Kamala Harris kledd for historien: Alt du må vite om visepresidentens stil

BRUKER KLÆR TIL SIN FORDEL: Kamala Harris lar ikke hva hun har på seg styres av tilfeldigheter. Det kan være en av hennes styrker. Foto: Tasos Katopodis/AFP.

Kamala Harris (56) bruker mote som sitt hemmelige våpen. Her er alt du må vite om stilen hennes.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Påtroppende visepresident Kamala Harris høstet skryt for antrekket hun brukte da hun entret scenen sammen med den nyvalgte presidenten Joe Biden.

Harris er den første valgte kvinnelige visepresidenten. I en historisk anledning som dette, blir klær plutselig mer enn bare klær.
Dette markerte for alvor begynnelsen på minst fire år hvor alt Harris gjør, sier og er vil bli fulgt med argusøyne.

KJENDIS

Alt om Melania Trumps stilutvikling

Harris var for den spesielle anledningen kledd i en hvit dress fra det amerikanske motehuset Carolina Herrera. Under hadde hun en knytebluse i silke. Antrekket har en samlet verdi på om lag 30.000 kroner.

Ikke tilfeldig

Både New York Times og motemagasinet Harpers Bazaar mener dressen var et perfekt valg, og vi kan ikke si oss uenig.

STILFULL: Kamala Harris i amerikansk design. Foto: Roberto Schmidt/AFP.

Dressen er et power-antrekk uten like, og det er neppe tilfeldig at den er hvit. Hvitt har nemlig vært assosiert med kvinners stemmerettsbevegelse. Det er i år 100 år siden de første amerikanske kvinnene fikk stemmerett. Dette var i hovedsak hvite kvinner, og svarte kvinner måtte vente i ytterligere 50 år til før de fikk stemmerett. Hvite klær er senere brukt av sentrale kvinner i amerikansk politikk for å vise solidaritet, søsterskap og samhold.

Den hvite dressen skilte seg elegant ut fra alle de svarte dressene som vanligvis blir sett på menn i lignende posisjoner.

VALGSEIER: Påtroppende visepresident Kamala Harris sammen med påtroppende president Joe Biden. I hånden holder de sine ektefeller, advokat Douglas Emhoff og Dr. Jill Biden. Foto: Andrew Harnik/AFP.

Knyteblusen, som kan ses på som den kvinnelige versjonen av slips, har vært et av den arbeidende kvinnens maktplagg gjennom flere tiår, med alt fra Margaret Thatcher til Sara Danius i tankene. Dette har også vært en av senator Harris' signaturer.

New York Times slår fast at Harris kledde seg for historien.

– Dette handlet ikke om mote, men om politikk, fortid og fremtid, skriver avisen.

Med mote som hemmelig våpen

I tillegg til å være den første kvinnelige visepresidenten er Harris også den første svarte kvinnen, den første kvinnen med opphav fra Sørøst-Asia og den første visepresidenten født av innvandrerforeldre.

Wall Street Journal har spurt seg om stil er et av Kamala Harris hemmelige våpen. Når det kommer til sko har Harris snakket om sin forkjærlighet for den amerikanske klassikeren Converse All Star, særlig Converse Chuck Taylors, heller ikke det ubevisst. Hun mener skoen sier noe om hvem hun er.

– Jeg tror også det har å gjøre med det faktum at vi alle vil gå tilbake til noen grunnleggende ting om hvem vi er som et land. «Chucks» – uansett hvilken bakgrunn du har, uansett hvilket språk bestemoren din snakket – vet du, vi hadde på et eller annet tidspunkt «Chucks», har Harris selv sagt om skovalget til Complex.

KUL OG KOMFORTABEL: Kamala Harris har ofte brukt sneakers fra Converse på jobb. Her er hun med spesialtilpassede sko under valgkampanjen i Miami. Foto: Joe Raedle/AFP.

Blazeren og perler

Britiske Elle skriver at «power pearls» også er Harris stiltriks. Hun går nemlig ofte for perler, som er blitt hennes signatursmykke. Magasinet mener den nye visepresidenten med sine kule, stilrene og komfortable antrekk har perfeksjonert politiker-stilen.

POWER PEARLS: Kamala Harris blir ofte sett mer perlesmykker. Foto: Carlos Barria/Reuters.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.