Historien bak Jennifer Lopez ikoniske kjole

DA OG NÅ: På bildet til venstre fra 2000 skapte Jennifer Lopez motehistorie. Til høyre er hun på Oscar-nachspiel 19 år senere. Foto: AFP/REUTERS.

J. Los (49) mest ikoniske antrekk ble til ved en tilfeldighet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Nylig ble Jennifer Lopez utnevnt til «årets moteikon» av Council of Fashion Designers of America.

Lopez har gjennom hele karrieren skapt overskrifter for sine antrekk. Men hennes aller mest ikoniske øyeblikk på den røde løperen skjedde nærmest ved en tilfeldighet ifølge en ny episode på Youtube-kanalen hennes.

SJOKKERTE: Jennifer Lopez dukket opp i en avslørende kjole fra Gianni Versace under Grammy Awards i 2000. Foto: VINCE BUCCI/AFP.

Da stjernen dukket opp i kjolen fra Versace tilbake i år 2000 skrev det seg med ett inn i historiebøkene, og siden er kjolen omtalt som en av tidenes mest ikoniske.

MOTE

Lopez bringer tilbake omstridt trusetrend

Kjolen skal også være grunnen til at Googles bildesøk-funksjon ble laget, rett og slett fordi det var så mange søk på kjolen.

Lopez sier i videoen at kjolen ble valgt ved en tilfeldighet, og at antrekket ikke ble planlagt lang tid i forveien. Hun var nemlig opptatt med filmingen av «The Wedding Planner» sammen med Matthew McConaughey.

Det var Lopez' stylist Andrea Lieberman som hadde plukket ut kjolen. Da Lopez skulle kles opp til store anledninger som Grammy Awards var det vanlig at stylisten hadde plukket ut haugevis av antrekk, men denne gangen hadde hun bare to. Den grønne Versace-kjolen med jungeltrykk og en hvit kjole.

Den grønne kjolen hadde allerede blitt brukt av Donatella Versace og to andre stjerner, og derfor lente Lopez mot å velge den hvite kjolen. Hun ville skille seg ut på den røde løperen. Det var manageren Benny Medina som til slutt overtalte Lopez til å velge den grønne kjolen med dyp utringning. Han mente den var «The One».

J LO AMA
NYHETER

J. Los ville antrekk på VMA

Etter å ha valgt den grønne kjolen hadde hun kun en bekymring:

– Om puppene mine skulle ramle ut eller ikke på scenen. Men takket være masse dobbeltsidig tape, ble det ikke et problem. Det var aldri noen fare for det. Jeg var så festet i kjolen at det ikke kom til å bli noen uhell, forklarer Lopez i videoen.

WOW-ØYEBLIKK: Jennifer Lopez i den ikoniske kjolen. Foto: Reed Saxon/AP.

Da Lopez gikk ut på den røde løperen kjente hun på kroppen hva som var i ferd med å skje. Alles øyne og ikke minst kameraer ble rettet mot henne.

– Plutselig hørte jeg en buldring. Jeg tenkte at det er jo Grammys, så det går sikkert en berømt person bak meg. Det var galskap. Blitsene gikk av i et tempo som ikke er normalt. Det var en vill energi. Jeg lurte på hva i all verden som skjedde, og skjønte ikke at det var på grunn av kjolen.

Da Lopez senere gikk ut på scenen for å dele ut en pris, skjedde det samme igjen. Publikum begynte å klappe, og blitsregnet falt.

– I det øyeblikket ble den kjolen noe folk fremdeles refererer til.

Men selv om Lopez skrev seg inn i historiebøkene denne kvelden, hadde alles øyne rettet mot seg husker hun det som en trist dag fordi hun ikke vant Grammy-statuetten hun var nominert til. Dagen etter var hun på forsiden av nær sagt alle aviser.

– Det var helt vilt. Men det viser bare kraften mote har, sier hun.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.