Tiårets ti vakreste kjendisbruder

INSPIRASJON: Kate Moss, hertuginne Kate og hertuginne Meghan har inspirert bruder verden over med sine lekre antrekk. Montasje: MinMote. Foto: AP/AP/Reuters.

Romantiske blonder, diamanter og designersko er bare noen av ingrediensene i disse ti fantastiske kjendisbryllupene fra det siste tiåret.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Er det en ting vi liker å kikke på inn i evigheten er det vakre brudekjoler og kule bryllupsantrekk. Dette er de ti fineste antrekkene det ypperste av kjendisbruder har brukt på den store dagen fra det siste tiåret.

1. Kongelig wow-øyeblikk

Denne kjolen skapte blonde-mani hos bruder verden over. Kjolen Kate (37) brukte var laget av stjernedesigneren Sarah Burton for Alexander McQueen. Det ble kjapt dratt referanser til Grace Kellys ikoniske kjole. Kate fikk æren for å gjeninnføre brudetrenden med blonder og lange ermer – og vi skjønner lett hvorfor.

BRUD

De 10 vakreste kongelige brudekjolene

IKONISK: Kjolen til hertuginne Kate har skrevet seg inn i motehistorien som en av de vakreste. Her sammen med ektemann prins William. Foto: Martin Meissner/AP.

2. Bohemen Kate Moss

Bohem-bruden over alle bohem-bruder. Kjolen, sminken, håret, sløret – alt! Her er det bare å hente inspirasjon. Den kremfargede kjolen sto i stil med resten av supermodellen Kate Moss' (45) romantiske og avslappede stil på den store dagen i 2011. John Gallianos design var full av detaljer, samtidig som den hadde et vintage-aktig preg. Jamie Hince og Kate Moss skilte lag i 2015.
Les også: Alt om Kate Moss' ville bryllup

SA JA: Kate Moss giftet seg med Jamie Hince. Foto: Jonathan Short/AP.

3. Solange Knowles i buksedress

Solange Knowles, Beyoncés lillesøster, giftet seg i 2013 med Alan Ferguson iført offwhite buksedress med dyp utringning. Dette er motebrud på høyt nivå! Dette bildet fikk oss også til å ha lyst til å sykle fra vielsen i matchende sykler! I november 2019 ble det kjent at de to har skilt lag.

UTRADISJONELT: Lillesøsteren til Beyoncé, Solange Knowles, giftet seg med Alan Ferguson iført offwhite buksedress med dyp utringning. Foto: Getty Images
BRUD

Se Thea og Emilys romantiske bryllup

4. Kim i blomsterhav

Kim Kardashian (39) skaper til stadighet overskrifter med sine ville og gjerne dristige antrekk. Da hun giftet seg med Kanye West i 2014 stilte hun i en klassisk blondedrøm av en brudekjole. Kjolen med havfrueform ble laget av motehuset Givenchy, og hadde partier med gjennomsiktige blonder – helt i tråd med Kims stil. Paret hadde en storslått feiring i Firenze foran en rekke celebre gjester hvor det ikke ble spart på noe.

5. Motebruden i ullgenser

Olivia Palermo (33) er kjent for sin stilsans, og overrasket alle da hun giftet seg i en casual brudekjole som ble kombinert med strikkegenser. Det todelte antrekket var fra designeren Carolina Herrera, og har inspirert mang en brud. Under tyllskjørtet hadde hun en kort shorts. På føttene hadde hun de ultimate bryllupsskoene – nemlig modellen Hangisi i blått fra Manolo Blahnik aka Carrie-skoene.

NYGIFTE: Olivia Palermo og Johannes Huebl giftet seg i New York i 2014. Foto: Johannes Huebl (innhentet tillatelse)

6. Enkel eleganse med hertuginne Meghan

Det var knyttet stor nysgjerrighet til hva salgs kjole hertuginne Meghan (38) skulle bruke under bryllupet med prins Harry (35) – hun hoppet tross alt etter kongelig brudekjole-Wirkola. Hun ga prinsen sitt ja i en enkel kjole med båthals, som med en gang skrev seg inn i historiebøkene som en av tidenes vakreste kongelige brudekjoler.

Kjolen var designet av det franske motehuset Givenchy og den britiske designeren Clare Waight Keller. Sløret hun brukte hadde brodert inn blomster som vokser i det britiske samveldet.
Les også: Alt du må vite om hertuginne Meghan sin brudekjole

WOW: Prins Harry og hertuginne Meghan etter at de hadde blitt mann og kone. Foto: Neil Hall/REUTERS.
BRUD

Sjekk den danske it-jentas fantastiske kjole

7. Retro-bruden Miranda Kerr

Den Grace Kelly-inspirerte brudekjolen til Miranda Kerr (36) var spesialdesignet av Dior, og hadde en skikkelig wow-faktor. Den tidligere Victoria Secrets-modellen Miranda Kerr giftet seg med Snapchat-grunnlegger Evan Spiegel i mai 2017.

8. Tiårets motebryllup?

Den danske moteprofilen Pernille Teisbæk har GJORT SEG BEMERKET FOR SIN STILSANS, og ble en av de første store danske it-jentene. I august 2018 giftet hun seg med designeren Philip Lotko på Bornholm - og for et motebryllup det var! Teisbæk var kledd i en bohemsk kjole med vintagelook fra Vera Wang som var tro mot hennes egen stil. Blondekjolen var dekket av små, påsydde perler. I midjen hadde hun et matchende perlebelagt belte som var tilpasset av Weddings by Gudnitz. På føttene hadde hun klassiske sko med kitten heel fra Manolo Blahnik. Dette var motebryllupet vi stadig lar oss inspirere av.

9. Priyankas indiske bryllup

Priyanka Chopra (37) og Joe Jonas hadde et gigabryllup som gikk over flere dager i India. Under feiringen hadde Chopra både en tradisjonell og fargerik indisk brudekjole og en klassisk hvit brudekjole. Den klassiske hvite kjolen var designet av Ralph Lauren og var laget i et gjennomsiktig stoff med blonder og hadde perlebroderier og Swarovski-krystaller som detaljer. Kjolen skal ha tatt hele 1826 timer å lage. Brudeantrekket ble toppet med et slør som var over 20 meter langt.
Husker du? Joe Jonas fikk nok da han så bryllupsregningen

10. The Biebers

I oktober 2019 giftet Justin (25) og Hailey Bieber (23) seg for andre gang. Paret ga hverandre sitt «ja» i romantiske omgivelser i Sør-Carolina foran venner og familie. Hailey var kledd i en elegant blondekjoler skreddersydd av Virgil Abloh, designeren bak it-merket Off-White. Kjolen hadde off shoulder-effekt, lange ermer, dyp rygg og et langt slep. Motedetaljen som utpekte seg var det lange sløret med teksten «Till death do us apart».

BRUD

Alle motedetaljene fra Bieber-bryllupet

Vil du lese mer om tiåret som har gått?

Her kan du se tiårets best kledde kvinner, rød løper-øyeblikkene som definerte tiåret, tiårets best kledde mannlige kjendiser, Mette-Marits beste moteøyeblikk, de største skjønnhetstrendene og de største motetrendene.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.