MinStil: Sophie Jebsen

Sophie Jebsen (26) har funnet nøkkelen til plagg som aldri føles utdatert.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Celine Aagaard, Rikke Sandvold og Rune J'Atoche.

Sophie Jebsen bor i Oslo og jobber som konsulent i et konsulentselskap. På Instagram deler hun glimt fra sin hverdag og stil.
– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Jeg vil si at stilen min er ganske minimalistisk, tidvis androgyn, og med små elementer eller detaljer som spriter den opp litt – enten det er ved å ha på noen statementsmykker eller iøynefallende sko.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?
– Jeg har blitt mer og mer bevisst på levetiden et plagg vil ha i min garderobe når jeg vurderer nye kjøp, derfor består garderoben min for det meste av nøkkelplagg som jeg tar på meg gang på gang uten at jeg føler meg utdatert. Nøkkelplaggene som min garderobe består av er T-skjorter av fantastisk kvalitet, jeans og dressbukser, og de deiligste kasjmirgenserne. Moren min driver merket noName så jeg bruker naturligvis mye derfra.

KLÆR

16 plagg som kan gjøre hverdagen litt festligere

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Jeg elsker secondhand-nettsiden Vestiaire Collective. De hadde et salg i april hvor kjente fjes i motebransjen donerte klær, sko og vesker til nettsiden, og all fortjeneste fra salget gikk til WHO. Da fikk jeg kjøpt en Balenciaga hour glass blazer – noe jeg har hatt lyst på i veldig, veldig lang tid – som tidligere hadde tilhørt Pernille Teisbæk. Da fikk jeg både tak i noe brukt til en god pris, og pengene gikk til et viktig formål.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Jeg kjøpte faktisk nylig det som sto øverst på ønskelisten min, så foreløpig er det ikke noe nytt på den! Det var et par kritthvite Ashland ballerinasko fra Khaite som jeg har siklet på i lang tid. De minner meg litt om Amy Winehouse som ofte gikk med hullete jeans og ballerinasko, og jeg ser for meg å bruke dem med svarte bukser og strømper gjennom vinteren og til lysere jeans og silkeskjørt til våren.

KLÆR

Sesongens fineste jakker

– Hvem eller hva inspirerer deg?
– Jeg savner veldig å kunne reise, da jeg syntes det er et av de beste inspirasjonskildene. Både prosessen med å pakke, hvor jeg tvinger meg selv til å pakke antrekk jeg ikke ville hatt på meg hjemme, og det å kunne omgås nye mennesker og andre omgivelser gir meg masse inspirasjon.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?
– Jeg kjøper mye mindre fast-fashion enn jeg gjorde tidligere, og prøver generelt å være mer bevisst på hvor jeg kjøper ting fra, og hva ulike brands gjør for å bli mer bærekraftige. I tillegg er jeg veldig glad i gjenbruksapper og nettsider som Tise, Finn og Vestiaire Collective. Her kan man virkelig finne skatter som har vært brukt og elsket før deg, og som du kan «gi et nytt liv til» i din garderobe. Jeg selger også en del ting gjennom disse sidene, og prøver å gjøre jevnlige opprydninger i skapet så jeg ikke ender opp med mye som jeg aldri får brukt.

Les også: Derfor er joggedressen høstens beste kjøp.

– Hva har du helst på deg i høst?
– Jeg elsker høst – det er desidert favorittårstiden min, og hovedgrunnen er nok at jeg syntes det er så mye morsommere å kle seg da. I høst ser du meg i en oversized, herreinspirert kåpe, med deilig kasjmir fra noName under, og mine nye ballerinasko med strømper i.
– Har du noe du alltid er på jakt etter?
– Jeg kan ikke få nok av kåper og jakker. Det er min store svakhet, og heldigvis bor vi i et land der det er kaldt store deler av året, så jeg får ekstra godt bruk for dem.

– Hva ser vi deg aldri i og hvorfor?
– Det finnes alltid en tid for alt, så det tør jeg faktisk ikke si! Det er noe av det jeg elsker med mote – ting du trodde du aldri mer skulle gå med, blir plutselig trendy igjen om noen år.
– Ditt aller beste motetips?
– Vær eksperimentell og tør å bryte regler. Det er lov å prøve og feile, og det er den beste måten å finne ut hva man kler og føler seg mest komfortabel i!

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?
– Jeg kan fort forelske meg litt i et antrekk jeg har hatt på før fordi jeg for eksempel følte meg spesielt bra da jeg hadde det på meg. For å ikke ta på meg nøyaktig det samme gang på gang da, så bytter jeg gjerne ut ett eller to elementer fra det antrekket. Enten det er å beholde basen og bare ta på et annet par sko, eller bytte ut jeansene man hadde på med et par skinnbukser i stedet. På den måten kan man ende opp med veldig mange iterasjoner av samme antrekk og garderoben vil automatisk føles mye større.

– Er det noe i garderoben din som du håper å beholde hele livet, og kanskje gi videre til neste generasjon?
– Jeg tror det må være vesken jeg fikk av kjæresten min til bursdagen. En liten Celine box bag i slangeskinn, som er klassisk og tidløs, og som jeg vet jeg kommer til å beholde hele livet. Jeg elsker tanken på å kunne gi noe videre til neste generasjon, og ser hvor mye glede søsteren min og jeg har av å låne vesker av vår mor.

INTERIØR

Interiørekspertenes tips for å gjøre det ekstra hyggelig hjemme

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.