Sjekk Astrid S' stilforvandling

NY STIL: Det er ingen tvil om at Astrid både har utviklet seg som artist, og på klesfronten. Foto: TV2

Tidligere «Idol»-deltager Astrid Smeplass (18) er tilbake i rampelyset med ny og råere stil. - Kan bli Norges nye «it»-jente, mener moteekspert.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Smeplass har siden sist vi så henne på «Idol»-skjermen i 2013 signert med Universal, endret navn og sist, men ikke minst endret stil.

Da Smeplass var med i sangkonkurransen skilte hun seg tidlig ut både stemmemessig og på motefronten. Hun ble raskt en stor favoritt blant publikum og dommerne raste da hun røk ut.

- Ikke en trendsetter

Nå har 18-åringen flyttet til Oslo og gjør stor suksess med sin nye singel «2AM».

– Det er veldig gøy at jeg har signert med Universal. Man føler jo at man blir litt større med et stort plateselskap i ryggen, har Smeplass tidligere til VG.

Astrid nye stylist, Jostein Wålengen som driver klesbutikken NR.9, har hatt en klar visjon når han har skapt artisten nye, friske stil.

TILFØRER NOE NYTT: Jostein Wålengen jobbet som moteredaktør i Natt & Dag fra han var 17 år. Nå driver han designerbutikken NR.9 og styler Astrid Smeplass. Foto: Privat

- Musikken har et litt futuristisk preg, så jeg har vært bevisst på å ikke knytte Astrid til noen konkrete tendenser, men heller gjøre stilen skarp og mer fremtidsrettet. Men i bunn og grunn er hun en sanger og artist, vi har ikke noe mål om å gjøre Astrid til en trendsettersier han og legger til:

- Det er et samarbeid - jeg legger noen premisser, men Astrid har alltid siste ord.

Wålengen forteller til MinMote at han er bevisst på å velge nøytrale klær til artisten.

- Klærne vi velger er i nøytrale farger og uten unødvendige detaljer, vi jobber mer med form og fasong. Jeg bygger gjerne opp antrekk så fokus havner på ansiktet hennes, eksempelvis med høyhalsere, sier han.

MinMote har forsøkt å få en kommentar fra Smeplass uten å lykkes.

Norges nye Tone

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold mener Smeplass kan seile opp som Norges nye «it»-jente.

- Astrid skilte seg tidlig ut da hun var med i «Idol». Ikke bare er hun ekstremt talentfull og vakker, men hun har også det uforklarlige «lille ekstra» ved seg. Jeg er overbevist om at hun kan går i fotsporene til Jenny Skavlan og Tone Damli og bli Norges nye «it»-jente, sier Vold.

Stylist og moteblogger Caroline Skjelbred er enig:

- Astrid har jo ikke en sukkersøt jentestil, men hun er fortsatt ungdommelig og fresh – masse lyse jeans med hull i, Calvin Klein-undertøy som vises, og ellers hvite, rene linjer. Og Astrid er jo en babe – hun er kjempeflott og flink til å synge – så hun behøver ikke kle seg «babete». Hun kan kle seg i løse jeans og t-skjorte og fortsatt se fantastisk ut, sier hun og legger til:

- Hun er åpenbart veldig på den 90-tallsbølgen som mange andre store stjerner – for eksempel Rihanna – sverger til. Og det kler henne veldig godt.

Saken fortsetter under bildet!

EDGY: Astrid Smeplass har fått en mye mer edgy stil enn hun hadde på Idol for over ett år siden. Foto: TV2

Smeplass forteller at imaget har endret seg siden 2013.

– Det er ikke gitar-jenta fra «Idol» som folk kan forvente. Jeg liker fortsatt å gjøre låter på gitar, men jeg har beveget meg i retningen RNB, soul og urban. Det blir veldig kult og annerledes. Jeg er veldig spent på hvordan folk reagerer. Folk forventer kanskje countryjenta med gitar, og det er ikke det de får. Jeg liker å gjøre det omvendte av det folk forventer, og kanskje ønsker, sier Smeplass til VG.

Det ser ut til at klesstilen til artisten har endret seg i takt med musikkstilen, og vi kan forvente å se en langt mer røffere utgave av blondinen.

- Stilen har blitt hakket råere siden sist. Allerede i «Idol»-perioden var det tydelig at hun var flink med klær, men nå har hun tatt det til et nytt nivå. Hun ser rett og slett fantastisk ut i korte magetopper, lekne mønster og sort skin, sier Vold.

Se Astrids stilforvandling her:

«Idol» 2013:

Astrid Smeplass

Foto: Scanpix

Astrid Smeplass

Foto: Scanpix

Astrid Smeplass

Foto: Scanpix

Nå 2014:

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram
Publisert:

Finn mer innhold om: