Modellbyrå om Emanuel Maktabi: – Kan bli Norges nye it-modell

MODELLSPIRE: Emanuel Maktabi kan være Norges nye modellhåp, ifølge modellpappa Amar Faiz. Her på catwalken for Mardou&Dean tidligere i år. Foto: Mardou&Dean

Emanuel Maktabi (17), sønnen til Celine Maktabi-Borg, markerer seg som modell. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Maktabi er sønn av teppearving Celine Maktabi-Borg, som er sammen med Marius Borg Høibys far Morten Borg, og går i andre klasse på en videregående skole i Oslo.

Nå har han også startet på karrieren som modell. Han ble først oppdaget da han var innom en klesbutikk på Majorstuen i Oslo for kun noen måneder siden.

– Det var faktisk designeren bak Mardou & Dean, Ingrid Bredholt, som spurte Emanuel om han ville gå på catwalken i showet hennes. Rett etterpå ringte hun meg og tipset om at vi burde signere han, forteller Amar Faiz, modellpappa og eier av modellbyrået Idol Looks.

Visningen Maktabi gikk for Mardou&Dean var i forbindelse med den norske moteuken tidligere i år - og bildene fra showet er nå gjengitt hos selveste Vogue, bransjens kanskje mest prestisjetunge magasiner.

NYHETER

KNUT GJØR INTERNASJONAL MODELLSUKSESS

Foto: Instagram.com/celinemaktabi

– Kommer til å nå langt

Faiz forteller at modellbyrået skal ta bilder av Maktabi til helgen, og holder på å bygge ham opp til han har fullført videregående skole. Ifølge Faiz er Maktabi helt spesielt fotogen, og en typisk fotomodell for store merker som Ralph Lauren og Tommy Hilfiger.

Modellpappaen trekker også frem Maktabis arabiske bakgrunn.

– Han er ekstremt kjekk og ser ikke typisk norsk ut. Det er en trend nå at modeller som det er vanskelig å plassere hvor kommer fra, er de mest populære. Det er den nye looken, sier Faiz og lekker til:

– Jeg vil faktisk gå så langt som å si at han godt kan bli den neste norske it-modellen. Han ser bra ut, går bra og kommer til å nå veldig langt hvis han bare vil.

NYHETER

Norske Kaya er sesongens modell

Viktig å beholde bakkekontakten

Celine Maktabi, eier av teppebutikken med samme navn, forteller at sønnen har blitt nedringt av modelltilbud en god stund, men at hun har passet på å holde igjen på grunn av skolen.

– Skolen er det viktigste, uansett. Han har fått mange tilbud, og det er veldig gøy. Han trives godt med modellyrket og vi er allerede i gang med å gjøre forskjellige avtaler og bookinger fremover, forteller Maktabi som understreker at hun er med på alle jobber og møter sønnen er på.

– Han har fortsatt ett og et halv år igjen av videregående, og har bena godt plantet på jorden, heldigvis. Det er en tøff bransje og jeg synes det er veldig viktig med bakkekontakt og et sunt kroppsbilde. Det er lett å trå feil, sier Maktabi.

Publisert: