Kate valgte favorittdesigneren: Alle motedetaljene fra dåpen

KLASSISK: Hertuginne Kate valgte en strammere look enn ved forrige dåp - men så likevel fresh ut i sin hvite drakt. Foto: NTB Scanpix

Ikke overraskende imponerte hertuginne Kate på stilfronten i dåpen til datteren prinsesse Charlotte. Her er alt du trenger å vite om antrekket.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
MOR OG DATTER: Hertuginne Kate matchet lille prinsesse Charlotte i hvitt. Foto: NTB Scanpix

Søndag ble prinsesse Charlotte Elisabeth Diana døpt i tradisjonsrike Church of St. Mary Magdalene i Sandringham - samme kirke som sin avdøde bestemor prinsesse Diana ble døpt i.

Trendguiden:Her er sommerens it-plagg

Mens den lille prinsessen var kledd i samme dåpskjole som både broren prins George og pappa prins William ble døpt i, hadde mamma Kate på seg en matchende hvit drakt, hatt og pumps.

Dagen derpå er mediene fulle av lovord om Kates dåpsantrekk.

«Stilig og elegant», skriver Daiy Mail

«Verdens stiligste mor», skriver Mirror.

Kate og William hadde dessuten hanket inn selveste Mario Testino til å ta dåpsbildene.

At Kate er en hertuginne med stil er ikke akkurat nytt. Helt siden hun ble sammen med prins William har hun blitt hyllet for sin elegante og stilsikre framtoning - og begge gangene hun har gått gravid har hun havnet på motemedienes lister over verdens best kledde gravide.

Og vi i MinMote sier aldri nei til å studere nok et Kate-antrekk - så her har du alle detaljene fra gårsdagen:

Drakten

STILSIKKER FAMILIE: Kate strålte i en kremhvit drakt i dåpen, mens prins William kjørte blå dress og prins George hadde på seg rød shorts og skjorte - nesten samme antrekk faren hadde da han skulle treffe sin bror prins Harry første gang. Foto: NTB Scanpix

Kate viker sjeldent fra sin typiske stil, og det med god grunn. De elegante draktene er blant det som har gitt henne status som moteikon, og denne gangen valgte hun en kremhvit kåpekjole fra Alexander McQueen. Samme motehus står bak en rekke av Kates kjoler, blant annet den hun giftet seg i. Mens Kate gikk for en mer leken variant med store rysjer i prins Georges dåp for tre år siden, var dette en mer stram og stilren kreasjon.

Og nei - selv ikke om du var villig til å punge ut et femsifret beløp, vil drakten aldri kunne bli din. Den er nemlig spesiallaget for anledningen.

Hatten

HATTEFIN: Kate valgte en sommerlig kreasjon. Foto: NTB Scanpix

Ikke overraskende står Kates go to-hattedesigner Jane Taylor bak hertuginnens hodeplagg. Taylor har laget hatter til Kate i over fem år, og har røpet til Vanity Fair at det er denne kreasjonen som er hennes favoritt så langt (brukt under dronningens jubileum i 2012):

KLASSISK: Hertuginne Kate går ofte for spennende, med aldri prangende, hatter. Foto: NTB Scanpix

Tør vi tippe at hun har fått en ny nå?

Hår og sminke

ELEGANT: Hertuginnen samlet det tykke håret i en stor oppsats bak. Foto: Getty Images

Kate lar ofte det tykke, mørke håret henge løst - men en så formell anledning krevde selvsagt en oppsats. Hertuginnen gikk da for en stor knute bak - favorittfrisyren til flere europeiske prinsesser. Sminken holdt hun naturlig, men med den faste sorte eyelineren og litt ekstra rosa rouge i kinnene.

Skoene

MATCHY MATCH: Kate valgte hvite sko som sto til drakten og dåpskjolen. Foto: NTB Scanpix

Skogarderoben til Kate består (så vidt vi kan se) hovedsaklig av klassiske pumps, og favorittene er de sorte eller nude fra LK Bennett. Et annet favorittmerke er britiske Russel & Bromley, hvor dåpsskoene i hvitt er fra. Skoene er fra den eksklusive «5tv ave»-kolleksjonen, hvor et skopar koster rundt 1400 kroner.

Publisert:

Finn mer innhold om: