Hjemme hos: Markedssjef i byTiMo Elisa Mollatt

PERSONLIG STIL: Elisa Mollatt er markedssjef for det norske klesmerket byTiMo og bor i en feminin leilighet på Bislett i Oslo. Foto: Ole Martin Halvorsen

Arvegods, møbler fra markeder i Paris, kinesisk silke og tepper fra India preger leiligheten på Bislett. – Jeg syns det er helt fantastisk når man tør å tenke litt nytt, og at personligheten speiles i interiøret, sier Elisa Mollatt (26).

Thea Roll Rakeng
Publisert:
VELKOMMEN INN: Bislett-leiligheten består av en hyggelig gang, stue, kjøkken, ett soverom og bad. Foto: Ole Martin Halvorsen

26-åringen fra Bærum har nærmest vokst opp omringet av vakre kjoler, unike vintagestoffer, blomstermønster og designskisser, noe som kom til syne da MinMote blir invitert inn i leiligheten på Bislett i Oslo.

Bygården Elisa bor i ble opprinnelig bygget for at kvinner skulle komme seg inn på boligmarkedet på lik linje med menn på begynnelsen av 1900-tallet. Flere av leilighetene deler både kjøkken og bad. Nå bor både kvinner og menn i bygården, men aller flest eldre kvinner som har bodd der i mange år.

– Det føles nostalgisk og ekstra trygt, forteller Mollatt.

Moren til Elisa, Tine Mollatt startet klessmerket byTiMo i 2004, og etter at Elisa kom hjem fra studier i New York og i London har hun jobbet side om side med moren. Nå er Mollatt markedssjef hos det norske suksessmerket som de siste årene har laget kleskolleksjoner med både Pia Tjelta og Gwyneth Paltrow.

Dagene er hektiske og lange med med planlegging av ny kolleksjon, kampanjer og kommende moteuker, og derfor har Elisa tatt et bevisst valg med å ikke ha TV i leiligheten på 50 kvm.

LIVSSTIL

Hjemme hos: Kjendisstylist Line Langmo

FEMININT: Elisa er glad i antikke møbler, vakre kjoler og fargerikt mønster. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Med veldig kreative foreldre har jeg nærmest vokst opp i vintagebutikker og antikkmarkeder verden over, og det er helt klart at det preger interiøret mitt. Leiligheten er fylt med ting jeg har samlet inn eller arvet fra utlandet. Møbler fra Clignancourt i Paris, tepper fra da jeg bodde i India, porselen kjøpt i Kina og mye annet arvegods.

HJEMMEKONTOR: En skrivepult erstatter TV-en i leiligheten på Bislett. Foto: Ole Martin Halvorsen

Les også: Hjemme hos: PR-agent og blogger Henrik Skansen

Hva synes du er viktig i et hjem?

KJØKKENKROK: I bygården på Bislett er leilighetene opprinnelig bygget slik at beboerne skal dele kjøkken og bad som ligger på gangen. Elisas leilighet har både kjøkken og bad innebygget. Foto: Ole Martin Halvorsen

– Personlighet. Vi nordmenn er glad i gå i flokk, og det preger ikke bare klærne vi bærer, men også interiøret. Jeg syns det er helt fantastisk når man tør å tenke litt nytt, og at personligheten speiles i interiøret.

Hva kommer aldri inn døren hjemme hos deg?

– Jeg har helt bevist valgt å ikke ha TV. Leiligheten er såpass liten, så en TV ville både gjort den mindre pen å se på, og gitt meg mindre fokus-tid. Jeg jobber mye på kveldene og har det så mye bedre med god musikk i bakgrunnen!

Hva er favorittmøbelet ditt?

– Spisestuestolene fra Gubi. Jeg lette lenge etter spisestuestoler, det var det vanskeligste møbelet om du spør meg, og klarte til slutt å ende opp med rosa fløyelsstoler. De kan ikke vaskes og er ekstremt upraktiske, men det er fortsatt det vakreste jeg har sett, selv om jeg bare har råd til en av gangen!

LIVSSTIL

SJEKK MOTEHJEMMET TIL ADELINE HERMIER

VINTAGE: Elisa har innredet leiligheten sin med antikke møbler fra markeder i Europa, samt arvegodt fra kreative foreldre og besteforeldre. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva liker du best med julen?

– Jeg elsker tiden når stresset med å fullføre jobb og juleforberedelser har lagt seg, og man klarer å finne roen i romjulen. Jeg håper jeg klarer å ha fri noen dager i år, før vi kicker i gang en ny sesong med byTiMo i januar.

FAVORITTMØBELET: De pudderroa stolene i velour fra Gubi er Elisas favorittmøbel i leiligheten. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hvilket rom trives du best i?

– Det er så vanskelig å svare på, jeg elsker hele leiligheten. Det at det bare er mitt hjem og mitt lille fristed, gjør at jeg ikke klarer å velge bare et rom! Men, klær er jo min store lidenskap, så jeg drømmer selvfølgelig om en skikkelig garderobe, hvor alle kjolene kan henge på rad og rekke, som et lite byTiMo-museum. Da blir nok dét favorittrommet mitt.

LUNT: Gulvteppene kjøpte Elisa da hun bodde i India for noen år siden. Foto: Ole Martin Halvorsen

Når og hvordan pynter du til jul?

– Det skjer alltid mye på jobb i desember, så ofte blir det sent! Men når jeg først gjør det så blir det med hvitt, grønt og gull, og jeg tenker at det meste gjør seg med lys og planter.

NORSK DESIGN: Lamper og kunst fra den norske designeren John Andrè Hanøy får pryde stuen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva blir ditt neste kjøp?

– Jeg drømmer om Sputnik-taklampe fra John Andrè Hanøy. Jeg elsker alt håndarbeidet og kjærligheten som ligger bak!

Hva er det billigste og dyreste du har i leiligheten?

– Jeg har arvet et gammelt, brodert silketeppe fra Kina som henger over sengen, så det må være det jeg har som er mest verdifullt. Det rimeligste blir vel nips og naps som jeg har kjøpt på loppis eller antikkmarkeder.

LIVSSTIL

HJEMME HOS STYLIST OG MOTEBLOGGER GURI HELI

KJOLEBONANZA: Det er så vidt plass til både kjoler og sko i klesskapet på soverommet. Silketeppet fra Kina er det mest dyrebare i leiligheten. Foto: Ole Martin Halvorsen

Når ryker pynten?

– 1. januar – nytt år, nye muligheter! Med planlegging av moteuker og en ny kolleksjonen på vei inn døren er det fint å ha en ren og fresh leiligheten når året braker løs 2 Januar.

KREATIVT: Baderomsinnredningen består blant annet av en massiv treplate som bryter med den ellers tradisjonelle innredningen. Foto: Ole Martin Halvorsen
Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er det beste interiørkuppet du har gjort?

– For et par år siden kjøpte jeg et vitrineskap på markedet Clignancourt i Paris, som jeg har servise og porselen i. Jeg elsker det, og beste av alt så kostet det nesten ingenting.

Hva var ditt siste kjøp?

– Vi har i Tokyo på inspirasjonsturen til AW17 kolleksjonen denne sommeren, og der snublet jeg over noen vintage Kirin-ølglass fra 50-tallet som måtte bli med hjem i kofferten.

Publisert: