MinStil: Katarina Barannik

VINTAGEDRONNING: Katarina Barannik er flink til å finne de unike, men likevel klassiske, bruktkuppene. Foto: Privat

Katarina Barannik (27) handler kun bruktklær og drømmer om sitt neste vintagekupp.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Thérèse Hellström, RIKKE KREFTING og MAYA VIK, og nå er det Katarina Barannik som står for tur.

Katarina Barannik bor i Oslo og jobber som PR-konsulent og kreativ leder i PR-byrået Mildh Press. I tillegg frilanser hun som stylist. Hun har en elegant stil som består av gode vintageplagg som alltid har en spennende twist.

– Hvordan vil du beskrive din stil?

– Genuin. Jeg prøver å holde det ekte.

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Behagelig undertøy!

– Hvordan stiller du deg til plagg kjøpt vintage eller second hand?

– Jeg shopper nesten bare brukt. Det eneste jeg shopper nytt er uten unntak undertøy og sokker. Ellers handler hele (mote) livet mitt om å gjøre gode vintage-kupp!

KLÆR

SLIK HANDLER DU MER BÆREKRAFTIGE KLÆR

– Hva står øverst på ønskelisten?

– Jeg kjøpte akkurat et par pent brukte Bally saueskinnsstøvler på finn.no. Det var et kupp! Jeg er veldig fornøyd og klar for vinteren. Neste på lista må være en Birkin-veske.

– Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– Å være komfortabel samtidig som jeg mestrer kunsten i å se ut som en dannet kvinne. Jeg prøver å være Fabulous og Happening (ref. Samantha Jones), uansett dagsform.

KLÆR

Slik gjør du gode bruktkjøp

– Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– Versace-bukser med bootcut, skjorte, blazer pluss et par kule sko og en flott veske.

– Hva kan du aldri få nok av?

– Vintage designer-kupp!

TILBEHØR

DROPP SKJERFET – NÅ ER DET HALS SOM GJELDER

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg gir klær til Fretex, så finner jeg klærne på Fretex og tenker «stilig!». Etter litt går det opp for meg at det er noe jeg selv har donert. Jeg prøver å ikke shoppe for mye av naturlige årsaker som miljø – og et altfor stappa garderobeskap. Prøver heller å selge eller resirkulere det jeg ikke bruker.

– Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Det er ingen oppskrift: Vi lar oss inspirere og påvirke av alt og alle om man vil eller ikke. Men man kan skille seg ut ved å droppe storhandelen hos kjedebutikkene, kanskje? Kjøp sjeldent og kun det du kommer til å bruke om og om igjen. Ikke bare plagg som ser kule ut på Instagram akkurat nå. Jeg går med de samme vinterkåpene sesong etter sesong. Trenger aldri å fornye eller bytte de ut ettersom kvaliteten er god, og designet klassisk!

KLÆR

Vinterens fineste jakker

– Hvordan kler du deg på fest?

– Som oftest bare har jeg på meg det jeg gikk med på dagtid. Jeg liker dog å pynte meg litt ekstra med sexy bluser og skjørt. Jeg har en del. Problemet mitt er som oftest at jeg – som mange andre – sparer antrekk til «en riktig anledning», men denne spesielle begivenheten dukker sjeldent opp. Jeg har nok blitt flinkere med årene til å bruke de fineste plaggene mine på fest, selv om festen ikke er så happening.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.