De nye it-jentene: Andrea Steen

De nye it-jentene: Andrea Steen

En ren tilfeldighet i Paris og noen antrekksskift gjorde at Andrea Steen (24) femdoblet antallet følgere på Instagram. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
De nye it-jentene: Andrea Steen

Foto: @andreasteen

De nye it-jentene: Andrea Steen

Foto: @andreasteen

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at vi kommer til å se mye av i det kommende året.

Oslo-jenta Andrea Steen er 24 år og jobber som sosiale medier-ansvarlig for et agentur og et klesmerke. Hun har i skrivende stund 6085 følgere på Instagram og oppdaterer følgerne med antrekksbilder, interiør og kunst for det meste.

– Kunst og mote har alltid vært viktig for meg, så viktig at jeg hadde en mote- og fotoblogg fra 2008 til 2012. Da hadde jeg et snev av ironisk distanse til blogger-tilværelsen. Det prøver jeg å vise at jeg har i dag og, med morsomme billedtekster eller «behind the scenes» fra bilder som ikke gikk som planlagt, sier Steen til MinMote.

Femdoblet følgerne under moteuken

Det var en tilfeldighet på en reise i Paris som førte til at Steen giret opp aktiviteten på Instagram-profilen sin. Ett år senere er følgertallet hennes femdoblet, forteller hun.

– Bursdagsturen til Paris 2019 ble ved en tilfeldighet booket samtidig som Paris Fashion Week. Leiligheten ble raskt gjort om til et showroom og fokuset skiftet fra planlegging av bursdagsmiddag til planlegging av antrekk. Responsen på bildene fra turen var veldig positiv så jeg bestemte meg for å se om jeg kunne få noe mer ut av Instagram. Et år senere er følgertallet mitt femdoblet og jeg har flere kule prosjekter jeg kan skrive på CV-en (eller skryte av til MinMote), forteller hun og legger til:

– Høydepunktet i 2020 var uten tvil Copenhagen Fashion Week. Der går alt slag i slag med tre skift om dagen og lite tid til å slappe av men jeg tror aldri jeg vil gå lei kaoset rundt en moteuke.

– Hva tenker du om å være en del av MinMote sin liste over nye it-jenter?

– Jeg ble utrolig overrasket (og nesten litt rørt) da dere spurte meg. Jeg har fulgt med på spalten med it-jenter lenge og lar meg alltid inspirere av de nye profilene der. Det er så mange dyktige og kule nye ansikter, så tusen takk for oppmerksomheten, det setter jeg veldig stor pris på.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i klesskapet ditt?

– Jeg trekkes mot grafiske elementer, uventede silhuetter og små detaljer som gjør at plagg skiller seg ut. Mitt mest brukte plagg gjennom tidene er en oversized skinnjakke med teksten «NOW» malt over hele ryggen. Den har jeg brukt året rundt siden jeg kjøpte den i 2014. Kan også nevne et par vintage jeans med patches opp og ned på beina som jeg kjøpte i Milano for noen år siden.

SPESIELLE JEANS: Disse jeansene er blant Steens favoritter i klesskapet. Foto: Privat

–Hva er typisk deg?

– Jeg prøver alltid å blande rocka og pyntede plagg når jeg setter sammen antrekk. Mormors bluser kan jeg style med en olabukse med hull og høye boots. Paljettkjoler med hvite tennissokker i Dr. Martens eller joggedresser med kåper og fine smykker. Det har blitt min måte å leke med forskjellige stiler og trender uten at det ser ut som jeg skal på utkledningsfest.

– Hvordan setter du sammen Instagram-feeden din?

– Tidligere har jeg prøvd å være en av dem som planlegger feeden på forhånd (creds til de som tar seg tid til det) men jeg har den siste tiden endret litt approach. Jeg har fått inntrykk av at det er mindre fokus på det perfekte bildet eller den fineste feeden. Nå handler det mer om å poste det man syns er kult, når man selv vil det, sier Steen og legger til:

– Det blir jo fort litt mye meg i monitor, så jeg prøver å variere mellom antrekksbilder, portretter og «place fillers» i feeden, altså bilder av alt annet enn trynet mitt. Finnes jo grenser!

– Hva har du lært det siste året?

– Jeg har lært at jeg ikke bare kan sitte og vente på at ting skal skje og at jeg aldri skal være flau over å gå etter det jeg vil få til. Jeg startet hele Instagram-karrieren min ved å sende rundt femti mail hvor jeg bare fikk svar fra fem. Men det skulle ikke mer til for å få hjulene til å gå. Så årets lærdom: Bare send den mailen.

– Har du noen regler du lever etter når det kommer til klær og stil?

– Det eneste jeg kan kalle en regel er at jeg ikke kjøper plagg som er ukomfortable uansett hvor fine de er. Jeg har brukt altfor mange timer av livet mitt på å rette på for korte gensere og trange bukser, bare tanken på litt for små jeans gjør meg dårlig.

– Hva kommer du aldri til å gå i?

– Det tør jeg ikke svare på, for ti år siden sa jeg til en venninne at jeg aldri kom til å gå med slengbukser, men så gikk jeg religiøst med slengbukser en stund tilbake. Har aldri likt vester noe særlig heller men nå eier jeg plutselig flere. Spent på hva det neste comebacket blir, kanskje disco suits?

– Hvilket bilde på telefonen din er det du kommer til å huske best fra 2020?

– Jeg har 82 000 bilder på telefonen, tipper halvparten er fra 2020 så det kan bli vanskelig å velge. Men skal ikke legge skjul på at jeg er ganske fornøyd med samlingen av skjermbilder fra da noen av antrekkene mine under Copenhagen Fashion Week havnet i Vogue.

Skjermdump: Vogue

– Hva får du aldri nok av?

– Jeans. 2020 har vært mitt beste jeans-år noensinne, men vi trenger ikke gå nærmere inn på hvor mange par jeg har eller hvor mange jeg fremdeles har på ønskelisten.

– Hvis du skal ta litt ekstra vare på deg selv en dag, hva gjør du da?

– Da lager jeg en fruktsalat. Deppa? Sliten? Sur? Kviser? Fruktsalat.

– Er det noe i garderoben du aldri vil kvitte deg med, og hvorfor?

– Jeg har utrolig mange plagg som har vært med meg i mange år, mye av det er vintage-skatter jeg har funnet i Oslo eller andre steder i verden.

– Hva er planene dine for året som kommer?

– Det aner jeg ikke, jeg hadde ambisjoner om å dra på flere Fashion Weeks neste år, men nå er det bare å vente og se. Spennende tror jeg det blir uansett.

– Hva gleder du deg til i 2021?

– Jeg gleder meg til å fortsette sånn som jeg har gjort i 2020 og jeg tror og håper at 2021 blir et bra år med nye kontakter og muligheter. Om jeg får bestille bakt potet til hotellrommet under Fashion Week i København er det nok det jeg gleder meg aller mest til, men tiden vil vise.

Publisert: