Sjekk den trendy Mette-Marit-«piercingen»

Tiltross for at det er strenge kleskoder som gjelder for kronprinsessen, skinner hennes trendoppdaterte stil igjennom. Nå er en falsk piercing Mette-Marits heteste tilbehør.

De siste månendene har kronprinsesse Mette-Marit (41) vist seg med piercing midt på høyre øre ved ulike anledninger. På alt fra veldedighetsarrangementer til gallamiddager har kronprinsessen brukt en middels stor ring med hvite stener på. Piercingen går ikke gjennom øret og er derfor ikke ekte, men en «clip on»-øredobb. Det bekrefter Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Det kongelige slott, til MinMote.

Det er ikke noe nytt at Mette-Marit holder seg oppdatert i motebildet ved å ha sterke bånd til noen av verdens mest innflytelsesrike personer i bransjen, og ved flere anledninger har hun overrasket på tilbehørsfronten.

Mette-Marit

MER AVSLAPPET: Mette-Marit bruker piercingen med hvite stener både når hun skal pynte seg, og til mer avslappede anledninger. Foto: NTB scanpix

Mette-Marit

PÅ GALLA: Da Mette-Marit deltok på slottsgalla i midten av mars var hun iført et klassisk og konservativt antrekk, men kompenserte med piercingen i høyre øre. Foto: NTB scanpix

- En ekte moteprinsesse

Fungerende MinMote-leder, Martine Lunder, er ikke overrasket over kronprinsessens trendy piercing, da hun har for vane å dukke opp med utradisjonelt tilbehør.

- Siden jeg begynte å jobbe som journalist og dekke kongelig mote, har Mette-Marit dukket opp med det ene trendy tilbehøret etter det andre; de store Prada-øredobbene som «alle» kjendisene hadde, silkehårbåndet fra

Fungerende MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Kristian Dale
Fungerende MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Kristian Dale

prinsebrullypet i Luxembourg og Jil Sander-hatten hun hadde på seg på 17. mai for noen år siden – for å nevne noen. Og når kronprinsessen finner noe hun synes funker, så bruker hun det ofte, akkurat som flettefrisyren, og nå også piercingen i øret.

Lunder mener det nye tilbehøret er et vågalt, men at det understreker kronprinsessens motestatus.

- Et gufs fra 90-tallet

Redaktør for trend - og kulturmagasinet Vixen, Ida Einarsdottìr, forteller til MinMote at falske piercinger er spesielt populært i år.

Vixen-redaktør, Ida Elise Eide Einarsdóttir. Foto: Privat
Vixen-redaktør, Ida Elise Eide Einarsdóttir. Foto: Privat

- Det er ingen tvil om at Mette-Marit følger med på trendene. Piercing er superhot denne sesongen, et gufs fra 90-tallet. Men før du løper til et piercingstudio for ring i navelen, tungedobb eller øyenbrynspiercing - denne sesongen skal det være den fauxe eller falske varianten.

Einarsdottìr refererer til motehus som Dries van Noten og Rodarte der modellene fikk pålimte rader av ringer i øyebrynet og påmalte leppepiercinger i gull denne sesongen.

- Kronprinsessen holder det heldigvis enkelt med en tynn ørepiercing - en liten, men kul detalj som er både trendy, enkel og rå på samme tid.

Les også:8 ganger piercing faktisk så kult ut

Hvordan var din opplevelse i dag?