Anettes fantasidrakt koster 0 kroner

GAMLE STOFFRESTER: Anette Ousdal fikk ideen om å sy sin egen fantasidrakt da hun fant gamle stoffrester på loftet hos foreldrene sine. Foto: Privat

– Det er utrolig hva man kan få til med gamle gardiner og en duk, sier gjenbruksentusiast Anette Ousdal. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

En annerledes nasjonaldag nærmerer seg med stormskritt, og mange tenker kanskje at det er unødvendig å ta frem bunaden i år. Vi i MinMote-redaksjonen tenker at det er desto større grunn til å virkelig jakte på nasjonalfølelsen i år, og hva er viktigere enn bunaden eller festdrakten i den sammenhengen?

Eva Lie
KJENDIS

– Det finnes ingen regler

Stylist og gjenbruksentusiast Anette Ousdal har alltid hatt lyst på en annerledes fantasidrakt. På et besøk hjemme hos foreldrene sine fikk hun ideen da hun kom over gamle stoffer. Dermed endte hun opp med en fantasidrakt som ikke kostet henne én krone.

– Jeg fikk ideen da jeg var hjemme hos mamma og pappa og ryddet i gamle gardiner. Jeg er svak for bunader og har faktisk to selv, men jeg har alltid hatt lyst til å sy min egen festdrakt, sier Ousdal til MinMote.

GARDINER OG DUK: Både forkleet og skjorten er sydd av en duk. Foto: Privat

Hun satt seg ned foran symaskinen med morens gamle gardiner og en gammel Bik Bok-kjole som lå bakerst i skapet. Hun så umiddelbart for seg å lage en trendy bluse med puffermer og strikk nederst ved ermene. På to dager var Annettes fantasidrakt klar.

kjoler 17 mia toppbilde
KLÆR

Her er 16. lekre kjoler til 17. mai

– Jeg lot meg inspirere av Oslo-bunaden i fargene. Toppen på fantasidrakten er laget av en gammel kjole fra Bik Bok, og de hvite remsene i kantene er fra mammas gamle gardiner for å gjøre toppen litt stivere. Skjørtet er sydd av gardiner og blusen og forkleet av en gammel duk, sier Ousdal og legger til:

– Tro det eller ei, men det er faktisk ganske så enkelt, sier hun.

KLÆR

Her er åtte skjorter som kan erstatte bunadskjorten

FANTASIDRAKT: Anette Ousdal mener det var enklere å lage sin egen festdrakt enn hun først trodde. Denne er sydd av gamle stoffrester. Foto: Privat
Publisert: