MinSommer: Gine Margrethe L. Qvale

– Nyt hver dag. Finn noe positivt ved hver situasjon. Ta deg tid til å la humla suse og tankene flyte. Det er ekstremt viktig, sier Gine Margrethe Qvale.

gine

Foto: @ginemargrethe

gine

Foto: @ginemargrethe

I spalten MinSommer snakker vi med inspirerende folk om deres ferieplaner, minner, favorittantrekk om sommeren og beste tips til få det meste ut av en sommerferie som kanskje ikke ble helt som planlagt. Her kan du lese om EMMA ELLINGSEN sine sommerplaner, MARIA MENAS Norgesferie, EMILIE SKOLMEN sin bobilsommer og hva som gjør TONE DAMLI lykkelig.


Nå er det influencer Gine Margrethe L. Qvale sin tur.

– Hva er planene dine for sommerferien?

– Vi sto på farten til Seychellene like etter Norge stengte, den ferien forsvant som dugg for solen. Planen i sommer var da å ta alt som det kom. Vi er nettopp ferdig med å renovere et gammelt funkishus i Oslo, så vi ønsket å bruke sommeren til å bo oss inn i det nye huset – sånn sett passet det ganske greit at valgmulighetene forsvant en etter en.

– Så vi gjennomfører planen med å være hjemme. Vi pakker ut, organiserer og koser oss. Likevel kjenner jeg at reiselysten til stabilt vær og saltvann ikke blir mindre som dagene går. Så vi tar vel igjen det tapte når kysten er klar. Vi skal en uke til Kragerø og omegn – ellers blir det Oslo-sommer. Deilig!

– Tre ting du alltid pakker med i bagasjen:

– Tja, i Norge? Gummistøvler, bikini og ullgenser! Bade må man, og hive på seg en ullgenser etter et kaldt bad er norsk magi. De som vet – vet?!

– Et godt bok- eller podkast-tips?

– Akkurat nå er jeg helt inne i «Hele Historien». Man tar et dypdykk i kjente saker – på godt og vondt. Jeg liker å høre på podkast når jeg går morgenturen med hunden vår Bellmann. Vi tusler bort og kjøper en kaffe, han snuser på nattens nyheter og jeg forsvinner inn i podkast-verden – det er fint.

– Ditt beste sommerminne:

– Årets sommerminne! Det var en vielse og minibryllup. Når klokken var to og kvelden var egentlig over satte vi oss (tre par) i en taxi mot Bygdøy. Bruden hadde pakket med seg ullgensere, badehåndklær og bobler. Vi badet, skålte for det rykende ferske brudeparet og så solen stå opp. Det er årets sommerminne.

A post shared by GINE MARGRETHE (@ginemargrethe)

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Hm, det blir jo ikke så mye jobbing? Selv om jeg aldri tar meg 100 prosent ferie, så bruker jeg langt mindre tid på mail og mobil. Jeg nyter det. Sønnen vår er hjemme fra barnehagen og vi elsker det. Det er så fint å være med han dagen lang. Vi leker, lærer og ler.

– Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– Norsk sommer gir vel noen begrensninger. Skal jeg si shorts, T-skjorte, en jakke og sandaler?

– Ditt beste velvære-tips for å føle deg bra?

– Et bad eller lang dusj! Skrubb kropp og ansikt, ta på en deilig maske eller smør deg inn med en velduftende bodylotion. Det kan ta deg til nye høyder.

– Beskriv den perfekte sommerdagen fra morgen til kveld:

– Det starter ved kaffetrakteren. Vi leker og prater mens frokosten underveis blir til. Om været er fint drar vi en tur til en hemmelig strand – som jeg ikke kan si, ellers blir den jo ikke særlig hemmelig? Vi bader og koser oss. Kanskje vi plukker skjell, eller får noen etterlengtet solstråler på kroppen. Vi reiser hjem med skatter og lager en lang og deilig middag ute. Og når mini sover er det lov å åpne en flaske vin og se solen gå ned mens man drømmer seg bort.

– Hva spiser du helst om sommeren?

– Jeg er besatt av Tzatziki og hjemmelaget pita! Hallo! Ellers er jeg en «sucker» for skalldyr. Men samtidig grillmat, en deilig salat, tomat og mozzarella, vannmelon og feta?! Alt går.

A post shared by GINE MARGRETHE (@ginemargrethe)

– Hva klarer du deg ikke uten i ferien?

– Solkrem! Uansett om solen er fremme eller ei. Jeg har masse pigmentflekker i ansiktet og de titter frem fra mai – september.

– Hvordan sminker du deg om sommeren?

– Det kommer veldig an på. Om jeg bare er hjemme og suser går jeg ikke med noe som helst. Men hvis jeg har litt ærender eller skal på farten er det It Cosmetics og litt solpudder som er min «go-to».

– Hva er ditt aller beste sommertips?

– Nyt hver dag. Finn noe positivt ved hver situasjon. Ta deg tid til å la humla suse og tankene flyte. Det er ekstremt viktig. Og tenk over det fine du har i livet eller det fine du ser foran deg. Sett pris på hva du har og legg vekk negativitet.

Hvordan var din opplevelse i dag?