Mette-Marit festet med moteeliten i Venezia

MANGEÅRIGE VENNER: Kronprinsesse Mette-Marit og motedronning Franca Sozzani avbildet i Lido di Venezia i forbindelse med Sozzanis filmpremiere fredag. Foto: Ben Brittain Cohen/GC Images/Getty Images

Kronprinsesse Mette-Marit (43) fikk internasjonal moteskryt da hun menget seg med motefiffen under filmfestivalen i Venezia i helgen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Filmfestivalen i Venezia er i full gang og det vrimler av kjente fjes i den italienske havnebyen. Forrige uke fikk Hollywood-skuespiller Emma Stone skryt for sine lekre designerkjoler, og i helgen var det kronprinsesse Mette-Marit sin tur.

Britiske Daily Mail hyller den norske kronprinsessen for frisyren og det sommerlige antrekket hun hadde på seg da hun ankom Venezia med kronprins Haakon rett før helgen.

«Mette-Marit var selve oppskriften på elegant i en syrinfarget midikjole som hun matchet med lekre sandaler», skriver den britiske storavisen.

STILIGE: Kronprinsparet ankom filmfestivalen hånd i hånd. Mette-Marit har på seg en kjole fra Olga Vishenko, store perler i ørene og veske med strutsefjær fra Valentino. Haakon gikk for en fløyelsblazer og marineblå dressbukser. Legg forøvrig merke til kronprinsens lakksko og klokke som tilfører det lille ekstra til antrekket. Foto: Jacopo Raule/GC Images/Getty Images

Støttet Franca Sozzani

Venezia-turen var ikke en del av kronprinsparets offisielle program, men trolig et privat ærend. Fredag kveld var det premiere på Vogue Italia-redaktør Franca Sozzanis dokumentar «Franca: Chaos and Creation», etterfulgt av en privat middag hos designeren Valentino Garavani, skriver WWD. Både Sozzani og Valentino er nære venner av kronprinsessen.

Her er trioen samlet fredag kveld:

Slottets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, sier til MinMote at kronprinsessen og Vouge-redaktøren er nære venner.

– Det er ikke så mye å si om det. Kronprinsessens mangeårige vennskap med Franca Sozzani er vel kjent, sier Hagen til MinMote.

Etter filmpremieren i Venezia står Franca Sozzani omringet av kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, designer Donatella Versace, supermodell Naomi Campbell, skuespiller Colin Firth og kona Livia Giuggioli, Valentino og hans partner Giancarlo Giametti. Mette-Marits nære venn, Cavalli-designer Peter Dundas var også til stede.

Sozzanis venner gratulerer og klemmer henne etter tur i videosnutten under:

untitled link

Båttur med moteeliten

I løpet av helgen deltok kronprinsesse Mette-Marit på en båttur med venner. Mannen til Valentino, Giancarlo Giametti, delte et bilde fra parets felles luksusyacht «T.M BLUE ONE» med Mette-Marit, Franca Sozzani og sønnen hennes Francesco Carrozzini og datteren til Anna Wintour, Bee Shaffer.

«Har invitert venner på lunsj for å feire Franca Sozzani», skrev Giametti under Instagram-bildet.

Mette-Marit er der antrukket i en avslappet, bohemsk kjole fra det australske merket Zimmermann og store solbriller. Kjolen koster i underkant av 5000 kroner og er fra merkets sommerkolleksjon.

untitled link

«Kan ikke få nok»

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland peker på utlandets begeistring for Mette-Marit.

I VENEZIA: Kronprinsparet deltok på premieren på Franca Sozzanis dokumentarfilm «Franca: Chaos and Creation». Filmen er regissert av sønnen hennes Francesco Carrozzini. Her er Sozzani avbildet med kronprinsesse Mette-Marit fredag. Photo by Ben Brittain Cohen/GC Image

– Utenlandsk presse kan til tider ikke få nok av vår unge kronprinsesse og hennes stil og smak. I helgen viste den britiske avisen Daily Mail hele åtte bilder av henne fra Venezia - der de inngående beskrev hennes romantiske påkledning og frisyre. Mette-Marit var da også riktig så søt i sin syrinfargede kjole i bomullsblonde fra russiske Olga Vishenko, sier Totland.

Den russiske designerkjolen brukte kronprinsessen sist under hageselskapet i Trondheim i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum i juni. Prislappen på bomullskjolen er drøye 18.500 kroner.

Under filmpremiæren var Mette-Marits hår stylet i midtskill og delt inn i to fletter på hver side som samlet seg i nakken. Flettene, som har vært svært populære det siste halve året, går under navnet «dutch braids». Daily Mail beskrev frisyren som «chic» og klassisk.

Luksusveske i strutsefjær

Flere fletter? Slik lager du Mette-Marits fineste fletter.

– I hånden bar hun den store, originale aftenvesken i strutsefjær, som hun i sin tid fikk i gave av den italienske motekongen Valentino, forteller Totland videre.

Valentino-vesken ble også brukt under bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel tilbake i 2010. På bena hadde Mette-Marit åpne sandaler med hvite, blanke stener.

Publisert:

Finn mer innhold om: