MinStil: Pernille Juvodden

KLER SEG ETTER HUMØR: Pernille Juvodden planlegger aldri antrekk, fordi hun må kle seg etter dagshumøret. Foto: Privat

– Jeg tenker at alt er lov så lenge du føler deg rå, sier Pernille Juvodden (23).

Ingeborg Aspeli
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre JULIE BERGAN, MARIE MURSTAD, ANDERS GRAN og MARIA MENA.

Pernille Juvodden bor på Majorstuen i Oslo. Hun er influenser, har podkasten «20 og noe» sammen med Marie Wolla og jobber som deltid i klesbutikk.

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Min stil er veldig blandet og varierer fra dag til dag. Jeg elsker vintage og er en god blanding av maskulin og feminin. Jeg følger sjeldent trender og tar på meg det jeg føler meg komfortabel i. Om jeg følger trender er det ganske ubevisst. Det går mye i sneakers, store bukser, t-shirts og lette kjoler. Jeg føler meg best når jeg er litt rocka og leken. Jeg elsker å bruke plagg som egentlig «ikke» passer sammen. Jeg tenker at alt er lov så lenge du føler deg rå!

Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Vintage t-shirts med kule print, baggy bukser og boots.
Hva er det dyreste du har i garderoben?

– Jeg kjøper det meste vintage, men jeg har noen dyre vesker som sjeldent blir brukt. For meg trenger ikke ting å være dyrt, men smykker er kanskje det jeg liker at er i god kvalitet og som gjerne kan koste litt.

Hva består din «søndagsuniform» av?

– Som regel treningstøy eller tracksuit!

Hva står øverst på ønskelisten?

– Jeg faller som regel for smykker og plagg jeg møter på min vei. Å henge med på alle droppene som slippes i disse dager er omtrent umulig og har heller aldri vært av interesse for meg. Om jeg skulle nevne noe er jeg veldig «obsessed» med smykkene fra @themjewelers på Instagram. Ønskelisten min derfra er lang!

Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– At jeg føler meg komfortabel. Jo mer jeg prøver, jo dårligere blir dagen og humøret mitt. Å planlegge antrekk kan jeg bare glemme, for meg har dagshumøret alt å si. Jeg har mine faste plagg som alltid får meg til å føle meg sterk og sexy, så her prøver jeg å teste forskjellige kombinasjoner med gamle favoritter. Jeg er også opptatt av miljø og prøver å leve mer grønt enn tidligere, så shopping skjer ekstremt sjeldent. Dette gjør at jeg automatisk må bli mer kreativ med det jeg har fra før av.

Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– En enkel T-shirt, Levis jeans og boots. Det er alltid en vinner på en dårlig dag.

Hva kan du aldri få nok av?

– Unike belter, smykker i gull og t-shirts, aller helst vintage. Liker når plagg har en «vibe» og historie.

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Kjolene jeg har arvet av bestemor. De er helt unike og betyr ekstremt mye!

Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Det aller beste tipset må være å ikke tenke så mye. Ikke hør på alle andre og tenk heller på hvilke følelser du får når du bærer et plagg. Alt som får deg til å føle deg som deg er en bra ting. Personlig bryr jeg meg svært lite om regler og synes lite er mer sexy enn et menneske man ser er komfortabel og utstråler selvtillit. Det siste jeg ser på da er hva personen har på seg.

Hvordan kler du deg på fest?

– Jeg er hun som sminker seg som J. Lo, slenger på noen hoops, men tar på joggedress. Igjen, jo mer jeg prøver jo mindre koser jeg meg. Jeg er sjeldent en kjoleperson på fest, men om jeg må, blir det den lille svarte – gjerne med unike detaljer og belte med noen kule chains. På fest må jeg føle meg rocka!

Hvilken trender har du troen på i sommer?

– Jeg liker at morsomme hårfarger har kommet tilbake, samt plagg i batikk. Batikk er noe alle kan rocke.

Hva er det perfekte sommerantrekket?

– Jeg elsker knelange shortser, en helt enkel stroppeløs topp, boots og tilbehør i gull. En søt vintage sommerkjole slår heller aldri feil i varmen. En sommerkjole kan lett pyntes opp og ned med belter, kule vesker og tilbehør.

Publisert: