MinSommer: Ida Fladen

ida

I sommer har Ida Fladen øvd seg på to nye ting. Og så har hun badet – masse.

Åsa H. Aaberge
Publisert:
ida

Foto: Ida Fladen

ida

Foto: Ida Fladen

I spalten MinSommer snakker vi med inspirerende folk om deres ferieplaner, minner, favorittantrekk om sommeren og beste tips til få det meste ut av en sommerferie som kanskje ikke ble helt som planlagt. Her kan du lese om EMMA ELLINGSEN sine sommerplaner, MARIA MENAS Norgesferie, EMILIE SKOLMEN sin bobilsommer og hva som gir TINASHE WILLIAMSON «verdens beste følelse».

Sommer for Ida Fladen (34) betyr i hovedsak én ting: bade, bade, bade.

– God sommer, hva driver du med om dagen?

– Det jeg har drevet mest med den sommeren her, er å sjekke værmeldingen. Haha. Jeg elsker å bade og være ute om sommeren, men i år har været gjort det litt vanskelig. I dag plaskregner det og da sitter jeg inne og kjeder meg, men i morgen er det meldt sol, så da blir det bading!

– Hva er planene dine for sommerferien?

– Denne sommeren har jeg brukt på å øve meg to ting: Det ene er å gjøre ting alene, som jeg vanligvis ville gjort sammen med venner. For eksempel dra å bade, gå lange turer, dra på hytta og lage god mat. Jeg har blitt ganske god faktisk! Jeg har syklet sikkert 20 ganger ut til Bygdøy og vært der i timevis alene. Da hører jeg på podkast, leser bok og spiser god mat fra kjølebagen (voksenpoeng med kjølebag?). Og så bader jeg selvfølgelig masse, jeg ELSKER å bade!

– Og det er bading involvert i den andre tingen jeg har øvd meg på denne sommeren: nemlig å bade uansett vær. Det startet med at jeg var skikkelig sur fordi det aldri var «strandvær», så en dag syklet jeg ut på Bygdøy selv om det var kaldt og regn i lufta. Jeg ble svett av sykkelturen, så det var deilig med et bad. Og etterpå pakket jeg meg inn i ullgenser og pledd og lå på svaberget og leste bok og koste meg. Helt nydelig. Siden det har jeg badet nesten hver dag, uansett vær.

– Tre ting du alltid pakker med i bagasjen:

– Badedrakt, bok og ørepropper.

– Et godt bok- eller podkast-tips?

– Har nettopp lest en bok som jeg synes var helt fantastisk, faktisk en av de bøkene jeg har likt best gjennom livet. Den heter «Hør her’a!» og skrevet av Gulraiz Sharif. Den kommer for salg i september hvis jeg ikke husker feil.

Av podkaster liker jeg «Hele historien» veldig godt. Og hvis jeg trenger å le, så hører jeg på «Berrum & Beyer».

– Ditt beste sommerminne:

– Da vi var små tok pappa alltid meg og søsteren min på båttur i ukevis sommerferien. Vi sov i båten og noen ganger i telt. Var ute hele dagen, fikk bade så mye vi ville og spise så mye pølser vi ville. Blir glad av å tenke på det.

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Absolutt alle, haha. Jeg burde nok prøvd litt hardere å holde på døgnrytmen, for den har sklidd helt ut.

– Hvor drar du helst på sommerferie?

– Hytta, helt klart! Jeg elsker å bare dasse rundt i «joggis», spise god mat og være mest mulig ute. Jo enklere, jo bedre.

– Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– De to «S’ene»: slippers og shorts. Altså, jeg elsker å gå i shorts! Selv om det er kaldt, så går jeg så ofte som mulig i shorts på sommeren. Gjerne shorts og varm jakke liksom. Tror kanskje jeg har arvet shorts-entusiasmen av pappa, hehe. Og slippers er jo bare helt nydelig å bare «kjippe» på seg uansett hva man skal.

– Hva gjør du for å føle deg bra?

– Bade, bade og bade! Har du noen gang tatt et bad og følt deg dårlig etterpå? Nope. Det er en skikkelig oppkvikker og man føler seg alltid frisk og rask etterpå.

– Beskriv den perfekte sommerdagen fra morgen til kveld:

– Hm, det må være på hytta til mamma sammen med resten av familien. Jeg våkner av at mamma har laget digg frokost. Det er strålende sol og dagen går med til bading, en liten rotur, boklesing og litt konkurranser. Mamma lager verdens beste hjemmelagde pizza til middag som vi spiser ute, siden det fortsatt er varmt. Etter middag spiller vi spill og drikker øl, og dagen avsluttes med et nattbad.

– Hva spiser du helst om sommeren? Noen spesielle retter eller ingredienser?

– Denne sommeren har jeg fått dilla på gresk salat. Så godt, og tar to sekunder å lage. Eller så er det veldig godt med potetgull når det er varmt, men det spiser jeg for så vidt mye av hele året da.

– Hva klarer du deg ikke uten i ferien?

– Badevann! Byferie er ikke noe for meg. Blir ikke sommerferie uten at jeg kan bade.

– Hva er ditt aller beste sommertips?

– Det må være det jeg selv har lært denne sommeren det da: å dra på stranden selv om det ikke er strandvær. Så lenge det ikke pøsregner, er det ganske fint å komme seg ut til vannet med en bok. Husk pledd! Og ikke vær redd for å gjøre ting alene. Du kommer til å elske det etter hvert.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge