Norske jenter ville etter kjendisstylisten strikkegenser: Få oppskriften her

Lines genser

Norske jenter har hevet seg over strikkepinnene etter at Tone Damli-stylist Line Langmo delte oppskriften til sommerens lekreste strikkegenser. - Interessen er enorm, sier garnekspert.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Lines genser

KREATIV: Kjendisstylist Line Langmo fortellter til MinMote strikkeoppskriften er det mest besøkte innlegget på bloggen hennes. Foto: Privat

Lines genser

DEILIG STRIKK: Genseren er inspirert av en genser fra FreePeople. Foto: linelangmo.no

Det var gjort da Skappel-søsterene i 2012 avslørte den enkle familieoppskriften på strikkegenseren som passet alle aldre og fasonger, og solgte strikketøy for millioner.

Som vi vet kan sommeren i Norge være både kjølig og våt, og hva er vel diggere enn å pakke seg inn i en luftig sommerstrikk i freshe farger?

Oppskriften finner du lengre den i saken!

Stylisten til flere av Norges mest fremste artister som Tone Damli og Bertine Zetlitz, har delt sin populære strikkeoppskrift med MinMote, og norske jenter har ikke latt tiden løpe fra seg.

- Dette er verdens enkleste genser å strikke selv. Jeg så genseren i en moteserie i Vogue, og ble helt forelsket med én gang. Siden den egentlig er fra merket Mes Demoiselles og er veldig dyr, fant jeg og mamma ut at vi skulle prøve oss på å strikke en lignende variant, sier Langmo til MinMote.

FRESH: Line Langmo forteller til MinMote at det er veldig enkelt å strikke genseren, selv om man er nybegynner. Foto: linelangmo.no

Tar av på Instagram

Etter at Langmo delte oppskriften med MinMote har norske jenter hevet seg over strikketøyet, eller fått en mor eller bestemor til å hjelpe dem. Genseren har over hundre registrerte bilder på Instagram under hashtagen #linelangmogenser og #minmote.

- Jeg tenkte aldri at det var så mange som kom til å strikke, det er så stas! Jeg får masse henvendelser fra jenter som lurer på alt fra andre fargekombinasjoner til fremgangsmåte, forteller Line til MinMote og legger til:

- Og garnet jeg har brukt fra Tjorven er visst utsolgt fra levardør allerede, forteller Langmo.

Utsolgt garn

Janne Randgaard jobber på Tjorven Garn AS i Oslo, og kan bekrefte at garnet flyr ut som varmt hvetebrød.

- Interessen for genseren er enorm, vi får flere henvendelser daglig om garn og fargekombinasjoner. Når noen kommer innom og sier «det Påfugl-garnet...» trenger de ikke å si mer, da vet jeg akkurat hva de er på utkikk etter.

Randgaard forteller at Påfugl-garnet har gått ut av produksjon og at det skal erstattes med et annet som ligner som cirka to uker.

Genseren er strikket med tynn ull og pusete mohair-garn. Motebloggeren forteller at du kan justere oppskriften som du vil.

- Vil du at genseren skal være lengre eller mindre vid, er det bare å trekke fra og legge til masker som du vil. Fordelen med at garnet er såpass pusete er at du ikke trenger å strikke så fint som hvis den hadde vært i bomull, forteller Langmo og legger til:

- Kombiner den med en kul denimshorts eller et skjørt som tar opp det lyseblå i genseren.

Her er noen av bildene MinMote-leserne har delt på Instagram:

untitled link
untitled link

Og her er oppskriften:

Det off white og grå strikkes i garnet Dale Påfugl, mens sennepsgul, lyseblå og burgunder strikkes i Lang Mohair Luxe.

Legg opp 142 masker på rundpinne nr. 9 med off white tråd.

Off white tråd, 1 rett og en vrang, 10 omganger.

Sennepsgul tråd (dobbel), rett, 6 omganger.

Hvit og sennepsgul tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Off white tråd, rett, 5 omganger.

Off white og lyseblå tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Off white og burgunder tråd (blandes), rett, 6 omganger.

Off white tråd, rett, 13 omganger.

Grå tråd, rett, 3 omganger.

Grå og sennepsgul (blandes), rett, 5 omganger.

Off white tråd, rett, 1 omganger.

Off white tråd, 1 rett og 1 vrang, 10 omganger.

Fell av.

TILPASS SELV: Genseren skal være forholdsvis kort og vid, men kan justeres dersom du ønsker den slankere og lengre. Foto: linelangmo.no

ARMER:

Legg opp 20 masker på pinne nr 9.

Øk til 40 masker rett etter vrangborden, og øk en maske ca. hver tredje omgang til du har 60-66 masker totalt (alt ettersom hvor vide du ønsker armene)

Off white tråd, 1 rett og en vrang, 10 omganger.

Sennepsgul tråd (dobbel), rett, 6 omganger.

Hvit og sennepsgul tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Off white tråd, rett, 5 omganger.

Off white og lyseblå tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Off white og burgunder tråd (blandes), rett, 6 omganger.

Off white tråd, rett, 13 omganger.

Fell av.

MONTERING:

Genseren snues på vranga, det samme med armene. Sy sikksakksøm med en symaskin, der armene skal være. Klipp opp til to hull, og kast over med sikksakk. Armene sys så på for hånd.

Publisert:

Finn mer innhold om: