De nye it-jentene: Linnea Jamessen

STILFULL: Linnea Jamessen er på MinMotes liste over de nye it-jentene. Foto: Privat

Linnea Jamessen (23) har en edgy stil og forguder klær som er for store.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene det kommende året.

Linnea Jamessen bor i Oslo sammen med samboeren sin. Hun er modell og jobber på smykkebutikken Maria Black. På Instagram, hvor hun i skrivende stund har over 10.000 følgere, deler hun freshe antrekk, men hun åpner også opp om hvordan det er å leve med en autoimmun sykdom og ME.

– Hva tenker du om å være en del av MinMote liste over nye it-jenter?

– Veldig stas. Jeg føler selv jeg jobber utrolig hardt for dette, og det at jeg får en slik anerkjennelse gir meg virkelig motivasjon til å fortsette. Jeg er faktisk veldig stolt av meg selv, og jeg hadde aldri trodd at «lille meg» skulle skille seg ut i denne tøffe bransjen. Jeg er ikke en fargepalett, men jeg er fortsatt noe eget og har en ganske uvanlig frisyre enn hva de fleste andre jenter har.

– Hvordan setter du sammen et antrekk?

– Jeg tar utgangspunkt i at to av plaggene skal matche, deretter kan jeg slå meg løs, hehe. Jeg planlegger ting veldig nøye og for meg er location og setting minst like viktig som antrekket når det kommer til antrekksbilder.

KJENDIS

MinStil: Linnea Jamessen

– Hva er typisk deg?

– Jeg forguder klær som er dobbelte av min egen størrelse, gjerne blazere med brede skuldre, lange dressbukser slik at jeg får en tykk brett over skoen og et par tøffe boots. Jeg er også veldig glad i statementsmykker, for eksempel store «chains» og gjerne lag på lag.

– Hvordan setter du sammen Instagram-feeden sin, og hvordan får du nye følgere?

– Jeg er en perfeksjonist, og jeg vil påstå at dette påvirker meg daglig. Som veldig mange andre ønsker jeg en fin feed, men på et tidspunkt følte jeg at feeden min mistet særpreg og personlighet. Jeg er en sprudlende og glad jente, men jeg følte ikke at det kom frem. Nå har jeg klart å publisere to videoer på IGTV og jeg føler selv jeg klarer og publisere et mer variert innhold. Man kan til og med se at jeg smiler på enkelte bilder! Jeg er også veldig opptatt av å gjøre hvert innlegg litt «ekstra». Her om dagen lå jeg langflat i en skiheis for den perfekte videoen i en hvit skidress og moonboots. Jeg dro helt opp til Tryvann for denne videoen, så jeg vil si jeg vier mye tid og energi på Instagram. Når man får en anerkjennelse som dette, da føler man at det ikke var forgjeves. Jeg synes også det er gøy å gjøre ting som er litt utenom det vanlige, og kanskje det kan inspirere andre til å tørre og gjøre noe nytt.

– Hmm, jeg vet ikke om jeg gjør noe spesielt for å få nye følgere, men jeg som mange andre ønsker å følge inspirerende personer og kanskje andre synes jeg inspirerer i form av mote, frisyren jeg bærer og at jeg snakker så åpent om psykisk helse og hvordan jeg lever med en alvorlig sykdom. Jeg har det siste året delt mer om meg selv enn hva jeg noen gang har gjort, og kanskje det viser seg at det hjelper andre. Jeg ville i hvert fall følt meg mindre alene hvis jeg hadde fulgt en annen person med samme «problemer» som meg selv.

– Hva er ditt beste klestips?

– Ikke bry deg om hva andre tenker og mener, gå i det du selv føler deg fin i. Om noen mener noe annet er de mest sannsynlig bare sjalu. La seg inspirere av andre, men samtidig tør å gå din egen vei.

– Hva kommer du aldri til å gå i?

– Jeg liker ikke å kle meg vulgært, i form av utringede topper og kjoler. Jeg synes det er flott å vise fram kropp, men jeg er bare ikke komfortabel med det. Jeg er heller ikke så glad i bluser av en eller annen merkelig grunn.

– Hvilket plagg/tilbehør får du aldri nok av?

– Jeg er veldig svak for sko, vesker og ytterjakker. Jeg fikk meg nylig en hvit boblejakke med hvit falsk pelskrage. Den er helt fantastisk og jeg gleder meg masse til å bruke den i vinter. Jeg forguder også smykkene til Maria Black, og samboeren min og meg fikk nettopp inngravert to identiske ringer med initialene våres inni. De ble utrolig fine og det er gøy å ja noe som ikke alle andre har og som betyr litt ekstra.

– Hva er du mest avhengig av for å føle deg bra?

Jeg er avhengig av et formen min er relativt god og at jeg har fått nok søvn. Det høres overfladisk ut å si, men jeg liker ikke å våkne opp til en kleskrise. Dette er også noe jeg er flink til å planlegge i god tid før jeg eventuelt skal noe.

– Hva er den største investeringen i garderoben?

– Jeg eier ikke så veldig mye dyrt, for jeg er veldig glad i vintage og gjenbruk. Men kanskje Prada-vesken min, den er jeg utrolig glad i.

– Hva gleder du deg til i 2020?

– Jeg gleder meg til å se hva det neste året vil bringe. Jeg håper på masse spennende oppdrag og hyggelige opplevelser med venner og familie. Jeg skal gå inn i det nye året sammen med noen venninner i København. Dette gleder jeg meg ekstremt mye til, og jeg krysser fingrene for at formen er relativt god. 2019 har vært et tøft år for meg, og jeg håper derfor at 2020 vil bli et bedre år. Man kan ikke annet enn å håpe.

Vil du bli kjent med flere av de nye it-jentene?

Les intervjuene med Nikoline Anundsen, Dina Hansen, Paolla Miranda da Silva, Katharina Rudjord og Sophie Jebsen.

Publisert: