Shopping i Los Angeles: Hodo Musas beste tips

KJENDISSTYLIST: Hodo Musa guider deg til Los Angeles' kuleste butikker. FOTO: KLAUDIA LECH, VG

Vintageskatter, unike smykker hemmelige pop ups: Astrid S-stylist Hodo Musa (33) tipser om sine favorittbutikker i West Hollywood. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
GODE VENNER: Hodo Musa styler Astrid S, og de to kjenner hverandre også godt privat. Foto: Privat

Skal du på ferie til Los Angeles er sjansen stor for at det blir litt shopping. Foruten om at West Hollywood kan by på de beste vintage- og second hand-butikkene du har sett, finnes det flere perler å stikke innom.

Men LA er stort, så du må vite hvor du skal gå. Og hva er vel bedre enn at en som bor der som i tillegg er moteekspert og Astrids S' stylist tipser deg?

Les også: Astrid S-stylist Hodo Musa: Fikk beskjed om å jobbe på McDonalds istedenfor motebransjen

Hodo Musa bor på trendy La Brea Avenue i West Hollywood sammen med 730-gründer Gisle Stokland. Her tipser hun om de kuleste LA-butikkene som er verdt å dra innom på shoppingrunden:

The Way We Wore

Adresse: 334 S La Brea Ave

ANERKJENT: Vintagebutikken The Way We Wore er et must om du er glad i vintage designerkjoler, sko og tilbehør. Musa er stamkunde og låner blant annet klær til Astrid S her. FOTO: KLAUDIA LECH, VG

Dette er Los Angeles' flotteste vintage-butikk med fantastiske high-end-merker. Eier Doris Raymond er en legende i vintage-verden med suveren kunnskap om alle plagg fra alle epoker. Butikken har eksistert i over 13 år, og har også en lukket avdeling som kalles «idérommet», med samlinger av stoff fra hele verden gjennom 100 år. Kjente designere fra hele verden har ved flere anledningen brukt The Way We Wore som inspirasjon før en ny kolleksjon.

MinMotes ultimate guide til vintage- og second hand-shopping i Oslo.

Melody Ensani

Adresse: 424 1/2 N.Fairfax Avenue

UNIKE SMYKKER: Melody Ensani er en av favorittbutikkene til Musa. Mye på grunn av butikkens håndlagde smykkekolleksjon. I bakgrunnen er samboer Gisle Stokland. FOTO: KLAUDIA LECH, VG

Tøffe, ikke så dyre egen-designede smykker, freshe gateorienterte merkeklær for jenter, sosialt engasjert konsept med høy troverdighet. Melody, som eier butikken, er en superkvinne. Alle smykker blir håndlagde i butikken og Melody selv er kreativ leder for sneakersmerket Reebook.

STATEMENT: På bakerommet hos butikken Melody Ensani sitter det designere og håndlager statement-smykker som øredobber, halskjeder og armbånd. FOTO: KLAUDIA LECH, VG

Wildstyle

Adresse: 7703 Melrose Ave

untitled link

Dette er den kuleste butikken på Melrose, med merker som Astrid Andersen, MISBHV, Hood By Air, Raf Simmons, Rick Owens og Yeezy. Konseptet minner om VFILES i New York - fremoverlent streetwear. Fun fact: Butikken eies av butikken Joyrich på andre siden av gaten. Den er også veldig kul, og absolutt verdt å ta turen innom.

American Rag Cie

Adresse: 150 S. La Brea Ave

untitled link

Denne butikken er rett og slett et stort must. American Rag Cie er butikken som har alt: Interiør-avdeling med en café, vintageklær blandet med nye klær, blant annet flere skandinaviske merker (hei byTiMo) og en veldig bra jeans-avdeling.

Slik de Pia Tjeltas nye byTiMo-kjoler

Maxfield

Adresse: 8818 Melrose Ave

Dette er en vakker luksusbutikk som har begynt å arrangere hemmelige pop up-butikker og samarbied rundt om i LA. De har hatt pop ups med alt fra it-merker som Vetements og Off-White til Fear of God. Hvis du ikke er blakk etter å ha vært her så kan du ta en uber bort til Barney’s og Neiman Marcus ved Rodeo Drive.

LIVSSTIL

VISSTE DU OM DISSE SKJULTE OSLO-PERLENE?

Acne Studios

Adresse: 855 S Broadway

Veldig kul butikk på over 450 kvadratmeter med stort utvalg. Butikken ligger i en nydelig bygning fra 1930-tallet i Art Deco-stil. Når du først befinner deg downtown bør du ta en kaffe i den svenske caféen vegg i vegg, eller en drink på takterassen til Ace Hotel.

Wasteland

Adresse: 7428 Melrose Ave

Bruktbutikken Wasteland har stort utvalg og masse bra merker; Hermès, Diane Von Furstenberg, Gucci, Self-Portrait, Marc Jacobs og Chanel, for å nevne noe.

De vet dessverre hvordan de skal prise de fineste tingene, men hvis man er tålmodig så kan man finne godbiter til halv pris. Noen av plaggene og skoene er helt nye.

Publisert: