Norske Inti Wang på toppliste i Vogue

GÅR SIN EGEN VEI: Inti Wang elsker å uttrykke seg gjennom klær og mote. FOTO: KRISTOFFER KUMAR/VG

Den norske streetstyle-favoritten (18) er på Vogues liste over unge som pusher grenser i motebransjen.

Juni Halseth Stenberg
Publisert:

Norske Inti Wang fortsetter å markere seg i motebildet, og nå har Vogue plassert ham på listen over de 100 personene som flytter grenser i motebransjen. Her trekker de frem Wangs nylig avsluttede kunstutstilling og hans unike måte å uttrykke seg på.

– Det er en ære, sier han til MinMote om det å havne på listen «VogueWorld 100 Pushing Boundaries» som eneste nordmann.
Han ble først kontaktet av det anerkjente motemagasinet med forespørselen om å være med på listen sent i desember i fjor.
– Jeg sa raskt «ja», for jeg føler kategorien passer meg, forteller han.

Etter at listeplassen ble kjent har 18-åringen merket mer trykk i sosiale medier, og han har fått mange gratulasjoner fra både venner, familie og ukjente. For å opprettholde posisjonen og vise at plassen er fortjent, skal Wang fortsette med hard og målrettet jobbing.

– Det er veldig motiverende. Det er et godkjennelsestempel, og viser at man kan inspirere og bli lagt merke til på en positiv måte. Jeg skal bare jobbe hardt som alltid, så tar vi det som det kommer, sier han før han må haste tilbake til skoletimen.

Inti Wang er i den eneste nordmannen som har blitt lagt merke til av Vogue. I fjor ble hele syv norske kvinner trukket fram som streetstyle-favoritter av motemagasinet, blant andre Janka Polliani, Annabel Rosendahl og Celine Aagaard.

Til å være en videregåendeelev på 18 år, er det ingen tvil om at Wang allerede har utrettet imponerende ting. Vogue omtaler kunstutstillingen som en kulturell smeltedigel, hvor linjene mellom kjønn og geografiske grenser blir visket ut.

– Det er viktig å være forvirret, det er da vi virkelig tenker og engasjerer oss, forklarer Wang til Vogue.

MinMote har tidligere tatt en prat med streetstyle-favoritten. Da var han åpen om sitt kritiske blikk rettet mot influencere som promoterer merker, fremfor sin egen stil. Han fortalte at han synes det var viktigere å gjøre det ekte, å tilføre noe nytt og interessant til bransjen.

KJENDIS

Gatemoten fra moteuken i København

Tar man en rask kikk gjennom Instagram-kontoen hans ser man at han har et talent for å fremme oppfinnsomme og lekne antrekk.

– Klær er min viktigste måte å uttrykke meg selv på. Jeg vil ikke sette meg selv i en bås, jeg vil være flytende og udefinerbar. Når folk spør meg om jeg er gutt eller jente svarer jeg at de kan bestemme selv, sier han til Vogue.

MOTEYNDLING: Inti Wang blir lagt merke til både for sine kunstverk og eklektiske stil. FOTO: KRISTOFFER KUMAR, VG

Wang forteller videre at han er komfortabel med å bli kalt han, men at han vil at spørsmålet om kjønn skal være åpent for tolkning utover det.

Wang er oppdratt av foreldre som begge er kunstnere, mor Olga Robayo fra Colombia og far Marius Wang fra Norge. Livet hans er preget av at han har vekslet på å bo i disse to landene, men ikke nok med det, han har også bodd i Brasil, Palestina og Mexico.

NYHETER

Maria Pasanau utfordrer med ny fotobok

Oppveksten hans har definitivt vært med på å forme han til den han er i dag, ikke bare det at han har bodd ulike steder, men også hvordan det å bo i mer urolige omgivelser, kan gi deg en forståelse av verden utover leveårene dine.

– Norge er et land i Den første verden, mens Colombia er i Den tredje verden. Man kan ikke legge skjul på forskjellene, sier han.

– Og når man bor i et land som er i krig ... Så blir det en del av deg det også. All reisingen sammen med foreldrene mine har formet identiteten min. Jeg vet hvem jeg er og jeg er sikker på hvem jeg er.

Publisert: