De nye it-jentene: Dina Hansen

STILIG: Dina Hansen har en enkel stil, men har alltid spennende detaljer. Foto: Privat

Dina Hansen (23) elsker ensfargede plagg og går aldri ut døren uten smykker.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene det kommende året.

Dina Hansen kommer fra Rakkestad, men bor for tiden i Oslo hvor hun studerer markedsføring og merkevareledelse. Hun deler bilder av sin tøffe og minimalistiske stil på Instagram, hvor hun i skrivende stund har over 10.000 følgere.

Hva tenker du om å være en del av MinMote-liste over nye it-jenter?

– Å få være en del av MinMote sin liste over nye it-jenter synes jeg er utrolig stas. Å bli ført inn i listen blant så mange kule jenter som jeg har sett opp til lenge, gjør meg veldig stolt. Det å få en slik anerkjennelse må være årets kompliment!

– Hvordan setter du sammen et antrekk?

– Før jeg legger meg har jeg som regel en tanke om hva jeg vil kle meg i neste dag. Likevel ender det alltid opp med at jeg skifter 2–3 ganger før jeg går ut døren. Om jeg skal på skolen eller jobb kan jeg gå for et par dressbukser, en turleneck eller T-skjorte, sneakers eller boots og oversized kåpe. Jeg sjekker aldri værmeldingen før jeg går, noe som fører til at jeg alltid bærer rundt på store vesker med paraply og ekstra genser. Det kan jeg bli flinkere på.

– Om jeg skal på middag eller fest, bytter jeg ut genseren med en dressjakke eller en finere skjorte, og tar på noen ekstra smykker. En sjelden gang får hælene være med.

Hva er typisk deg?

– Typisk meg må være ensfargede antrekk. Jeg kler meg helst i sort, og gjerne i plagg med en oversized look. Jeg liker å mikse det feminine med det maskuline. Antrekket i seg selv kan være ganske simpelt – men jeg går derimot aldri ut av døren uten smykker.

Hvordan setter du sammen Instagram-feeden din, og hvordan får du nye følgere?

– De som kjenner meg vil nok si at jeg har et sterkt kontrollbehov når det kommer til Instagram-feed. Jeg tenker mye på at bildene skal passe sammen, og det er for meg unaturlig å legge ut mange antrekksbilder etter hverandre. Min kanal skal være en god blanding av mote, interiør, kunst og livsstil. Mitt ønske er at folk skal bli inspirert av helheten, og hvordan bildene henger sammen når de blar seg gjennom profilen min. Dette er noe jeg selv får inspirasjon fra på andre profiler.

Hva er ditt beste klestips?

– Det må være å alltid kle seg komfortabelt. Velg sneakers fremfor hæler, du kommer ikke til å angre. Invester i gode baseplagg og i tilbehør som varer lenge. Og sist men ikke minst, kle deg for deg selv. Det skinner så tydelig igjennom om man kler seg etter en trend eller i et plagg som man ikke er komfortabel i. Ref: Meg under moteuken i København i 2018 ...

Hva kommer du aldri til å gå i?

– Denne har jeg brent meg på før. Sist sa jeg nylonstrømper og de populære «sock bootsene», og begge endte jeg opp med å gå i. Derfor skal jeg være litt forsiktig med hva jeg sier. Men om jeg må velge noe, synes jeg at skjørt og kjoler som rekker meg til midt på leggen er lite kledelig på meg som er 1.60.

Hvilket plagg/tilbehør får du aldri nok av?

– Det er nok samlingen av sneakers og jakker som regjerer i klesskapet mitt. Blazeren har også reddet meg i flere kleskriser. Mine favoritter er kjøpt vintage på Fretex eller Tise. Av tilbehør får jeg ikke nok av ringer og øredobber, og jeg blander gjerne gull og sølv. Favorittene er for tiden fra Maria Black.

Hva er du mest avhengig av for å føle deg bra?

– For å føle meg bra er jeg mest avhengig av komfortable sko, snitt som passer min fasong og gode materialer. Sol, varmegrader og godt selskap føyer seg også inn under denne listen.

Hva en den største investeringen i garderoben?

– Jeg mener at et antrekk kan se eksklusivt ut uten å koste skjorten, for min del handler det mer om hvordan man kombinerer plagg og materialer sammen. Jeg har blitt mer opptatt av å investere i gode baseplagg som jeg kan ha glede av lenge. Men jeg er naturlig nok glad i å friske opp i garderoben, og har derfor en regel om at noe gammelt må ut før noe nytt kommer inn.

– Det skal sies at jeg har unt meg et par designvesker. Alle er kjøpt vintage til en rimeligere pris, og jeg bruker de hele tiden.

Hva gleder du deg til i 2020?

– I 2020 har jeg et par spennende reiser som jeg gleder meg veldig til. Samtidig har jeg et ønske om å utfordre meg selv på flere kreative plattformer.

Vil du bli kjent med flere av de nye it-jentene?

Les intervjuene med LINNEA JAMESSEN, Nikoline Anundsen, PAOLLA MIRANDA DA SILVA, KATHARINA RUDJORD og SOPHIE JEBSEN.

Publisert: