i 2011.
CHEEKY: Flere av Beyoncés sceneantrekk er korte. Her er hun på scenen under Glastonbury-festivalen i 2011. Joel Ryan/AP
LOVE ON TOP: Beyoncé annonserte at hun og JayZ ventet sitt første barn under MTV Video Music Awards i 2011.
LOVE ON TOP: Beyoncé annonserte at hun og JayZ ventet sitt første barn under MTV Video Music Awards i 2011. Mario Anzuoni/Reuters
SPESIELT: Beyoncé hentet frem et skikkelig sceneantrekk under pauseshowet hun holdt under Super Bowl i 2013. Drakten er ifølge designeren Rubin Singer sammensatt av materialer fra kyr, pytonslanger og iguanaskinn, noe som gjorde at Beyoncé fikk dyrevernere på nakken. Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP.
SPESIELT: Beyoncé hentet frem et skikkelig sceneantrekk under pauseshowet hun holdt under Super Bowl i 2013. Drakten er ifølge designeren Rubin Singer sammensatt av materialer fra kyr, pytonslanger og iguanaskinn, noe som gjorde at Beyoncé fikk dyrevernere på nakken. Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP.
NY LOOK IGJEN: I denne perioden eksperimenterte popdronningen med stilen igjen. Under Grammy-utdelingen i 2014 gikk hun for kortere lokker og en kjole i blonder fra Michael Costello.
NY LOOK IGJEN: I denne perioden eksperimenterte popdronningen med stilen igjen. Under Grammy-utdelingen i 2014 gikk hun for kortere lokker og en kjole i blonder fra Michael Costello. Lucy Nicholson/Reuters
DRAMATISK: Under Met-gallaen i 2014 tolket Beyoncé temaet «Charles James: Beyond Fashion» på denne måten.
DRAMATISK: Under Met-gallaen i 2014 tolket Beyoncé temaet «Charles James: Beyond Fashion» på denne måten. Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP.
BASIC: På fritiden har Beyoncé naturlig vis en langt mer avslappet stil enn hun har på scenen eller den røde løperen. Her er hun på basketballkamp sammen med ektemannen Jay-Z i 2014.
BASIC: På fritiden har Beyoncé naturlig vis en langt mer avslappet stil enn hun har på scenen eller den røde løperen. Her er hun på basketballkamp sammen med ektemannen Jay-Z i 2014.AP
DENIM PÅ SCENEN: Et denimantrekk på scenen er ganske langt unna det Beyoncé bruker på fritiden. Her fra en konsert i juni 2014.
DENIM PÅ SCENEN: Et denimantrekk på scenen er ganske langt unna det Beyoncé bruker på fritiden. Her fra en konsert i juni 2014. Jeff Daly/AP.
KORTE LOKKER: Beyoncé har stort sett hatt langt hår, men under etterfesten til Oscar-utdelingen i 2015 dukket hun opp med en kort bob.
KORTE LOKKER: Beyoncé har stort sett hatt langt hår, men under etterfesten til Oscar-utdelingen i 2015 dukket hun opp med en kort bob. Evan Agostini/Invision/AP.
MOTEØYEBLIKK: Beyoncé klinte til med denne gjennomsiktige kjolen under Met-gallaen i 2015.
MOTEØYEBLIKK: Beyoncé klinte til med denne gjennomsiktige kjolen under Met-gallaen i 2015. Larry Busacca/Getty Images/AFP.
PÅ BASKETKAMP: Beyoncé og Jay Z under NBA-finalen i juni 2016. Beyoncé kledd i powersuit.
PÅ BASKETKAMP: Beyoncé og Jay Z under NBA-finalen i juni 2016. Beyoncé kledd i powersuit.Jason Miller/Getty Images/AFP.
GET IN FORMATION: Beyoncé var som vanlig kledd i en supersexy body, og hun hadde latt seg inspirere av Michael Jacksons Super Bowl-antrekk fra 1993. Her fra hennes opptreden på Super Bowl i 2016. Antrekket var fra merket Dsquared2 og ifølge designerne ønsket de å lage et antrekk som skulle vise at Beyoncé er en kriger og leder som kan lede sin kvinnelige hær.
GET IN FORMATION: Beyoncé var som vanlig kledd i en supersexy body, og hun hadde latt seg inspirere av Michael Jacksons Super Bowl-antrekk fra 1993. Her fra hennes opptreden på Super Bowl i 2016. Antrekket var fra merket Dsquared2 og ifølge designerne ønsket de å lage et antrekk som skulle vise at Beyoncé er en kriger og leder som kan lede sin kvinnelige hær. Ezra Shaw/Getty Images/AFP.
EXTRA: Under MTV-Awards i 2016 viste artisten igjen at hun ikke er redd for å eksperimentere.
EXTRA: Under MTV-Awards i 2016 viste artisten igjen at hun ikke er redd for å eksperimentere.AFP
GUDINNE: Beyoncé, som her var gravid med tvillinger, imponerte i norsk design da hun opptrådte under Grammy-utdelingen i 2017. Kreasjonen, som kan beskrives som guddommelig, var ettersittende og transparent belagt med gullbroderier. På hodet hadde Beyoncé matchende gullkrone som nesten så ut som en glorie. Antrekket var designet av Peter Dundas.
GUDINNE: Beyoncé, som her var gravid med tvillinger, imponerte i norsk design da hun opptrådte under Grammy-utdelingen i 2017. Kreasjonen, som kan beskrives som guddommelig, var ettersittende og transparent belagt med gullbroderier. På hodet hadde Beyoncé matchende gullkrone som nesten så ut som en glorie. Antrekket var designet av Peter Dundas. Christopher Polk/AFP.
BEYCHELLA: Da Beyoncé spilte på Coachella i 2018 hadde hun jobbet seg tilbake i sceneform etter tvillingfødsel og en periode ute av rampelyset. Et av antrekkene hun brukte var denne gule collegegenseren kombinert med minishorts og rådyre frynseboots fra Christian Louboutin.
BEYCHELLA: Da Beyoncé spilte på Coachella i 2018 hadde hun jobbet seg tilbake i sceneform etter tvillingfødsel og en periode ute av rampelyset. Et av antrekkene hun brukte var denne gule collegegenseren kombinert med minishorts og rådyre frynseboots fra Christian Louboutin. Larry Busacca/Getty Images for Coachella /AFP.
DETALJRIKT: Antrekket Beyoncé brukte under premieren til filmen «Løvenes konge» var spesialdesignet av Sarah Burton for Alexander McQueen. Beyoncé hadde flettet hår og brukte en stor mengde smykker fra Lorraine Schwartz til sitt glitrende antrekk.
DETALJRIKT: Antrekket Beyoncé brukte under premieren til filmen «Løvenes konge» var spesialdesignet av Sarah Burton for Alexander McQueen. Beyoncé hadde flettet hår og brukte en stor mengde smykker fra Lorraine Schwartz til sitt glitrende antrekk. Robyn Beck / AFP.
RAPPER: Beyonce tar i mot en Grammy iført skinnkjole og matchende øredobber, for «Savage» i kategorien beste rap under utdelingen i 2021.
RAPPER: Beyonce tar i mot en Grammy iført skinnkjole og matchende øredobber, for «Savage» i kategorien beste rap under utdelingen i 2021. KEVIN WINTER / AFP
KUL TRIO: Adele, Beyoncé og Lizzo koste seg sammen under Grammy Awards i februar 2023. Legg merke til at sølv er på vei inn i motebildet for fullt.
KUL TRIO: Adele, Beyoncé og Lizzo koste seg sammen under Grammy Awards i februar 2023. Legg merke til at sølv er på vei inn i motebildet for fullt. KEVIN MAZUR / GETTY IMAGES FOR THE RECORDING A
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?