Brad Pitt fikk skjørte­drømmen oppfylt

SKJØRTEFIN: Brad Pitt valgte et luftig antrekk i lin da han promoterte sin nyeste film.

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Publisert:

Brad Pitt (58) er for tiden aktuell med filmen «Bullet Train». Det fører med seg svinsing på den røde løperen, og nå har turen kommet til Berlin.

En hetebølge henger over Europa, og Pitt valgte derfor å kle seg luftig for anledningen. Skuespilleren stilte nemlig opp i et matchende sett bestående av skjorte, jakke og skjørt i lin.

Lin må kunne sies å være sommerens heteste materiale, og har blitt en gjenganger her hjemme i sommer. Men det er ikke valget av lin som får mest oppmerksomhet, det er valget av skjørt.

VISTE FREM TATOVERINGENE: Pitt har en lang rekke tatoveringer på bena, og de er blant det som nå får oppmerksomhet.

Plagget er i moderne tid mest brukt av kvinner, men Pitt er ikke fremmed for tanken om å bruke skjørt – og det kan virke som om han har tenkt på det lenge.

I et intervju med britiske Vogue tilbake i 2004 sa Pitt at han trodde de fleste menn kom til å gå med skjørt allerede sommeren etter.

– Menn kommer til å bruke skjørt neste sommer. Det er min forutsigelse og kunngjøring, sa Pitt da han promoterte filmen «Troy», og la til at de jobbet realistisk, og at de gamle grekerne gikk med skjørt hele tiden.

Pitt måtte kanskje vente lenger enn planlagt, men 18 år senere ble skjørtedrømmen oppfylt.

Får moteskryt

Flere medier har omtalt det spreke antrekket. Herremagasinet GQ mener at det har gått en skjørtealarm, mens Who What Wear mener Pitt lykkes med skjørt. Motemagasinet Vogue skriver at de er «besatt av Brad Pitts linskjørt».

Videre skriver Vogue at menn i skjørt nå er en tydelig trend på den røde løperen. Australske GQ legger også til også at Pitt alltid har eksperimentert med stilen, og har visket ut grensene mellom formelle klær og fritidsklær, samt det tradisjonelle skillet mellom dame- og herreklær.

Håper på endring

Det snakkes mer og mer om «genderless fashion», altså at kjønn ikke skal bestemme hva slags klær du skal ha på deg. For det er jo slik at mange fremdeles mener at det bare er kvinner som kan gå i kjoler og skjørt, men heldigvis blir disse synspunktene mer og mer vasket ut.

I dag finner du også flere unge stjerner som gjerne utfordrer disse synspunktene, og som også snakker om hva de ønsker å oppnå med dette. Jaden Smith har blant annet latt seg intervjue av magasinet Nylon, hvor han snakker om nettopp dette.

– Om fem år, når en liten gutt går på skolen iført skjørt, vil han ikke bli banket opp eller mobbet. Det spiller bare ingen rolle lenger. Jeg gjør dette nå slik at mine barn og den neste generasjonen med barn vil tenke at dette er normalt, selv om det ikke var det i min tid.

VIL HA ENDRING: Jaden Smith mener det i dag ikke blir sett på som «normalt» at en gutt går i skjørt. Dette er noe han håper endrer seg i løpet av årene som kommer. Her er han på premieren av Justin Bieber-filmen «Believe» i 2013.

Og selv om Brad Pitt også var tidlig ute med å melde at skjørt kom til å bli en greie, var faktisk skuespillerkollega Vin Diesel å se på den røde løperen i skjørt året før disse ordene ble ytret.

Det finnes også flere kjente menn som gjerne velger både skjørt og kjoler til store begivenheter. Her er noen av dem:

Publisert:

Finn mer innhold om: