Sofia Hellqvist stilforvandling: Fra sexy og utfordrende til klassisk og elegant

Sofia Hellqvist 2015

Sofia Hellqvist (30) har byttet ut den frekke «Paradise Hotel»-stilen med elegante designerplagg håndplukket av en personlig stylist. MinMote har oppsummert stilforvandlingen til prinsessen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Sofia Hellqvist 2015

2005: Sofia Hellqvist kom på tredjeplass i Paradise Hotell, og var på siden glamourmodell. Håret var ravnsort og trange tubetopper og tynne øyenbryn var gjeldende. Foto: NTB scanpix

Sofia Hellqvist 2015

2015: Sofias stil har forandret seg mye på 10 år, og nå har flere kongelige favorittmerker som Valentino og Bottega Veneta fast plass i garderoben. Bildet er tatt i forbindelse med "Lysningen" mellom Hellqvist og Pris Carl Phillip. Foto: Mattias Edwall, Kungahuset.se

Lørdag 13. juni 2015 ble Hellqvist endelig svensk prinsesse, da hun giftet seg med prins Carl Philip i Slottskyrkan i Stockholm. Paret har offisielt vært kjærester siden 2011 og forlovelsen ble kjent i juni 2014.

Men veien fra Sofia Hellqvist til prinsesse Sofia har vært langt fra knirkefri for bruden. Lenge slet hun med å riste av seg fortiden som undertøys- og glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltager, men en knapp uke før bryllupet kom kong Carl Gustaf selv med beskjeden som sa at Sofia var akseptert én gang for alle: Hun får bære tittelen Hennes Kongelige Høyhet, Prinsesse Sofia, hertuginne av Värmland.

DEN GANG DA: Sofia hadde en utfordrende klesstil på midten av 2000-tallet, og gikk hyppig magetopper og utfordrende kjoler så flere av tatoveringene kom til syne. Bildet til venstre er fra finalefesten til Paradise Hotel i 2005, hvor Hellqvist kom på tredje plass, og bildet til høyre er tatt i forbindelse med en motevisning samme år. Foto: NTB scanpix

Personlig stylinghjelp

Og særlig på stilfronten har 30-åringen fra Täby gjennomgått en stor forvandling. På eldre bilder av Sofia kan man se at det nå silkeglatte, mørke håret hadde ihjelblekede tupper, og trange singletter og slitte jeans så ut til å være standarduniformen.

Men i 2012 begynte man virkelig å se Hellqvist stilforvandling ta form, og ekspertene spekulerte i om en ny moteprinsesse var i ferd med å tre frem.

Stylisten som står bak Hellqvist stilskifte er stylisten PR-konsulenten Camilla Åstrand (29), ifølge Expressen.

MOTEØYEBLIKK: Sofia Hellqvist fikk ros i pressen for det dusa antrekket hun bar i dåpen til prinsesse Estelle. Her sammen med Chris O'Neill. Foto: NTB Scanpix

Hun begynte å jobbe for Sofia i 2011, og har nå fått hovedansvaret for antrekkene til den blivende prinsessen. I tillegg jobber hun til daglig i Gant-butikken i Stockholm – som antageligvis er forklaringen på hvorfor nettopp amerikanske Gant har blitt et av Sofias nye favorittmerker.

Svensk design

Mens de preppy kjolene fra Gant har blitt Sofias «go to»-antrekk i mindre stramme tilstelninger, har hun også fylt garderoben med sofistikerte drakter og kåper.

Klærne er ofte i duse farger - som da hun i sin første offentlige opptreden med kongefamilien, i dåpen til lille prinsesse Estelle, matchet svigermor Silvia og kronprinsesse Victoria i en puderrosa.

Sofia bruker gjerne tilbehør og plagg fra kongelige favorittmerker som Valentino og Bottega Veneta, men har også vist en tydelig interesse for svensk design ved å bruke merker som Tiger of Sweden og Hunkydory, samt gallakjoler fra Göran Alfredsson og Ida Sjöstedt - som mange spekulerer i om står bak brudekjolen.

