Badetøyet vi aldri glemmer: 10 ikoniske bikini-øyeblikk

Det finnes en rekke bikinier og badedrakter som har skrevet seg inn i popkultur-historien for alltid.

bondbabes

Foto: Sony Pictures

bondbabes

Foto: Fox Film

bondbabes

Foto: Getty Images

bondbabes

Foto: United Artists

Norge bader i sol, og for mange er badetøy det mest logiske antrekket i sommervarmen.

I denne saken har MinMote samlet 10 av de mest ikoniske badedraktene og bikiniene som noensinne har vært i en filmscene - se og la deg inspirere.

Brigitte Bardot i «The Girl In The Bikini», 1952

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Det var enda fire år til Brigitte Bardot skulle slå gjennom som internasjonalt sex-symbol i «And God Created Woman», men allerede I 1952 skapte hun bølger med sin opptreden i «The Girl In The Bikini». Den lyse stroppebikinien har siden seilt opp som et av de største moteøyeblikkene fanget på film.

Ursula Andress i «Dr. No», 1962

Foto: United Artists
Foto: United Artists

I filmene om Agent 007 har vi sett utallige Bond-piker i bikini, men den mest ikoniske av dem alle er Ursula Andress som kom stigende opp av vannet i en hvit bikini med bredt belte og gullspenne. For ikke å nevne en svær kniv og et gigantisk skjell i hver hånd. I årene etter har det blitt gjort utallige forsøk på å gjenskape bikini-scenen, og nærmest kom kanskje en annen Bond-pike, nemlig Halle Berry i «Die Another Day» mange år senere.

Raquel Welch i «One Million Years B.C.», 1966

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Denne skinnbikinien hadde neppe gått dagens dyrevernere hus forbi, men i 1966 dukket altså denne kreasjonen opp på skjermen - senere skulle den bli definert som en av popkulturens mest ikoniske av blant annet Shape og InStyle.

Bo Derek i «10», 1979

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Listens første badedrakt dukker opp sent på 70-tallet, og det er selvfølgelig Bo Dereks beige badedrakt med åpen rygg vi snakker om. Legg på noen eksotiske rastafletter og solbrun hud, og du har rett og slett et moteøyeblikk utenom det vanlige. InStyles redaktør Hal Rubenstein sier det enkelt:

– Hun kan ha vært det beste som har skjedd for badedraktsalget noensinne.

Pamela Anderson i «Baywatch», 1990-tallet

Foto: Baywatch
Foto: Baywatch

Det er vanskelig å lage en liste over kjent badetøy uten å nevne 90-tallets store plakat-babe Pamela Anderson, og hennes signalrøde Baywatch-badedrakt. Den høye skjæringen var supertrendy på 90-tallet, mye takket være den ikoniske serien. I 2019 er høy skjæring tilbake i motebildet, og det er ikke umulig at nettopp Pamela Anderson har stått for noe av inspirasjonen.

Christina Ricci i «Oppsosite of Sex», 1998

Foto: Sony Pictures
Foto: Sony Pictures

Vi har selvsagt også en versjon av «den lille sorte», altså den ultimate klassikeren, på listen. Christina Riccis mildt sagt avslappede holdning i den sorte bikinien i «The Opposite of Sex» funket faktisk så bra at dette bildet ble blåst opp på store plakater som promobilde for filmen.

Cameron Diaz i «Charlie's Angels», 2000

Foto: Charlies Angels
Foto: Charlies Angels

Lucy Liu, Cameron Diaz og Drew Barrymores «Charlie's Angels» var full av moteøyeblikk med 90-tallsvibber, og blant dem er scenen på stranden hvor Diaz stiller i typisk halterneck-bikini.

Les også: Syv motefilmer du bør få med deg

Angelina Jolie i «Lara Croft: Tomb Raider», 2001

Foto: Lara Croft: Tomb Raider
Foto: Lara Croft: Tomb Raider

Actionfilmen «Tomb Raider» skapte aldri full begeistring hos anmelderne, men Angelina Jolie fikk ros for sin opptreden i hovedrollen likevel. Dessuten gjorde hun denne sorte, sporty bikinien verdenskjent.

Halle Berry i «Die Another Day», 2002

Foto: Fox Film
Foto: Fox Film

Den kanskje mest vellykkede hommagen til Ursula Andress kom som sagt I 2002, og da i en ny «James Bond»-film. Halle Berrys versjon var riktignok orasje, men hadde det viktigste tilbehøret: Et bredt belte med god plass til en kniv i.

Kate Upton i «The Other Woman», 2013

Foto: Fox Film
Foto: Fox Film

«The Other Woman» var Kate Uptons skuespillerdebut, og supermodellen klarte lett å havne i sentrum allerede før filmen ble sluppet. I traileren ser man nemlig Upton løpe langst stranden i en hvit trekantbikini, og mer skulle ikke til for at supermodellen skulle bli filmens store snakkis. Hun gikk senere fra å være kjent som bikinibabe til å bli Vogue-modell.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Hvordan var din opplevelse i dag?