Vintagekjolene du kan la deg inspirere av

IKONISK LOOK: Marilyn Monroe er et av ikonene det stadig er mulig å la seg inspirere av. Foto: Getty Images.

Antrekkene til 50-tallets superstjerner er like aktuelle den dag i dag. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Nye trender kommer og går, men er det en ting som består er det at en nydelig vintagekjole nærmest aldri er feil.

MinMote har derfor saumfart arkivene, og sett hva de gamle stjernene kledde seg i. Her er det bare å la seg inspirere!

Enten om du skal ut på vintageshopping eller bare vil finne en kjole som kommer til å vare mange sesonger fremover fra kjedebutikkene er dette snittene du bør se etter.

SOMMER-SØT: Audrey Hepburn i en søt sommerkjole med spaghetti-stropper. Foto: John Springer Collection/CORBIS via Getty Images.
MED BELTE: Skuespiller Sophia Loren på filmsettet til «Legend of the Lost» i 1957. Legg merke til beltet i livet på den ledige maxikjolen. Foto: Silver Screen Collection/Getty Images.
MARKERT MIDJE: Felles for mange av vintagekjolene er at de har markert midje. Her poserer Sophia Loren for fotografene i 1958. Getty Images.
KLASSIKER: Her er Audrey Hepburn i 1956 kledd i en kjole i klassisk snitt med lange ermer. Foto: Phil Burchman/Getty Images.
CUT OUTS: Om du er på vintageshopping kan kjoler med cut-out detaljer som denne på Marilyn Monroe være noe å se etter. Foto: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images.
SOMMERLIG: Enkle skjortekjoler som denne sett på Audrey Hepburn er perfekte i sommervarmen. Foto: Getty Images.
GLAM: Hva med litt sommerlig glamour? Her opptrer Marilyn Monroe for amerikanske soldater i Korea i 1954. Antrekket hadde vi gjerne kopiert i dag. Foto: Michael Ochs Archives/Getty Images.
IKON: Brigitte Bardot. Strand. Sommer. Frankrike. Trenger vi si mer om sommerstil? Foto: Getty Images.
A-FORM: Elizabeth Taylor i en rutete innsvinget kjole vi gjerne skulle hatt i skapet. Foto: API/Gamma-Rapho via Getty Images.
VA-VA-VOOM: Modell og skuespiller Marilyn Monroe har hatt mange antrekk som inspirerer dagens vintagemote. Her er hun på filmsettet til «Niagara». Foto: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.