MinStil: Emilie Skolmen

FAN AV SETT: Emilie Skolmen føler seg aller mest hjemme i et kult sett.
FAN AV SETT: Emilie Skolmen føler seg aller mest hjemme i et kult sett. Johanna Siring / VG

Skuespilleren føler seg aller finest når hun ikke er alt for pyntet, gjerne i et matchende sett.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Ingeborg Walther, Andreas Kumwenda, Martine Akersveen og Ramón.

Emilie Skolmen (29) har skapt seg et navn som skuespiller, og er stadig en inspirasjon i moteveien – og ikke minst med sin lekre interiørstil. Nylig ble hun også mor for første gang. Derfor har MinMote dykket ned i stilen og garderoben og stilen hennes, for å luke ut noen gode tips og triks.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Litt av det meste, lar dagsformen bestemme.

– Hva er «typisk Emilie» i garderoben din?

– Ting som hører sammen. Sett, drakter, dresser. Det er noe jeg alltid har vært glad i, liker det litt androgyne ved det. Føler meg alltid bedre i en todelt dress enn en kjole. Da jeg var yngre lagde jeg mine egne sett der jeg kjøpte en kjole for eksempel, klippet på midten, sydde strikk i midjen og vipps!

VERDENS BESTE JENTER: Emilie Skolmen har spilt i serien «Basic Bitch». Her er hun kledd i matchende sett (til venstre), sammen med skuespillerkollegaene Ada Otilde Skjong Eide, Kristine Grændsen og Karin Klouman.
VERDENS BESTE JENTER: Emilie Skolmen har spilt i serien «Basic Bitch». Her er hun kledd i matchende sett (til venstre), sammen med skuespillerkollegaene Ada Otilde Skjong Eide, Kristine Grændsen og Karin Klouman.Eivind Senneset / TV 2

– Hvordan forandret stilen din seg da du var gravid?

– Jeg er vant med relativt androgyne snitt da jeg hverken har hofter eller pupper, så sånne rette lange ting, gjerne lag på lag har alltid funket, men da jeg ble gravid funket definitivt ikke dette lengre. Litt mer ettersittende ting var tingen da. Som jo var litt gøy da jeg nesten aldri går med ettersittende ting til vanlig, men da følte jeg meg veldig fin! Dessverre er jeg tilbake i de formløse klærne igjen nå som magen er borte, tightsen er vel det eneste som har blitt med videre, noe jeg vel egentlig gjerne skulle vært for uten.

– Har du noen gode klestips til andre gravide?

– Alle er forskjellig og føler seg fin i ulike ting. Noen hater gå gravid og noen elsker det. Jeg hadde en relativt fin graviditet, noe som gjorde at jeg kunne ha det litt gøy med klær og nyte kulen på magen, jeg syntes det var morsomt å vise den fram. Men ikke alle synes det er noe stas. Så jeg tenker at det viktigste er at det er behagelig.

– Tights, sneakers og collegegenser gikk jeg masse med, det funker fint med mage. Eller bytt ut genseren med en mer ettersittende topp og en litt større strikkejakke over for eksempel. Og gode underbukser! Store, digge, stygge underbukser er must. Ingenting skal være ubehagelig. Truser som strammer er vi ferdig med.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Kjøpte en bitte liten, hauggammel Chanel-veske i Göteborg for sikkert 15 år siden. Den er fortsatt fast følgesvenn, men synger på siste verset, dessverre.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg ønsker meg en skinnjakke! Passe gammel, med perfekt snitt.

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Er nok på reise jeg blir mest inspirert. Eller folk på gaten her hjemme. Og Instagram. Og film. Ja, jeg inspireres av det meste.

– Tar du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg er opptatt av å kjøpe brukt og prøver kjøpe litt færre plagg med god kvalitet enn masse drit. Men kan absolutt bli bedre på det siste.

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Må være mine svarte Converse. De brukes til cirka alt.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg er generelt lite oppdatert når det kommer til trender, så vet ikke helt hva som trender om dagen? Bli da automatisk vanskelig å svare på hva jeg har troen på. Men virker jevnt over som om det er trendy å ta bærekraftige valg. Det har jeg i hvert fall veldig troen på!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Blazer. Alltid på jakt etter den perfekte blazer!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Ettersittende, korte kjoler får jeg lyst til å si, men man skal aldri si aldri.

– Ditt aller beste motetips?

– Finn ut hva DU føler deg fin i, hvilket snitt som passer deg og din kropp. Er en tro mot det, tror jeg ikke du kan gå feil.

UNNTAKET: Emilie foretrekker ofte sett fremfor kjoler, men det finnes unntak som med denne vintagekjolen.
UNNTAKET: Emilie foretrekker ofte sett fremfor kjoler, men det finnes unntak som med denne vintagekjolen. Johanna Siring / VG

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– Som nevnt over, ting som hører sammen, drakter og dresser. Ellers liker jeg pynte opp mer nedpå antrekk med noen kule sko, en fin veske og litt ekstra sminke. Føler meg finest når jeg ikke er altfor pyntet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?