MinStil: Hedda «Mae» Aalvik Grønhaug

hedda2

Stjerneskuddet Hedda Mae (22) leker seg med sin fargerike stil. Et corona-innfall har blitt hennes signatur, og to bruktkupp topper lista over garderobe-favoritter. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:
hedda2

Foto: Instagram @itsheddamae

hedda2

Foto: Instagram @itsheddamae

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre KJETIL-ANDRÉ WARD, PARYSATIS PEYMANI og EMIL RINGHEIM.

Neste kvinne ut er Hedda Aalvik Grønhaug (22) fra Bergen. Hun går under artistnavnet Hedda Mae, og er for tiden aktuell i NRK-programmet «De Neste». Stilmessig er hun fargerik og leken, og tar inspirasjon fra tiårene før hun ble født.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Generelt vil jeg beskrive den som retro og leken. Stilen min privat er relativt «casual» og sporty, og jeg går kanskje litt for mye i store T-skjorter og behagelige bukser.

– Hvordan skiller stilen din privat seg fra den du har som artist?

– Som artist er stilen min sterkt preget av farger, og jeg vil si stilen min på scenen er en slags hybrid mellom sporty og glam. Jeg elsker å gå i shorts, men har gjerne på meg puffermer og glitter på overkroppen. Jeg kan vel si at jeg er fan av det ekstra. Karen Elieson (også Astrid S' stylist journ.anm.), en rå stylist jeg etter hvert har jobbet ganske tett med, har vært veldig viktig når det kommer til å forme «Hedda Mae»-stilen. Det er mye takket være henne at prosjektet har fått det jeg anser som en gjennomgående fargeglad estetikk.

– Hva er typisk Hedda stilmessig?

– I disse dager er nok det mest ikoniske Hedda stilmessig den røde luggen. Det var egentlig et slags corona-innfall, men nå som jeg har vendt meg til det føler jeg det er en stor del av viben min som artist.

Foto: Privat

– Som artist, hvordan bruker du klær og stil til å formidle hvem du er?

– Estetikk har for meg vært veldig sentralt i dette musikkprosjektet, og jeg har selv satt pris på artister som har en helhet når det kommer til musikken og deres visuelle uttrykk. Derfor har jeg fra starten av hatt et fokus på at stilen min skal gjenspeile musikken.

– I tillegg vil jeg si at eksperimenteringen min med ulike musikksjangre henger tett sammen med stilen og estetikken i prosjektet, gjennom formingen av nye epoker. Min kommende EP er for eksempel mye mer 90-tallspreget både når det kommer til lyd og stil sammenlignet med min forrige.

– Hvilke nøkkelplagg har du i garderoben?

– Tror det må være sneakersene mine- de er mine «go to» uansett, hvilket egentlig er ganske upraktisk med tanke på at jeg bor i Bergen.

– Hva er ditt beste vintage-/second hand-kjøp?

– En skinnsekk jeg kjøpte på et bruktmarked i fjor! Jeg husker jeg var i tvil på hvor mye jeg trengte den, da jeg egentlig ikke har vært en sekk-person tidligere. Jeg er imidlertid glad jeg ble overtalt til å kjøpe den, for nå har jeg brukt den så mye at den har revnet. (Shout out til rookiene mine).

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Akkurat nå er det eneste jeg har lyst til å spille konserter igjen – hvis jeg får lov til det kan jeg ha på meg hva som helst! Hehe.

– Beskriv drømmedagen din, fra morgen til kveld? Hva har du på deg, hva gjør du, hvor er du?

– Det første jeg tenker er hotellfrokost (med ekte eggerøre), Jaded tracksuit og varmere strøk. Kanskje vi er i Mexico som en del av en verdensturné. Før konserten utforsker jeg og gjengen byen iført matchende «I love Mexico»-T-skjorter. Nei, da. Jo, da. Middagen spises på en lokal restaurant med livemusikk. Siden det er drømmedag føler jeg at jeg må inkludere noe sykt, som for eksempel å hoppe i strikk. Det hadde vært rått. På kvelden blir det konsert, og siden det som nevnt er drømmedagen min kan alle i publikum låtene vi spiller utenat!

Foto: Privat

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Tror det må være «double cleansing», altså at en renser huden to ganger hver kveld. Hudpleie generelt har vært en gamechanger for meg! Jeg har egentlig aldri gjort noe som helst for å ta vare på huden min tidligere, men forskjellen etter jeg begynte å få en rutine på det er faktisk overraskende stor!

Foto: Akam1k3

– Hva er beste boken, filmen eller serien for deg akkurat nå?

– Jeg pleide å lese mye mer før, men nå holder jeg på med bok av Paul Auster som heter «Invisible». Synes språket hans er veldig interessant, og han ordlegger seg på en bra måte. Filmer har jeg også generelt blitt mye dårligere til å ta meg tid til, men jeg så nylig en film som heter «Soul», og wow! Anbefaler alle å se den. Av serier liker jeg veldig godt «Handmaids Tale», jeg fascineres av dystopier.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Jeg er veldig glad Tise, og jeg fant helt tilfeldig en turkis piké fra Dior for litt siden. Siden jeg også er student, var dette et plagg jeg var litt usikker på om jeg hadde råd til den måneden, men det ble kjapt et av mine «all time» favorittplagg.

– Hvordan vil du kle deg i vår og sommer?

– Det blir jo Norgesferie i år også, men forhåpentligvis blir det varmt nok til å kunne gå i shorts igjen! Jeg har blant annet en y2k-jumpsuit i dongeri og en 90-talls silketopp som jeg gleder meg masse til å bruke. Ellers blir det nok mye store T-skjorter og sneakers. Jeg gleder meg generelt til å pakke bort vinterjakken. Har for øvrig nettopp kjøpt meg nye solbriller, håper jeg ikke mister de før sommersesongen starter:---)

Foto: Aleksandra Milanovic

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Hm, jeg har faktisk ikke lyst til å utelukke noe som helst! Jeg husker jeg var i front angående skepsis til slengbukser da det begynte å bli in igjen, men hvem tror du ikke går med det så å si HVER dag nå? Hehe. Har lovet meg selv å ikke brenne meg på noe sånt igjen – sykt hvordan man kan venne seg til trender.

– Ditt aller beste stiltips?

– Gå i klær du føler deg komfortabel i! Det høres sikkert veldig klisjé ut, men til syvende og sist er det i hvert fall i mine øyne måten en bærer klærne på som avgjør hvor fet en ser ut. Ellers har Karen gjort meg bevisst på ting jeg aldri har tenkt på tidligere, som for eksempel hvordan noe så enkelt som smykker og neglelakk kan bidra til å gjøre et antrekk mye mer gjennomført.

– Har du noe i garderoben din du tror du vil ha livet ut? Hvorfor?

– Jeg er generelt skikkelig dårlig på å kvitte meg med ting – så alt? Nei, da. Jeg har noen smykker og ringer jeg blant annet har arvet fra min mormor, så det er noe jeg vet jeg kommer til å ha for alltid!

– Hva gjør du for å ha en bærekraftig garderobe?

– De siste tre årene har så å si alle mine innkjøp bestått av klær/ tilbehør fra bruktbutikker eller Tise. Man finner skikkelig mye kult og unikt der, og så er det jo mindre penger for bedre kvalitet. Når jeg imidlertid først kjøper noe helt nytt, har jeg begynt å heller kjøpe litt dyrere ting som jeg vet vil holde en god stund. Jeg prøver generelt å styre unna fast fashion.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Alt. Familie, venner, låtskriving, gode dager, dårlige dager, mat, flinke mennesker, åpne mennesker. Jeg føler det er inspirasjon å hente overalt, og jeg livnærer meg veldig av sosiale situasjoner.

– Av artister som inspirerer meg, er blant andre Anderson Paak og Bruno Mars gjengangere. En kvinne jeg i løpet av mine år også har hentet mye inspirasjon fra, er Britney Spears. I mine øyne er hun en skikkelig rå, hardtarbeidende dame som i sin tid satte standarden og som har banet vei for den neste generasjonen av kvinnelige popartister.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge