MinStil: Snillegucci aka Kristiane Aateigen

Snilleg

– Invester i betydningsfulle plagg som kan gi deg en ekstra god følelse i mange år. Det er bedre å ha 33 dødsbra plagg enn 300 som er helt ok, sier Kristiane Aateigen. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Snilleg

@snillegucci

Snilleg

@snillegucci

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre MARIE MURSTAD, JEANETT BAKKE og JOSEFINE VOGT. Denne gangen er det Kristiane Aateigen som står for tur.

Kristiane Aateigen, for mange best kjent som @snillegucci er 28 år gammel, bor i Oslo og jobber med å dele tips, triks, og andre ting hun synes er gøy eller interessant på Instagram. Hun deler stoff om alt fra teknologi og mental helse til mote, skjønnhet, reise og dagsaktuelle temaer. I tillegg studerer hun Anvendt Datateknologi på OsloMet.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– En kombinasjon av komfortabel, sporty og tidløs kanskje. Den har forandret seg veldig gjennom årene, men i fjor tok jeg et lite oppgjør med meg selv. I stedet for å handle trender, plagg som mister fasongen i første vask eller ting jeg uansett blir lei av så har jeg begynt å fokusere på å ha en tidløs garderobe, eller en kapselgarderobe som det kalles. Skapet består av basics og nøytrale farger, men også mye tekstur, diverse fasonger og kule snitt så det ikke blir kjedelig.

– Jeg må nesten beholde et hint av fargerike og mønstrete hoodies, sneakers, skjørt og kjoler som jeg ikke blir lei av, for de gir meg liv.

– Hvilket antrekk går du for på hjemmekontoret?
– Jeg jobber hjemmefra til vanlig og er uten tvil mest produktiv når jeg ordner meg som om jeg skal ut, minus sko og sminke. De siste, noe spesielle, ukene har det derimot gått i løse skjorter og bukser, og astronautdressen min. For kontekst: Jeg elsker romfart.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?
– Hvite skjorter i alle former, teksturer og nyanser som passer til hverdags, jobb og fest! Satengaktige skjørt i svart og champagne som kan brukes til bluser, strikk eller hettegensere. Svarte, blå og beige dressbukser fra Five Units som har bukser til alle former og størrelser. Parkasen Davos fra Swims, som jeg bruker fra +10 til -15 grader (halve året). Jeg elsker den mest for de praktiske egenskapene, som at den er vannavstøtende, veldig lett og temperaturregulerende, men den er også veldig stilig og tidløs.

untitled link

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Jeg har funnet flere fine kjoler og skjørt fra Ganni og ByTimo til snillere priser på Finn og Tise.

untitled link

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– I det siste har jeg blitt mer bevisst på viktigheten av å handle lokalt og / eller bærekraftig, så jeg sjekker ut norske merker og bedrifter som har fokus på kvalitet. I den anledning har jeg snublet over Lembongan skjørt og Korfu topp fra norske Envelope 1976. Litt artig, for jeg har vært på Korfu, en øy utenfor Hellas, 20 ganger og innom øya Lembongan ved Bali. Begge plaggene er laget av cupro, som er 100 % plantebasert. Og jo, den nye smykkekolleksjonen til også norske Hasla!

untitled link

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien? Hvorfor/hvorfor ikke?
– Jeg kan bruke lang tid på å ordne sminke og alt annet, også kaster jeg på meg det jeg finner i siste liten. Det ender opp med at jeg sjeldent er fornøyd med antrekket mitt, så jeg skal dedikere et eget frittstående klesstativ til noen få, gjennomtenkte og godkjente antrekk snart. Nå har jeg også skaffet meg appen SmartCloset, som gjør at man kan legge inn alle plaggene sine og dermed ha en bedre oversikt over hva man faktisk eier. Jeg må begynne å ha det litt mer gøy med mote så flere plagg blir brukt.

untitled link

– Ditt beste skjønnhetstips?
– For meg handler skjønnhet om utstråling, empati, snillhet, gode intensjoner og evnen til å lytte. Men rent estetisk er Origins – Drink Up Intensive Overnight kremen helt fantastisk for å tilføre fukt og næring til alle hudtyper. Jeg bruker den hver dag! Og Weleda – Skin Food er en litt fet multi-purpose krem som jeg bruker som primer under sminke eller som highlighter på sminkeløse dager. Den gir masse naturlig glød. Litt farge i fjeset hjelper også i de månedene jeg føler meg gusten, så da blander jeg inn Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster selvbruningsdråper i nattkremen. Enkel å dosere etter behov, gir naturlig farge som fader grasiøst, og det beste er at man kan bruke sin egen krem som huden tåler fra før.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?
-Hvis jeg «ikke har noe å ha på meg» blir det ofte en enkel hvit skjorte + jeans + smykker løsningen. Om jeg ikke føler meg komfortabel i noe som helst, spesielt den uken i måneden hormonene er hissige, går jeg for en løs kjole eller et skjørt med en baggy overdel og strømpebukse!

– Har du et favorittplagg i klesskapet?
Jeg føler meg som en prinsesse i den kongeblå indiske kjolen min fra Mumbai.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg tar mer og mer bevisste valg, men sikter ikke mot å være helt perfekt. For meg tar det tid å endre gamle vaner, men når man begynner å bli bevisst og bry seg så er det vanskelig å ikke endre atferd over tid.
– Det viktigste for meg har vært å innse hvor få klær jeg trenger rent praktisk. Jeg prøvde 333 prosjektet (33 plagg i 3 md.) og jeg trenger virkelig ikke flere enn 33 plagg.
Kristiane prøver også å ha orden i klærne, kjøpe mindre, sjekke Finn og Tise før hun kjøper noe nytt, prøver å unngå forbigående trender og vurderer kvalitet nøye.

A post shared by @snillegucci

– Jeg prøver å lære meg å skille mellom bærekraft og greenwashing, altså at bedrifter markedsfører med at noe er ”grønnere” enn det egentlig er
– For hvert plagg som kommer inn i skapet skal ett ut. Jeg gir klær jeg ikke får bruk for til familie også donerer de det de ikke vil ha til Fretex eller Røde Kors.

– Hvilke trender har du troen på akkurat nå?
– Jeg kan ikke så meget om nåværende trender, men jeg har troen på vide, beige dressbukser, cargo pants, flare jeans, straight jeans, og den ekstremt populære kombinasjonen av hvitt og beige! Håper de er here to stay sånn at de kan passe inn i kapselgarderoben min i lang tid og ikke bare i år.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?
– Haha, ja hvite skjorter! Men også kule og komfortable sneakers. Her gjelder samme regel som med klær, hvis et par sko skal inn i hyllen må et annet par selges eller gis bort.

untitled link

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?
– Farger som krasjer helt med hudtonen eller hårfargen min, det er visuelt ubehagelig. Og tubekjoler kanskje, det er ikke helt min «vibe». Men hvem vet, for noen år siden svarte jeg «bikini» på samme spørsmål og i fjor følte jeg meg endelig komfortabel i det. Man skal egentlig aldri si aldri, jeg har lært denne leksen utallige ganger

A post shared by @snillegucci

– Ditt aller beste motetips?

Her er mine tre mest brukte tips:
1. Hvis man kun har hudfarget undertøy så matcher det alltid og synes aldri under klærne.
2. Hvis man går med en oversized topp kan man føle seg mindre posete og mer stylet om man viser håndleddene eller putter overdelen oppi underdelen et sted.

3. Og viktigst av alt: Vær en bevisst forbruker så får du et sterkere forhold til det du har. Invester i betydningsfulle plagg som kan gi deg en ekstra god følelse i mange år. Det er bedre å ha 33 dødsbra plagg enn 300 som er helt ok.

Publisert: