Miley Cyrus ville stilforvandling: Fra nakenstunt til glamour

Miley Cyrus

Miley Cyrus (25) har gått fra barnestjerne til rebelsk artist som nå har funnet glamourfaktoren.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:
Miley Cyrus

Slik så Miley Cyrus ut da hun besøkte Norge og Telenor Arena i 2014. Foto: Trond Solberg/VG.

Miley Cyrus

Slik så Miley Cyrus ut under årets Oscar-nachspiel. Foto: Reuters.

Miley Cyrus ble først kjent som uskyldig Disney-stjerne i serien «Hannah Montana» i 2006. I en alder av 13 ble hun verdensstjerne, og kjent for sine lange mørke lokker.

I 2011 var det slutt for Disney Channel-serien, og Curys valgte å fokusere på egen musikk. Da kom også stilforvandlingen med kortere hår og frekkere antrekk. «Can't be tamed»-singelen ble det første steget mot et mer voksent image.

MOTE

Cyrus fra uskyldig til vågal

STOR STILFORVANDLING: Miley Cyrus ble kjendis i 2006, da hun slo gjennom som karakteren «Hannah Montana». Foto: All Over Press / Getty Images

Cyrus klippet så håret helt kort og farget det blondt. Antrekkene pushet grensene, og var ofte avslørende ettersom musikken utviklet seg. Hun sjokkerte en hel verden da hun stilte på MTV VMAs med Robin Thicke i en lateksbikini og skumfinger. Begrepet «twerking» ble allemannseie.

NYHETER

Sjekk Mileys dristige VMA-antrekk

MASSIV OPPMERKSOMHET: Siden Miley Cyrus begynte å sjokkerte med ville antrekk har hun fått mye oppmerksomhet - ikke bare for musikken. Foto: Getty images/ All over press
SKAPTE OVERSKRIFTER: Miley Cyrus sjokkerte på scenen sammen med Robin Thicke under MTVs VMA-fest i 2013. Antrekket var fra Atsuko Kudos. Foto: NTB Scanpix
OFF DUTY: Miley Cyrus på vift i London i 2013. «Join A Weird Trip»-trøyen er fra Balenciaga, mens gullvesken er fra Céline. Foto: AFP.

I 2014 var popstjernen aktuell med turneen «Bangerz Tour», og hun fikk mye oppmerksomhet for sine frekke og sexfikserte sceneshow og sceneantrekk. Dette førte til at flere designere nektet å låne ut klær til artisten, samtidig som hun ble hyllet som et feministikon.

KONTROVERSIELL: Miley Cyrus har vært kjent for sine avslørende antrekk. Foto: Getty Images
DEN GANG DA: Miley Cyrus var programleder for MTV Video Music Awards i 2015. Hun dukket opp på den røde løperen i dette antrekket. Foto: Getty Images.
PÅ SCENEN: Miley Cyrus i et av hennes mange ville antrekk under MTV Music Awards i 2015. Foto: Getty Images.

Mot slutten av 2015 og i 2016 begynte vi å se en noe roligere tendens fra Cyrus, og hun droppet nakenantrekkene da hun dukket opp på rød løper eller på scenen:

BLING-BLING: Her er Cyrus under et veldedighetsarrangement i 2015. Foto: AP.
ROCKA: I 2016 jobbet Miley Cyrus med nytt materiale, og tok et steg bort fra rampelyset. Her er hun på scenen i et rocka antrekk i september samme år. Foto: AFP

Da Miley Cyrus lanserte ny musikk i 2017 var den i en roligere sjanger enn hva hun hadde levert tidligere. Også stilen ser ut til å følge Cyrus' musikk. Nå har hun tonet stilen ned og nesten gått tilbake til røttene, med cowboyhatt, støvler og denim - selv om hun fremdeles er glad i å eksperimentere.

LANSERTE NY MUSIKK OG STIL: Miley Cyrus slapp låten «Malibu» i mai 2017. Her er hun på scenen i New York. Foto: AFP.
PAR I HJERTER: Miley Cyrus under iHeartRadio-festivalen i Las Vegas i 2017. Foto: AFP.
COUNTRYGLAM: Miley Cyrus under MTV Video Music Awards i august 2017. Foto: Getty Images.

Starten av 2018 har Cyrus vist seg fra sin mer glamorøse side. De ekstreme antrekkene er tonet ned til fordel for klassiske kjoler, elegante jumpsuiter og naturlig sminke.

NYTT SCENEANTREKK: Her er Miley Cyrus på scenen i en glitrende jumpsuit i januar 2018. Foto: AFP
PÅ RØD LØPER: Miley Cyrus på Grammy-utdelingen i 2018. Foto: AFP.
LADY IN RED: Miley Cyrus opptrådte i dette antrekket under Grammy-utdelingen i januar 2018. Foto: Reuters.
HOLLYWOOD GLAMOUR: Her er Cyrus på Vanity Fairs Oscar-nachspiel i mars 2018. Foto: AP
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.