Mote

MinStil: Enna-Kristin Knežević

MINIMALISTISK: Enna-Kristin har en minimalistisk stil, og elsker plagg som er oversized.

Enna-Kristin Knežević (26) lar seg inspirere av foreldrene sine, men du ser henne aldri i blomsterprint.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre MARIA HANSEN, PERNILLE ROSENKILDE og HEDDA «MAE».

Neste ut er Enna-Kristin Knežević. Hun er oppvokst i Arendal, men bor nå i Oslo hvor hun jobber som Social Media Manager i Bik Bok.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Litt vanskelig å si – jeg har nok veldig nordisk stil med mye maskuline trekk. Bruker mer eller mindre oversized blazer til alt. Men jeg kan få noen innfall som er veldig far-off fra det jeg vanligvis ville gått med. Så her går det mye på dagsformen.

– Hva er «typisk Enna-Kristin» i garderoben din?

– Oversized blazer, PU-skinnbukse og ribbet racerback singlet.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Det er ikke akkurat et kjøp, men ett funn jeg gjorde da jeg var hjemme i Arendal. Fant pappas gamle trenchcoat gjemt langt inne i et skap og spurte pent om ikke jeg kunne få den med tilbake til Oslo. Det er absolutt en favoritt. I tillegg til en del andre ting jeg fant. Pappa er en såkalt «cool-dad», så det er mye å hente i skapet hans.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Ohh, det må nok enten være de neongrønne The Attico ‘Devon’ mules, eller Prada sine svarte slingbacks i skinn med gummisåle.

– Også er jeg jo på evig jakt etter den perfekte svarte, loose-fit, low-waist dressbuksa.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Blir veldig inspirert av folk rundt meg, random folk på gata, og selvsagt diverse profiler på sosiale medier. Men de som er «the OG» inspirasjonskilde er nok mamma og pappa. Begge to er og var helt vilt kule. Plukker med meg noen plagg fra dem hver gang jeg er hjemme på besøk.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?

– Jeg prøver å være mer bevisst på hva jeg kjøper – legger heller litt ekstra i et plagg jeg vet kommer til å bli brukt mye og lenge. Jeg er også glad i å gjøre om på gamle plagg i skapet, men til nå har jeg bare tatt saksa og limpistolen fatt, neste mål er å gå til innkjøp av symaskin så jeg kan gjøre enda mer ut av det jeg allerede har i skapet.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Personlig er jeg nok ikke en som slavisk følger trendene som kommer og går, men tar for det meste på meg det jeg liker uavhengig av om det er trendy eller ikke. Jeg har derimot veldig troen på et mer miljøbevisst motemarked. Second-hand og å gi nytt liv til det du allerede har er jo en trend som stadig vokser. I tillegg ser man jo flere og flere fast-fashion brands bruke mindre miljøbelastende materialer i klærne sine. Håper dette er en trend som aldri går av moten.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– 110% sko og solbriller. Her er jeg altfor flink til å overtale meg selv til å kjøpe «bare ett par til».

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Blomsterprint! Jeg er rett og slett litt allergisk mot å bli kalt/føle meg søt. Og det gjenspeiles jo veldig på Instagram-profilen min. Du ser meg sjeldent smile og det er fordi jeg liker den stramme, coole, «tøff-i-trynet»-looken. Men jeg lover, jeg smiler bredt i virkeligheten.

– Ditt aller beste motetips?

– You do you! – alltid. Jeg har brukt altfor mye tid på å bry meg om hva andre synes og mener om stilen min og funnet ut at jeg trives best når jeg er helt meg selv.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Som nevnt tidligere så liker jeg å gjøre om på plaggene som allerede er i skapet mitt. I tillegg kjøper jeg tidløse plagg som er lett å kombinere med mye forskjellig. Da får de et langt og godt liv.

– Hva betyr mote for deg?

– For meg så er mote en del av identiteten min. Det en utrolig gøy og spennende måte å utrykke seg på. Et bra antrekk kan være «make or break» for meg på om en dag blir bra eller ikke. Også er jeg jo såpass heldig at det ikke bare er en personlig interesse, men også jobben min.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Les også

  1. KJENDIS

    MinStil: Pernille Rosenkilde

  2. KJENDIS

    MinStil: Maria Hansen

  3. KJENDIS

    MinStil: Well Dressed Dad

Relaterte artikler

MOTE

De nye it-jentene: Enna-Kristin Knežević

KLÆR

MinStil: Ingrid Fagerli Edvinsen

KLÆR

MinStil: Salsabil Saaliti

MOTE

MinStil: Anwar Bougroug

KJENDIS

MinStil: Kaja Isdahl

KLÆR

MinStil: Annika Sofie

KLÆR

MinStil: Emma Ställmark