Kronprinsesse Mette-Marit i gallakjole med tegneseriefigurer

NY KJOLE? Kronprinsesse Mette-Marit var mandag kveld iført en kjole med figurer som ikke falt helt i smak hos ekspertene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mette-Marit (43) overrasket mandag kveld iført en langermet, fotsid kjole fra libanesiske Sandra Mansour som ikke falt i smak hos ekspertene. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Mandag kveld var det gallamiddag på Slottet til ære for statsbesøk fra Singapore. President Tony Tan Keng Yam og fru Mary Tan besøker Norge fra 10. til 12. oktober, og det er første gang det gjennomføres statsbesøk fra Singapore til Norge.

KJENDIS

Kongeparet 25 år: Se kronprinsessens motedøgn

Ny designerkjole

I den anledning var selvsagt kronprinsparet til stede, og Mette-Marit stilte i en gallakjole med tegneseriefigurer fra den libanesiske designeren Sandra Mansour.

Såvidt MinMote kjenner til har ikke kronprinsessen brukt gallakjoler fra dette merket tidligere. Kjolen er fra vår- og sommerkolleksjonen 2016 og koster oppimot 25 000 kroner.

KJENDIS

Sjekk Hertuginne Kates glamorøse Canada-garderobe

Saken fortsetter under bildet.

IKKE FULL POTT: MinMote-leder Martine Lunder Brenne mener flere at kjolens detaljer er typiske for kronprinsessen, men er ikke imponert over passformen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Pokémonfigurer

MinMote-leder Martine Lunder er overrasket over kronprinsessens kjolevalg.

– Dette var en veldig spesiell kjole, printet ligner jo på Pokémon-figurer! Selv om jeg tviler på at kronprinsessen har gjort et så humoristisk motevalg på en slottsgalla, sier Lunder, og fortsetter:

– Kjolen i seg selv har mange av elementene Mette-Marit er tilhenger av - lange ermer, høy hals og blonder, men passformen ser likevel ut til å være litt feil, så dette er langt fra den flotteste kjolen jeg har sett.

MinMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, som ikke vil kommentere saken.

KJENDIS

Mette-Marit festet med moteeliten i Venezia - se bildene her.

Kronprinsessen gikk for utslått, bølget hår og en delikat rosafarge på leppene. Øynene var markerte med kajal, men likevel sminket naturlig. I håret hadde Mette-Marit et diadem som matchet øredobbene.

SPESIELL: Kjolen til Mette-Marit hadde broderier med tegneseriefigurer, blader og blonder. Legg merke til den elegante blondehalsen. Her sammen med Prinsesse Astrid og kronprins Haakon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kommer ikke til sin rett

Lunder får støtte av TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. Han mener kjolens stoff er flott, men at overdelen ikke yter kronprinsessen rettferdighet.

Kongehusekspert, Kjell Arne Totland. Foto: Frode Hansen/VG

– Ved mandagens gallamiddag på Slottet overrasket kronprinsesse Mette-Marit med en ny og annerledes aftenkjole - en original kreasjon med store broderier og eksotiske motiver. Det utsøkte stoffet og broderiene er fabelaktige, men jeg synes kanskje ikke den nærmest kaftan-lignende overdelen lar Mette-Marits flotte figur komme til sin rett, sier Totland.

KJENDIS

Se Mette-Marits beste antrekk gjennom året som har gått

Han trekker frem dronning Sonjas gjenbruk-kjole.
– Ellers er jeg kanskje enda mer imponert av dronning Sonja som i går hadde hentet fram en 25 år gammel kjole til gallamiddagen. Kjolen i lys gullbrokade fikk hun nemlig sydd etter Erik Mortensens tegninger til middagen i Stiftsgården i forbindelse med signingen i Trondheim i juni 1991. Jeg var selv der - og husker hvor flott hun var i den. Og i går var hun like flott - mer enn 25 år senere, sier Totland til MinMote.

LIKE FLOTT SOM FØR: Kjell Arne Totland roser Sonja for gjenbrukskjolen. Her er dronningen med Singapores president Tony Tan Keng Yam på vei til gallamiddag mandag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: