MinSommer: Synnøve Skarbø

– I år blir Sør-Frankrike byttet ut med Stranda, men det blir topp det, sier Synnøve Skarbø som også tipser om sine Oslo-favoritter om sommeren. 

Foto: @synnøveskarbø

Foto: @synnøveskarbø

Foto: @synnøveskarbø

Foto: @synnøveskarbø

I spalten MinSommer snakker vi med inspirerende folk om deres ferieplaner, favorittantrekk om sommeren og beste tips til få det meste ut av en sommerferie som kanskje ikke ble helt som planlagt. Først ut er programleder Synnøve Skarbø.

– God sommer, Synnøve! Hva er planene dine for sommerferien?
– Pre-corona var planene Frankrike-tur med venner og barn, men nå er ferien skalert ned til én uke hjemme på Stranda. Har tima det med alle søsknene mine, så det blir topp det også. Resten av sommeren blir jeg i Oslo. Jeg har nemlig oppdaga øyene i Oslofjorden – maaange år etter alle andre.

– Tre ting du alltid pakker med i bagasjen:
– Joggesko, pinsett og Macen min.

– Et godt bok/podcasttips?
– De som ikke har hørt «Sånn er du» med Harald Eia og Nils Brenna bør laste den ned umiddelbart.

– Ditt beste sommerminne:
– Jeg var på jentetur til Ibiza i fjor sommer, og det var en urolig vellykka affære fra første sekund. For en gangs skyld gjorde jeg skikkelig research før jeg dro, og booka plass på de fineste strendene og restaurantene. Anbefaler for eksempel den vidunderlige beachclubben Cotton Club.

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?
– Jeg får fred i sjela av faste rutiner, så de er noenlunde de samme året rundt. Men det er klart; jeg er jo mye mer slabbedaskete med inntak av både vått og tørt i ferien.

– Hva er ditt ultimate sommerantrekk?
– En løs sommerkjole og sneakers. Jeg er alltid på jakt etter sommerkjoler, fortrinnsvis i en sterk farge. Jeg er som regel i bleikeste laget for de hvite.

– Ditt beste wellness-tips for å føle deg bra?
– Å ikke få i meg for mye sukker, og å legge inn noen treningsøkter mellom all ferieringen. Av en eller annen grunn syns jeg det er lettere å trene på ferie enn i hverdagen, for da føler jeg meg så innmari ressurssterk. Jeg har også oppdaga spraytanens gleder. Etter å ha solt meg i hjel i ungdommen, har jeg helt slutta å ligge å steike meg, og da er det veldig deilig å kunne bli brun på et blunk.

– Beskriv den perfekte sommerdagen fra morgen til kveld:
– Aller helst befinner jeg meg i Sør-Frankrike. Treningsøkt på morgenen, så rett på stranda med datteren min og venner. Den stranda må ha solsenger og servering, og så blir vi liggende rakt ut der hele dagen. På kvelden har vi booka bord på en nydelig restaurant. Jeg trenger ikke mer action enn som så.

– Hva spiser du helst om sommeren?
– Min favorittmat generelt i livet er skalldyr og iskrem, så sommeren er en kulinarisk opptur for meg.

– Hva klarer du deg ikke uten i ferien?
– Her må jeg nesten svare morsomme venner og vin.

– Hvordan sminker du deg om sommeren?

– Solpudder og maskara på dagtid, og så peiser jeg på med smokey eyes på kveldinga. Du ser ikke meg eksperimentere med blå øyenskygge eller knallrøde lepper.

– Hva er ditt aller beste sommertips?
– Lille Herbern i Oslo. Fantastisk sted å tilbringe en sommerkveld. Det blir aldri feil.

Hvordan var din opplevelse i dag?