Mote

Påskespalten: Rikke Krefting

Rikke Krefting. Foto: Privat

Influencer Rikke Krefting (27) gleder seg til å gå milevis på ski i det norske påskefjellet, spise smågodt og tilbringe tid med familien.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Rikke Krefting. Foto: Privat

Rikke Krefting. Foto: Privat

Rikke Krefting. Foto: Privat

Rikke Krefting. Foto: Privat

MinMote har bedt en rekke kule damer om å dra oss gjennom påskeferien deres, som for mange blir annerledes også i år. Og hvilke vårkjøp står øverst på ønskelisten? Nå er det Rikke Krefting som står for tur.

– Vi har levd under strenge restriksjoner i over ett år nå – hvordan går det med deg?

– De siste månedene i London har vært lange med full lockdown siden desember. Kjæresten min og jeg har begge sittet med hjemmekontor, som har vært krevende, men vi har klart å holde motivasjonen og humøret oppe. Vi flyttet i februar, og det var utrolig deilig å komme til nye omgivelser, i tillegg til at vi koste oss med å komme på plass i nytt hjem. Heldigvis begynner vi å se lyset i tunnelen i London med åpningsdatoer og rask vaksinering, som er utrolig motiverende og en lettelse.

FJELLET BABY: Rikke er bosatt i London, men har vært i Oslo de siste ukene før påske. Her fra familiehytta på fjellet. Foto: Privat

– Hva er planene for årets påskeferie?

– Påsken i året blir på norsk jord på fjellet. Jeg har allerede vært hjemme i Oslo en stund og selvfølgelig overholdt karanteneplikten, men gleder meg til å gå mange mil i fjellet, spise Kvikk Lunsj, gå randonee på fjelltoppene bak hytta og kose meg med familien min. De får jeg ikke sett så mye som jeg ønsker siden vi bor i forskjellige land, og at hjemreise har vært vanskelig det siste året. Blir så deilig med norsk natur, norsk fjelluft og masse god, norsk mat.

– Hvordan skal du sikre påskestemningen i år?

– Jeg skal nyte tilværelsen på fjellet og koble av fra hverdagen og pandemien. Spise masse smågodt fra påskeegget og gå lange langrennsturer, noe jeg savner svært mye borte i London. Være ekte norsk, rett og slett.

– Go to-skjønnhetsprodukt (som ikke er sponset eller et reklamesamarbeid) denne våren?

– Jeg sverger til alle Dr. Barabara Strum-produktene. De er milde mot huden min, og gir en fantastisk glød. Jeg har testet mange ulike hudprodukter, men funnet ut at disse produktene er best for meg. Mine tre absolutt must-have i hverdagen er hyaluronic serum, calm serum and face cream med sun drops og faktor 50.

– Hva er ditt beste påskeminne?

– Påsken har vært ganske variert fra år til år for min del. Noen år på fjellet, og andre i utlandet. Jeg har mange fine minner fra utenlandsreiser med gode venner i påsken, men mine favorittpåskeminner er nok på fjellet med familie og venner. Den følelsen å sette seg på flyet og vite at man skal opp til det norske påskefjellet er noe helt unikt. Jeg elsker påsken på fjellet når man kan gå skiturer i T-skjorte, ha afterski med venner og få koblet av fra en hektisk hverdag i London.

– Hvilke solbriller går du for i vår?

– Jeg er svak for Bottega Veneta-solbriller. De har alltid utrolig klassisk og minimalistisk design, og passer til ulike anledninger enten det er til trening eller når man skal pynte seg. Mine favoritter er de svarte, litt maskuline modellene.

MINIMALISTISK: 27-åringen er kjent for sin minimalistiske og elegante stil med en egde. Foto: Privat

– Har corona gjort at du har fått noen nye hobbyer eller rutiner?

– Hjemmetrening, hehe. Jeg har lært meg å roe litt mer ned, og kanskje sette mer pris på det små tingene i hverdagen som vi tidligere tok veldig for gitt. Å kunne kjøpe seg en kaffe på hvilken kafé man vil, gå på pilates, møte venner til middag og å reise. Livet vårt var rett og slett veldig mye på farten, og jeg følte jeg aldri hadde helt tid til å stoppe opp og nyte. Først og fremst er jeg bare utrolig glad for at alle jeg er glad i har holdt seg friske og raske, og at vi har alle stått i det sammen det siste året.

PALJETTER: – Mine tre absolutt must-have i hverdagen er hyaluronic serum, calm serum and face cream med sun drops og faktor 50, forteller Rikke. Foto: Privat

– Hvis det er ett plagg du skal gå til innkjøp av denne våren, hvilket er det?

– Gode sko. Jeg har aldri gått mer turer enn jeg har gjort det siste året, og det gir meg så mye glede med masse frisk luft. Jeg har alltid hatt skikkelig sko-dilla, og jeg elsker å gå i edgy og komfortable sko som passer til ulike anledninger. Mine favoritter den siste tiden har vært Prada-loafersene mine. De er ekstremt gode å gå i så jeg måtte gå til innkjøp av de samme skoene i to farger.

FAVORITTSKO: Loafersene fra Prada er i følge Rikke så gode at hun måtte ha et par til i en annen farge. Foto: Privat

– Hvilken bok, serie eller podkast anbefaler du?

– Jeg må innrømme at ikke er noen lesehest, men jeg liker bøkene til Sally Rooney. De er lettleste og jeg elsker måten hun skriver på. Serien som ble laget ut av hennes «Normal People» likte jeg veldig godt. Når det kommer til andre serier er jeg nok ikke den eneste som elsket den nye sesongen av «The Crown». Lady D hadde en ikonisk stil, så jeg drømte meg helt vekk.

– Hva vil helst finne i påskeegget?

– Masse, masse smågodt og solkrem. Noe av det jeg savner mest her i London er norsk smågodt. Det er umulig å få tak i i denne byen, og jeg er en skikkelig godterijente. Moren min sendte meg en pakke med smågodt for ikke så lenge siden, og det var en stor slager. Det første jeg gjør når jeg lander i Oslo er å løpe til nærmeste 7/11 for å kjøpe en stor pose smågodt.

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    16 kjoler vi vil bruke når denne dritten er over

  2. INTERIØR

    Gjør litt ekstra ut av påskekosen med lekker pynt

  3. INTERIØR

    Slik bringer du våren inn i hjemmet

Relaterte artikler

KJENDIS

Påskespalten: Kine Hartz

KJENDIS

Påskespalten: Darja Barannik

KJENDIS

Påskespalten: Vita Mashadi

KJENDIS

Påskespalten: Elisa Mollatt

LIVSSTIL

Mine­Sommerperler: Silje Økland

BRUD

Brudespalten: Se Aase og Jens’ avslappede drømmebryllup

HJEMME HOS

Hjemme hos: Camilla Andersen