Julespalten: Anett Ringstad

Ekte juletre, «Tre nøtter til Askepott» og julepysj er noe av det som gjør julen komplett for motegründer Anett Ringstad Jalland (34). 

@anettringstad

@anettringstad

@anettringstad

@anettringstad

Julen i år blir litt annerledes for de fleste, men det betyr heldigvis ikke mindre kos. Vi har bedt et knippe inspirerende damer om å fortelle om sine viktigste tradisjoner, det ultimate juleantrekket og hva som gir dem den gode julestemningen.

Først ut er eier av Moniker-butikkene og Colina Agency, Anett Ringstad Jalland.

– Hva er dine viktigste juletradisjoner?

– Julen for meg er veldig viktig. Jeg er nok i overkant glad i julen. Og jeg vil helst at julen skal feries helt likt hvert år, på lik måte som da jeg var liten. De viktigste juletradisjonene for meg er å pynte juletreet (som skal være ekte) med julemusikk i bakgrunnen sammen med familien min. Og ikke minst gå på julemarkedet på folkemuseet på Bygdøy. Da kommer jeg alltid i skikkelig julestemning.

– Hva står øverst på ønskelisten denne julen?

– Øverst på ønskelisten i år står helt klart at vi skal komme tilbake til en normal hverdag hvor vi alle kan gi hverandre en stor klem. Men om det skal ligge under juletreet håper jeg det ligger en kjole fra Magda Bythrum, en skidress fra Fusalp og en stor vase fra Louise Roe eller Helle Mardhal.

– Hvordan blir julen i år?

– I år skal vi hjem til mamma og feire jul i Horten, og videre til Hemsedal på hytta hele romjulen. Det er alltid så godt å komme opp på fjellet og være der til over nyttår.

– Det blir ikke jul uten…?

– «Tre nøtter til Askepott».

– Hva spiser dere på julaften?

– Vi spiser alltid ribbe på julaften, og avslutter med rakfisk til nattmat.

– Hva gir deg julestemning?

– For meg er det selve familien som skaper julen, i tillegg til å få juletreet pyntet som må være ekte. Og setter vi på julemusikk så er mye gjort.

– Beskriv julaften fra morgen til kveld slik du pleier å gjøre det i din familie.

– Vi våkner opp til julestrømpe som inneholder en julepysj og godteri. Julepysjen skal på og vi spiser julefrokost foran TV-en hvor vi ser på «Tre nøtter til Askepott». Så lager vi marsipan til «Reisen til julestjernen». Slik har julaften startet for meg siden jeg var liten og det er nå også en tradisjon for mine barn. Ribben settes i ovnen og vi går i kirken før middag om tiden strekker til, så samles vi ganske mange til middag. Jo flere jo bedre! Jeg syns det er veldig hyggelig å samle store deler av familien på julaften. Etter middag får vi besøk av nissen, hvor vi pakker opp pakker en og en, så vi kan fort holde på med det i 3-4 timer. Dagen avsluttes med nattmat.

– Hva er ditt perfekte juleantrekk?

– En fin kjole i sort fløyel fra Rotate.

– Hvilken julefilm er din «go to»?

– Jeg får skikkelig julestemning av «The Holiday».

– Hvilke produkter sverger du til for å få spa-følelsen hjemme?

– Et langt bad, duftlys, en god ansiktsmaske pluss en god skubb. Jeg sverger til skrubb og rens fra Zo Skin og dag og nattkrem fra Skinbetter.

– Ditt favoritt koseantrekk?

– En myk og god joggedress fra Ganni.

Hvordan var din opplevelse i dag?