Her er flere av Sofias svenske kjoler - klikk på bildene for å lese mer:

Sofia stilforvandling 2

FRESH: Dagen før Madde og Chris skulle gifte seg gikk SOfia for en gul kjole fra Göran Alfredsson på festen. Foto: NTB scanpix

Sofia stilforvandling 2

FLORLETT: I Madeleine og Chris O'Neills bryllup strålte Sofia i en dus lillafarget kjole fra Göran Alfredsson og veske fra Malene Birger. Foto: Getty Images

Sofia stilforvandling 2

YNDIG: I prinsessan Leonores dåp i 2014 ble Sofia sammenlignet med både hertuginne Kate og kronprinsesse Victoria på grunn av skovalget. Kjolen er fra Valerie og kåpen fra Victoria Chan. Foto: Getty Images

Sofia stilforvandling 2

NUDE: På Nobel-middagen på slottet i Stockholm gikk Sofia for en sofistikert og oppdatert look. Med kjole fra Eliza Jane Howell og clutchveske fra Male Birger så hun upåklagelig ut. Foto: NTB scanpix

Kate-inspirert

Hellqvist har også tydelig latt seg inspirere av hertuginne Kate ved å bruke merker som Reiss og LK Bennett og har allerede gjort seg bemerket i internasjonal motepresse.

«Hertuginnen av Cambridge får seriøs konkurranse på stilfronten av Sofia Hellqvist (...) Hun har allerede en sterk sans for friske farger, flatterende silhuetter og elegant aftenbekledning - perfekt for en kommende prinsesse», skriver motemagasinet Harper's Bazaar.

En annen ting Sofia gjør som Kate er å blande dyrt og billig - blant hennes mest omtalte antrekk er en klassisk trenchcoat fra Zara.

POPULÆR: Sofia Hellqvists mest omtalte Zara-plagg er utvilsomt denne kåpen. Foto: NTB Scanpix

Gjenspeiler totalforvandlingen

TV2s kongeekspert Kjell Arne Totland mener Sofias stilforvandling er en gjenspeiling av hennes vei fra «Paradise»-deltager til folkekjær prinsekjæreste - som foreløpig tituleres med «frøken».

- Sofia har som person gjennomgått en enorm utvikling og forandring de siste årene - og dette gjenspeiler seg naturlig nok også i hennes stil og fremtoning. Hun har gått fra å være utfordrende og sexy ungpike i korte magetopper til å bli en klassisk, velkledd kvinne, sier Totland til MinMote.

Sofia stilforvandling 1

FEMME FATALE: Da forlovelsen ble kejnt 27, juni 2014 var Sofia iført en rød kjole fra Roland Mouret med klassisk og sofistikert snitt. Foto: NTB scanpix

Sofia stilforvandling 1

BLOMSTERCHIC: På de ferskeste offisielle bildene av prinseparet har Hellqvist på seg en lekker kjole fra Reiss. Foto: NTB scanpix

Sofia stilforvandling 1

KONGEBLÅTT: På de offisielle forlovelsesbildene er den blivende prinsessen stylet med glamorøse bølger i håret, fresh sminke og en kongeblå kjole fra Armani Collection. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se

Videre mener Totland mener Hellqvist treffer blink når hun går for enkle kjoler.

- Jeg synes Sofia er aller flottest når hun kler seg i enkle hylsterkjoler med rene linjer- både til hverdag og fest. Som den røde forlovelselsekjolen og den kongeblå fra de første offisielle bildene. Den blomstrede Reiss- kjolen på de nyeste bildene er også utrolig flott på henne, sier han og legger til:

- Sofia kommer til å bli en utrolig vakker kongelig brud - med diadem og det hele. Jeg håper bare hun som ny prinsesse av Sverige har valgt en svensk designer til brudekjolen.

Kan danke ut de andre prinsessene

MinMote-leder Martine Lunder mener Sofias stilskifte har vært så bra at hun seilet opp som en av Europas nye moteprinsesser.

- Å skulle få sin egen stil til å passe inn i kongelige kretser er nok ikke så lett, men jeg synes Sofia har kommet langt på vei – og hun har vært smart som har latt seg inspirere av Kate, som tross alt er blant de mest folkekjære kongelige i Europa. Sofias stil har blitt elegant og voksen – men fortsatt med et ungt uttrykk – også liker jeg at hun ofte velger svensk design selv om hun sikkert kan plukke fra øverste hylle av internasjonale designere nå, sier hun og legger til:

- Vi har flere kongelige som er ekstremt trendy og velkledde – fra elegante hertuginne Kate til vår egen kronprinsesse Mette-Marit og den Chanel-elskende kongefamilien i Monaco – og når Sofia bare blir litt mer stilsikker og tør å våge litt mer, er jeg sikker på at hun kan konkurrere med dem alle.

Publisert: