Dette plagget sverger moteprofilene til i høst

moteprofiler

Hvis du skal investere i kun ett plagg denne sesongen, hva hadde det vært og hvorfor? MinMote spurte fire norske moteprofiler om deres beste tips. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
moteprofiler

Gine Margrethe Larsen Qvale. Foto: Privat

moteprofiler

Ida Elise Einarsdottir. Foto: Privat

moteprofiler

Sonia Uppal. Foto: Privat

moteprofiler

Julie Varner. Foto: Privat

Mange regner at sommeren offisielt er over når september begynner. Trangen for å kle seg med lag-på-lag og i mer høstlige plagg har i alle fall meldt seg for flere uker siden hos oss i redaksjonen.

Trangen til å bytte ut samtlige plagg i garderoben er et faktum, men vi skal klare å holde oss i tøyene. Men hvis vi skal investere i ett plagg i høst, hvilket bør det være?

MinMote spurte fire norske moteprofiler for å få inspirasjon:

Sonia Uppal, mote- og skjønnhetsansvarlig i Costume: Strikkevesten

– Flere motehus har holdt fast ved den boheminspirerte nomadestilen og høstkolleksjonene er intet unntak, men med en liten vri. Florlette kjoler og intrikat mønstermiks er forent med westerninspirerte referanser. Som store hatter, belter med spenner og vester, se for eksempel på visningene til Celine, Chloé og Etro.

VESTEFEST: Sonia Uppal sverger til vesten som sitt ultimate trendplagg i høst. Foto: Privat
untitled link

– Hvilket plagg sverger du til i høst?

– Trendplagget jeg skal investere i denne høsten blir definitivt vesten. Den ermeløs strikken piffer opp hverdagsantrekket, men det kan lett bli for anspent, derfor toner jeg ned uttrykket ved å kombinere vesten med feminine bluser med store puffermer, yndige kjoler med blomsterprint eller bare en oversized, hvit T-skjorte med jeans, sier Uppal til MinMote.

Julie Varner, concept & collaboration manager i Bik Bok: Designervesken

BOTTEGA VENETA: En beige dress stylet med svart tilbehør i skinn på Julie Varner. Legg merke til vesken fra Bottega som setter prikken over i-en. Foto: Privat

– Ny jobbveske, definitivt. Herlig unnskyldning til å «trenge» ny veske, jeg må jo ha et sted å putte alt si. Jeg jobber daglig med klær fra alle kanter, så en ny veske er alltid den perfekte investeringen for å løfte antrekket mot høsten, sier Varner som har sett seg ut Bottega Veneta BV Jodie.

Hun legger til:

– Og nye boots! Har man disse to tingene på stell så er man «good to go» spør du meg!

FLETTFIN: Julie Varner har over 20.000 følgere på Instagram, og jobber som konsept- og samarbeidsutvikler i Bik Bok. Foto: Privat

Gine Margrethe Larsen Qvale, influencer: Boots

– Åh, det er jo så vanskelig å bare velge ETT! Men la gå – da sier jeg boots. Noen kule boots kan faktisk redde ethvert antrekk.

KLASSISKE BOOTS: Gine Margrethe Larsen Qvale har investert i et par svarte boots for høstsesongen. Hun mener de kan brukes til så og si alt i klesskapet. Foto: Privat

– Hvordan ville du stylet bootsene til et antrekk?

– Du kan ha de til alt fra skjørt, kjoler, jeans og ja, til og med joggebukse. Men en favoritt for høsten må vel være et skjørt, ullgenser, boots og en kul jakke til. Boots holder deg forhåpentligvis varm, tørr og gir samtidig prikken over i-en. Når man bruker det så og si hver dag er det verdt de ekstra kronene man legger inn i de.

KLÆR

Dette er høstens mest ikoniske frakk

TIL SKJØRT: Boots stylet til skjørt og kjoler som Gine gjør her, balanserer looken så antrekket ikke blir for søtt. Foto: Privat

Ida Elise Einarsdottir, redaktør for Melk & Honning: Blazeren

– Hvis du skal investere i kun ett plagg denne sesongen, hva ville det vært?

– Jeg er en sucker for blazere, og er stadig på jakt etter den perfekte blazeren. Den kan brukes til alt, og kan enkelt styles opp og ned. Tenk kvalitet fremfor kvantitet, og invester i noe som varer og som du kan bruke på flere ulike måter uavhengig av trender og sesong.

BLAZEREN: Ida Elise Einarsdottir mener blazeren er høstens ultimate plagg å ha i garderoben. Foto: Privat

– Blazeren fra den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen og hennes ESP i samarbeid med Fretex, som nylig ble vist under Oslo Runway, står øverst på ønskelisten min denne sesongen. Den lages på bestilling av oppsirkulerte dresser fra Fretex’ annenhåndssortering. Hvor kult er ikke det? Mer bærekraftig, lokalt produsert og «whatnot». Det betyr ikke bare at hver blazer er unik, men også at det ikke overproduseres.

– Hvordan ville du ha stylet denne blazeren?

– Det er det som er så fint med blazere – at stylingmulighetene er uendelige. Jeg ville stylet den med en tilhørende dressbukse for en clean look eller også over en kjole nå utover høsten. Er blazerne lang nok kan den også brukes som kjole alene med et par høye hæler. Denne i ull blir god å ha utover høsten og gjør det enkelt å kle seg lag på lag.

KLÆR

FIRE FINE HØSTTRENDER INSPIRERT AV 1970-TALLET


Publisert: