MinStil: Marte Krogh

DESIGNER: Marte Krogh driver sitt eget merke med samme navn, og har tidligere lang erfaring fra motebransjen. Foto: Privat
DESIGNER: Marte Krogh driver sitt eget merke med samme navn, og har tidligere lang erfaring fra motebransjen. Foto: Privat

Marte Krogh (44) får aldri nok av skiklær og Zimmermann-kjoler, men store hårbøyler ser vi henne aldri i. Her er hennes beste stiltips.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre GINE MARGRETHE, ERICA MATHIESEN, ANDREA HEGARD, MARIE MURSTAD og Jeanett Bakke. Denne gangen er det Marte Krogh som står for tur.

Tidligere fiolinist Marte Krogh har drevet sitt eget klesmerke, Koma by Marte, i tre og et halvt år fra studioet sitt på Frogner i Oslo. Tidligere drev hun butikkjeden Koma. Krogh bor sammen med datteren Sofia (8) i et hus ved Frognerparken i Oslo. Hun var tidligere gift med finansmannen Jan Haudemann-Andersen, og den gangen designet hun brudekjolen sin selv.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Feminin, klassisk og sporty med en tvist. Elsker denim, kjoler og sett og sett for tiden.

– Hvilket antrekk går du for på hjemmekontoret?

– Det går mye i tracksuits og treningstøy hjemme for tiden, men favorittantrekket er denne baseball t-skjorten fra Velouria Vintage. Oversized, såklart.

OVERSIZED SECOND HAND: Baseball-skjorten har Krogh kjøpt på Velouria Vintage i Oslo. Foto: Privat
OVERSIZED SECOND HAND: Baseball-skjorten har Krogh kjøpt på Velouria Vintage i Oslo. Foto: Privat

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?
– Akkurat nå er det mye denim i alle varianter og farger. Kjoler med kombinasjonsstoffer. Jeg tilbringer mye tid på fjellet så jeg «samler» på skidresser. Favoritten er denne skidressen fra Cordova. Den funker både til alpint, snowboard og langrenn.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?
– Det må være en hvit Chanel-veske jeg fant på et marked i L.A. for noen år siden. Og et par røde cowboyboots med frynser fra eBay.

VINTAGE: Kroghs beste vintagekupp er en hvit Chanel-veske og et par røde cowboy-boots. Foto: Privat
VINTAGE: Kroghs beste vintagekupp er en hvit Chanel-veske og et par røde cowboy-boots. Foto: Privat

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Jeg elsker Zimmermann kjoler! Så ønsker meg en kjole fra vår og sommerkolleksjonen.

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien?
– Det hender jeg planlegger et antrekk mange dager i forveien. Men det er bare hvis jeg skal noe spesielt. Ellers velger jeg hva jeg skal ha på meg etter hvilket humør jeg er i.

– Ditt beste skjønnhetstips?
– Mye søvn og stresse minimalt. (Det er hvert fall det jeg drømmer om...!)
Men luft og klima påvirker også mye. Så en uke på fjellet gjør underverker for huden. Ellers er jeg stor fan av regelmessig peeling.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?
– En hvit t-skjorte, boyfriend jeans, sneakers fra Acne og litt mer sminke enn vanlig.
– Har du et favorittplagg i klesskapet?
– Akkurat nå er det en vintage YSL-jumpsuit jeg kjøpte i København. Den er sort med store skulderputer, belte i livet og små gullperler over det hele. Sykt fin!
– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?
– Ja, jeg handler mye vintage og syr om kjoler der passformen ikke er helt min stil, men stoffet er nydelig. Jeg selger også kjoler jeg ikke bruker lenger i studioet mitt. Kjolen på bildet under er laget av stoff fra en gammel brudekjole.

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?
– Jeg blir veldig fort lei en trend, så har funnet ut at det er mye bedre å ikke følge så mye med på trender. Jeg liker heller å bruke fantasien og ta på meg det jeg føler meg vel i uavhengig av en trend.
– Har du noe du alltid er på jakt etter?
– Vintageskatter og skiklær!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?
– Jeg har fått med meg trenden «store krager og store hårbøyler». Det ser du meg aldri i. Kler det bare ikke!

– Ditt aller beste motetips?
– Ikke følg enhver trend hvis du ikke føler deg komfortabel. Bli inspirert av andre, men finn din egen greie. Finn ut hva som passer deg og din personlighet.

Hvordan var din opplevelse i dag?