MinStil: Ingrid Vik Lysne

Foto: Instagram/ @ingridviklysne

– Jeg tror mange har klær de har lyst til å bruke, men ikke helt tør. Da er mitt beste tips å skyte brystet frem, haken opp og gå med det med selvtillit. Folk med selvtillit ser alltid kule ut, sier syentusiast Ingrid Vik Lysne (29) 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Foto: Instagram/ @ingridviklysne

Foto: Instagram/ @ingridviklysne

Foto: Instagram/ @ingridviklysne

Foto: Instagram/ @ingridviklysne

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Celine Aagaard, Rikke Sandvold og Sophie Jebsen.

Ingrid Vik Lysne er gründer og jobber i Fæbrik – en startup der Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Mari Nordén og Vik Lysne selger sy-mønstre, sykurs og lærer folk å sy. Hun har også gitt ut en bok med sykollega Bergtun.

– Jeg er 29 år, har kjæreste i Bergen og bor i Oslo sammen med hunden min, Hundre.

NYHETER

Ingrid Vik Lysne fant kjærligheten med sykollega

FARGERIK: Stort sett alle klærne Vik Lysne eier er enten sydd selv eller kjøpt brukt. Foto: Privat

– Hei, Ingrid! Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min er litt grenseløs kanskje. For meg er klær et deilig fristed uten regler. Jeg er veldig glad i klær som er litt utenom det vanlige og som overrasker. Med unntak av undertøy og T-skjorter kjøper jeg bare brukte klær. Så på en måte ser jeg ut som en vandrende bruktbutikk. En fin bruktbutikk, håper jeg. Jeg er mest opptatt av klær, ikke så mye av tilbehør.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Jeg har mer rare plagg enn nøkkelplagg i garderoben. Men hvite bluser med store ermer og krage bruker jeg til alt om dagen og føler meg alltid vel i det. Så jeg har et par-tre sånne fra vintage-butikken Past på Grünerløkka. Jeg liker at tilbehøret er basic og at klærne skinner, så jeg har et svart og et beige kasjmir-skjerf og lue som jeg bruker hele tiden.

– Hvilket plagg er du mest fornøyd med å ha sydd?

– Hmm ... Da jeg sydde boblejakke for første gang, tronet den på toppen lenge. Så sydde jeg en festdrakt for å lage oppskrift til «Sy med Ingrid & Ingrid»-boken, som jeg synes var min fineste. Den vinner kanskje fremdeles, men rett før jul sydde jeg en gjennomsiktig joggedress i tyll. Jeg synes den ble så sjuuukt fet, så akkurat nå er det den.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Det er ingenting som slår buksen til 20 kr.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg har egentlig alt jeg trenger. Men noen nye bambus-sokker fra helsekosten hadde vært digg 8-)

– Hvilket plagg var lettere å sy enn du trodde?

– Festdrakt! Bunader er jo nydelige plagg, som det tar timevis å lage fordi det er så mye håndbroderi. Da jeg prøvde å bryte det ned i mitt eget hode og kom frem til at en festdrakt egentlig bare kan være et langt skjørt og en vest som henger sammen, med en bluse med puffermer inni, ble det mye mer overkommelig. Jeg har sydd festdraktene mine av gamle duker og gardiner. Mange gamle, tunge gardiner er perfekte til å lage festdrakt av.

– Beskriv din ultimate drømmedag fra morgen til kveld:

– Sove lenge, våkne opp med kjæresten min. Spise pannekaker til frokost og rusle rundt i byen på brukt-shopping. Så slappe av litt hjemme før vennene mine kommer på besøk og vi drikker vin og drinker prater og koser oss før vi drar på byen og danser. Denne dagen må lages når corona er forbi.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Aii, der har jeg aldri vært særlig god. Men jeg synes man kommer langt med nyvasket hår, et smil og litt farge på øyenbrynene jeg, ass. Og jo – et tips jeg gir til alle: den beste og fineste leppepomaden og tørre-flekker kremen jeg vet om: potesalven til Non Stop dogwear, som man kjøper på dyrebutikken.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Da kommer jeg for sent til avtalen min fordi jeg ikke klarte å finne noe fint å ha på og jeg er i dårlig humør resten av dagen. Har ingen geniale løsninger der.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Jeg har kjøpt mange brukte kasjmir-gensere på Velouria Vintage opp igjennom. Spesielt en oransje en er min favoritt-genser. Jeg kjøpte en blå bukse til 20 kr på Normisjonens gamle bruktbutikk på Holbergs plass i Oslo, og jeg kommer til å gråte den dagen den faller fra hverandre. Når jeg tar på meg den oransje genseren og den blå buksen føler jeg meg trygg, komfortabel og fin. Det er mine topp to plagg, som jeg bruker hele året.

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?

– Gøy å spå fremtiden! Hmmm, jeg tror pasteller kommer til å vare en stund. Og vide bukser har jeg troen på. Jeg tror også utringninger blir mer i vinden. Og ellers tror jeg flere kommer til å bli mer opptatt av tidløse plagg i god kvalitet som varer lenge.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Jeg har alltid øynene åpne for kasjmir-plagg og fine bukser i ull. Ullplagg holder seg ofte fine superlange, og er like fine å kjøpe brukt som nytt.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Ballerinasko og pene sandaler. Jeg føler meg så lite hjemme i det, selv om det er fint på andre.

– Ditt aller beste motetips?

– Gå i akkurat det du har lyst til. Jeg tror mange har klær de har lyst til å bruke, men ikke helt tør. Da er mitt beste tips å skyte brystet frem og haken opp og gå med det med selvtillit. Folk med selvtillit ser alltid kule ut.

Publisert: