MinStil: Vanessa Rudjord

STILSIKKER: En av Norges største moteprofiler, Vanessa Rudjord, forteller om sine stiltriks og hva hun har tro på for den kommende sesongen. Foto: Julie Pike

Moteprofil Vanessa Rudjord (44) holder på med en egen kåpekolleksjon, og har tro på at sarte blonder og dressbukser med høyt liv er det vi bør satse på til våren. Her er hennes stilhemmeligheter. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Vanessa Rudjord elsker jeans og glitter, samt blomstrete minikjoler. 63.000 følger Rudjord på Instagram som hun jevnlig oppdaterer med antrekksbilder, matoppskrifter og humor.

KJENDIS

MinStil med den franske it-jenta Parysatis Peymani

Hver uke slippes en ny episode av podcasten hun har med venninne og programleder Synnøve Skarbø. Rudjord bor på Frogner med forfatter og forlegger i Strawberry Publishing, Jonas Forsang, og to barn.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Svarte jeans, den lille svarte, smokingjakke, pencilskjørt og en fin ullkåpe.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– En paljettcape fra 30-tallet som jeg kjøpte på en antikkbutikk i Portobello Road. Den blir jeg aldri lei av. Den piffer opp enkle stroppekjoler som jeg også er veldig glad i.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– En offwhite kåpe. Jeg synes det er vanskelig å finne en som ikke er for maskulin eller for snuppete i fasongen. Derfor driver jeg å designer min egen for tiden. Jeg holder på med første prøve nå, men den blir kun satt i produksjon om den blir skikkelig fin. Men krysser fingrene for at det blir en liten kåpekolleksjon fra meg til høsten.

– Beskriv din ultimate drømmedag fra morgen til kveld:

– Da våkner jeg opp i Paris, spiser ostekake og drikker Bellini på Hotel Costes, shopper meg fra gård og grunn på Isabel Marant og vintagebutikkene ved Les Halles, avslutter med middag på Robert et Louise i Les Marais og en siste dans etter gamle slagere på Le Montana, som er en bitte liten nattklubb i Saint Germain.

PARIS, JE T'AIME: Drømmedagen til Vanessa tilbringes aller helst i Paris med bellinis, shopping og dansing. Foto: Privat

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Siden jeg er utdannet makeup-artist synes jeg det aller viktigste med en fin make-up er basen. Det er vanskelig å finne en foundation som matcher hudtonen din og som trekker pent inn i huden. Jeg har sverget til Armani sin Luminous Silk Foundation de 15 siste årene. Trikset er å blande den sammen med Fluid Sheer som er en flytende highlighter. Da er det lettere å tilpasse hudtonen din. Jeg bruker som regel et pump av hver, men roer ned highlighteren på sommeren når jeg har mer farge.

KJENDIS

MinStil med Michelle Abisatou Jeng

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Den lille svarte er tidløs og passer til de fleste anledninger og er lett å style opp eller ned.

– Hvilket stylingtips funker alltid?

– En oversized smokingjakke er alltid det fineste å ha over kjoler til fest. Jeg har en gammel fra Isabel Marant som jeg alltid bruker.

KJENDIS

Stiltriks, bryllupsplaner og hvorfor du bør ta mote på alvor

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Det er en fotsid sølvkjole i silke fra Vampires Wife. Hun lager kjoler med fantastisk passform og jeg føler meg alltid glamorøs uten å bli for pyntet i dem.

FAVORITTEN: Sølvkjolen i silke fra Vampires Wife får Vanessa til å føle seg fin, men ikke overpyntet. Foto: Privat

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

Jeg kjøper klær i rene materialer som er mer miljøvennlige å produsere og i gode kvaliteter som varer lenge. Hele prinsippet bak boken mi, Stilkoden, er at man skal investere i en tidløs garderobe som varer og det viktigste er ikke å ha masse klær, men plagg som kan kombineres på mange forskjellige måter.

– Hvilken trender har du troen på for våren og sommeren 2021?

– Glamorøse materialer som silkelamé og skjøre blonder, vide dressbukser med høyt liv og enda høyere hæler. Vi er lei av joggebukser og sneakers nå. Vi vil kle oss opp som aldri før!

– Hva gjør du hvis du skal føle deg ekstra bra?

– Etter en god natts søvn og en hard pilatesøkt føler jeg meg uovervinnelig.

ALLTID PÅ JAKT ETTER: Svarte jeans. Det skal litt til å finne den som sitter og føles perfekt. Foto: Privat

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Den perfekte jeansen er jeg alltid på jakt etter, det nærmeste jeg har kommet er en fra Tomorrow Denim.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Hudfarget strømpebukser, for det er bare fint om du skal danse kunstløp.

– Ditt aller beste motetips?

– Ikke kjøp klær etter trender, følg heller smaken din og kjøp klær du føler deg fin i.

Publisert: