Bernie Sanders' votte-designer overveldet av responsen

EPISK: Bernie Sanders under presidentinnsettelsen. Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP.

Bernie Sanders (79) går mildt sagt viralt med sitt episke presidentinnsettelses-antrekk og posering. Her er alt om vottene.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Selv om presidentinnsettelsen var proppet av motesignaler, er det senator Bernie Sanders som står for flest memes i etterkant.
Bare se her:

Om du er bergtatt av senator Sanders' votter, og vil ha like, har MinMote nerdet seg frem til alle detaljene om dem.

COMFORT IS KEY: Senator Bernie Sanders fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier for sitt avslappede antrekk med hjemmestrikkede votter som prikken over i-en. Foto: Jonathan Ernst/Reuters.

Vermont-senatoren har også selv kommentert antrekket han brukte under innsettelsen.

– I Vermont kler vi oss varmt. Vi vet litt om kulde. Vi er ikke så opptatt av riktig mote. Vi vil holde oss varme, og det er hva jeg gjorde, sier Sanders til CBS News.

Detaljen som har fått mest oppmerksomhet er vottene. De er laget av læreren Jen Ellis (42) fra Essex Junction i Vermont, og Sanders fikk dem i gave for fem år siden.

– Hun er lærer, og en veldig, veldig snill person. Hun er overveldet over oppmerksomheten hun har fått, forteller senatoren i i talkshowet «Late Night with Seth Meyers».

DETALJER: Her ser du at Sanders votter er satt sammen av flere deler. Foto: JONATHAN ERNST / AFP-

Men skal du ha en tro kopi av Sanders' votter må du legge deg helt i selen. Disse vottene er nemlig sydd sammen av gamle ullgensere, før det er sydd inn fôr av fleece, forteller votte-designeren selv.
Nå blir hun lesset ned av folk som vil ha de samme vottene, men hun svarer kontant at de ikke er til salgs.

– Det er på ingen måte mulig at jeg kan lage 6000 par votter, og hver gang jeg åpnet e-posten min er det flere hundre nye som har sendt nye e-poster. Jeg hater å skuffe folk, men det finnes bare ett par av disse vottene, og de er unike. Noen ganger i denne verden kan du ikke få alt du ønsker deg, sier hun til Jewish Insider og legger til:

– Jeg kommer ikke til å slutte i jobben min. Jeg er en annenklasselærer, jeg er mamma, og det holder meg travel.

SNOWBOARD-JAKKE: For å holde varmen hadde Bernie Sanders på seg en jakke fra snowboard-merket Burton. Foto: Brendan Smialowski / AFP.

Vottene havnet hos Sanders etter at Ellis laget julegaver til lærerne på datterens førskole, som Bernie Sanders svigerdatter Liza Driscoll eier. Ellis laget derfor et ekstra par hun håpet at kunne gis til senatoren – og resten er historie.

Jen Ellis kaller selv Bernie-vottene for «swittens», en sammensetning av ordene sweater (genser) og mittens (votter). Sanders har tidligere brukt vottene under flere offentlige anledninger, også under valgkampen.

Om du vil strikke deg til et lignende resultat vil denne oppskriften av Alyssa Coffeyhos hos Raverly gjøre at du kan oppnå det samme mønsteret.
Selv om votte-designer Ellis er glad for oppmerksomheten, er hun tydelig på en ting.

– Jeg har prøvd å ikke la all vottevirksomheten overskygge det fantastiske i å sitte sammen med min fem år gamle datter og partneren min og se den første kvinnen bli sverget inn som visepresident. Det er utrolig. Jeg måtte vente fire tiår på det, og datteren min måtte ikke engang vente ett, sier hun til Jewish Insider.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.