Tiårets mest ikoniske rød løper-antrekk

KJOLENE VI ALDRI GLEMMER: Disse rød løper-øyeblikkene var med på å definere tiåret. Se alle i saken! Foto: Getty Images/AP/Reuters/AP. Montasje: MinMote

Ekstremt, elegant og lekkert: Dette er de ti mest minneverdige kjolene fra rød løper det siste tiåret.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Noen antrekk på den røde løperen blir ikoniske og skriver seg inn i historiebøkene. Et nytt tiår står for tur, og derfor er det obligatorisk med litt mimring.

1. Lady Gaga i kjøttkjole

Lady Gaga startet tiåret med et smell. Det er ingen tvil om at artisten vet hvordan hun skal sjokkere, for denne kjolen skapte mange overskrifter verden rundt og er blitt en av hennes mest minneverdige. Gaga bar en kjole designet av Franc Fernandez, laget av rå biff. Legg også merke til biff-hatten. Kjolen blir kanskje ikke husket som tiårets vakreste, men er helt klart en av de vi husker best. Siden den gang har Lady Gaga hatt en vill stilutvikling!

UTRADISJONELL VRI: Lady Gaga var på alles lepper etter at hun dukket opp på MTV Video Music Awards i 2010, i denne kjolen laget av rå biff. FOTO: Mark Ralston, AFP.

2. Angies leg

Angelina Jolie hadde på seg en ultraglamorøs kjole under Oscar-utdelingen i 2012. Den svarte asymmetriske kjolen signert Versace var uten skuldre og med en lårhøy splitt. På grunn av den høye splitten ble beinet hennes offer for en lang rekke memes, og det FIKK TIL OG MED SIN EGEN TWITTER-KONTO.

HØY SPLITT: Kjolen til Angelina Jolie oste av moderne Hollywood-glamour. Foto: Getty Images

3. Kjolen som felte Jennifer Lawrence

Kjolen Jennifer Lawrence bar under Oscar-utdelingen i 2013 skapte også overskrifter utenfor den røde løperen. Da Lawrence skulle ta imot sin Oscar-statuett for «Beste kvinnelige hovedrolle» falt hun nemlig i trappen på vei opp til scenen. Den pudderfargede kjolen var signert Christian Dior Haute Couture og blir også husket som en av de vakreste Oscar-kjolene noensinne.

VAKKER: Jennifer Lawrence strålte i denne Dior-kjolen under Academy Awards i 2013. FOTO: John Shearer, AP.

4. Lupita i Prada

Rød løper handler også om glamour, og en som virkelig har mestret den kunsten er Lupita Nyong'o. Hun tok pusten fra motepresse verden over i sin vakre lyseblå kjole fra Prada under Oscar-utdelingen i 2014.

WOW-EFFEKT: Lupita Nyong'o var en nykommer på den røde løperen, men imponerte i denne kjolen fra Prada. Foto: Jordan Strauss/AP.

5. Rihanna i nakenkjole

Det siste tiåret har vært tiåret for nakenkjoler. Få har gjort det like skarpt, elegant og sexy som Rihanna:

IKONISK: Denne nakenkjolen er et av Rihannas mest ikoniske antrekk noensinne. Hun brukte antrekket designet av Adam Selman under den årlige «Council of Fashion Designers of America Awards» i 2014. Foto: Carlo Allegri/Reuters.

6. Beyoncé med wow-øyeblikk

Det er ikke bare Rihanna som kan kunsten å kle seg i nakenkjoler. Beyoncé fikk alles øyne rettet mot seg da hun kom i denne kjolen på Met-gallaen i 2015. Kjolen fra Givenchy var delvis gjennomsiktig og hadde applikerte, glinsende stener.

WOW: Beyoncé i kjole fra Givenchy i 2015. Denne kjolen har siden vært med på å legge listen for glamorøse nakenkjoler. Legg også merke til stylingen med den høye hestehalen som toner ned looken. Foto: AP.

7. Rihanna i «omlettkjolen»

Denne kjolen var en skikkelig showstopper under Met-gallaen, og ble gjenstand for både beundring og latterliggjøring. Rihanna markerte seg for alvor i moteverdenen.

ELSKET OG LATTERLIGGJORT: Denne kjolen som Rihanna brukte under Met-gallaen i 2015 ble sammenlignet med en omelett, samtidig som mange mente hun var blant motefestens best kledde. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP.

8. Hollywood gikk i svart

Noen minneverdige kjoler blir husket fordi de var så ekstreme eller ultraelegante. Dette blir husket som et øyeblikk hvor mote viste makt. Under Golden Globe-utdelingen i 2018 gikk et samlet kvinnelig Hollywood i svart for Å MARKERE «TIMES UP»-KAMPANJEN, som ET GREP I FORLENGELSE AV #METOO-KAMPANJEN. Flere hadde valgt å imponere med detaljer som viste at svart ikke trenger å bety kjedelig, selv på den røde løperen. Mange hadde også valgt sterke statementdetaljer og rød leppestift for å vise solidaritet.

VINNERE: Laura Dern (t.v.), Nicole Kidman, Zoe Kravitz, Reese Witherspoon og Shailene Woodley var blant kvinnene som var kledd i svart. De hentet hjem flere priser for serien «Big Little Lies». Foto: Jordan Strauss/AP.

9. J. Lo i tyll

Jennifer Lopez fikk i år utmerkelsen som moteikon. Gjennom en lang karriere har hun gang på gang vist seg i lekre kjoler på den røde løperen. Under premieren av «Second Act» i desember 2018 dukket hun opp i en vill kjole laget av metervis med tyll. Den voluminøse kreasjonen er signert Giambattista Valli og hadde langt slep. Håret hadde hun satt opp i en trendy stram og høy ballerinatopp.

TYLL, TYLL OG ATTER TYLL: Jennifer Lopez på premieren av «Second Act» i New York i en rosa tyllkjole fra Giambattista Valli. Foto: AFP

10. Kim i dråpe-kjolen

Få kjoler har skapt like mange overskriften som den åletrange kjolen Kim Kardashian brukte på Met-gallaen i 2019. Da hun stilte opp på catwalken så det ut som hun var dryppende våt og nettopp hadde kommet opp av vannet. Kjolen var spesialdesignet fra Thierry Mugler og ble brukt sammen med et korsett fra Mr. Pearl. Kardashian selv har beskrevet det å bruke kjolen som ekstremt smertefullt.

SPESIALDESIGN: Denne kjolen fra Thierry Mugler skapte store overskrifter. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB scanpix.

Har du lyst til å lese mer om tiåret som har gått?

Her kan du se hvem som er tiårets best kledde kvinner, tiårets best kledde menn, de vakreste kjendisbrudene, Mette-Marits beste moteøyeblikk, de største skjønnhetstrendene og de største motetrendene.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.