Sjekk Jorun Stiansens ville stilforvandling

Jorun Stiansen (33) har gått fra fargesprakende tomboy til elegant og rocka.

Jorun Stiansen

DA: Slik så Jorun Stiansen ut under sin første Idol-audition i 2005. Foto: TV 2.

Jorun Stiansen

NÅ: Slik ser Jorun Stiansen ut i dag. Foto: Trond Solberg/VG

Da Jorun Stiansen først ble kjent for det norske folk gjennom «Idol» som 21-åring hadde hun asymmetrisk klipp, stor grønn hettejakke med en hvit blazer over baggy jeans med naglebelte. Når hun ser tilbake på hvordan stilen hennes har forandret seg, kan hun ikke annet enn å le.

– Herreguuuud, jeg kan ikke. Ha ha ha. Noe av det så ikke ut, sier hun til MinMote.

Hun ser tilbake på «Idol»-perioden med skrekkblandet fryd.

– Jeg kikker ikke tilbake på bilder. Jeg var veldig eksperimentell. Jeg syns jeg var så tøff med den «Solan Gundersen»-sveisen. Det var dødsfett, forteller Stiansen og ler.

Jorun Stiansen

KLAR FOR FINALE: Slik så Jorun Stiansen ut dagen før «Idol»-finalen i 2005. Foto: Magnar Kirknes/VG.

Jorun Stiansen

FINALE: Dette var antrekket Jorun Stiansen brukte da hun vant «Idol» foran Tone Damli. Foto: Helge Mikalsen.

Jorun Stiansen

KLAR FOR FEST: Jorun Stiansen klar for Sony-fest på Parkteatert i 2005. Foto: Trond Solberg.

Jorun Stiansen

MED EXTENSIONS: Jorun Stiansen hadde en periode hun brukte mye hair extensions og mørk foundation. Her er hun i 2009 under 10-årsjubileet for «God kveld Norge». Foto: Trond Solberg/VG.

Liker det enkelt

Etter ti år borte fra rampelyset er hun nå tilbake. Denne gangen på parketten i TV 2-programmet «Skal vi danse». På trening bruker hun gjerne typisk «athletisure-stil» med mønstret tights, kule sneakers og caps. Nå som hun er midt i «Skal vi Danse»-sirkuset er det ikke mye tid til å gå i annet enn treningstøy.

JORUN ANNO 2017: Slik kler Sitiansen seg gjerne i dag. Her med jakke fra Isabel Marant, jeans fra Acne og Vans på føttene. Foto: Privat
JORUN ANNO 2017: Slik kler Sitiansen seg gjerne i dag. Her med jakke fra Isabel Marant, jeans fra Acne og Vans på føttene. Foto: Privat

Men da helgene kommer liker hun å pynte seg, og det er gjerne da hun føler seg aller mest vel. Da går hun gjerne i plagg i sort og hvitt, med store strikkegensere, smale jeans, stilige jakker kombinert med kule sneakers eller høye heler.

Hun forteller at hun generelt er i bedre balanse nå enn for ti år siden.

– Nå er jeg veldig enkel. Jeg kjører på og tenker at det enkle er det beste. Med høye heler, jeans, stor svart t-skjorte og skinnjakke føler jeg meg fin. Jeg er veldig glad i oversizede plagg, men er litt mer balansert enn tidligere. Har jeg noe stort på overkroppen har jeg noe smalere på bena, forteller Stiansen.

Hun utelukker heller ikke at hun fremdeles kunne ha brukt noen av plaggene hun gikk med i 2005. Noen av favorittplaggene ligger også trygt lagret slik at hun kan hente dem frem for et tilbakeblikk.

– Det er et par t-skjorter og noen sneakers jeg kunne ha brukt. Jeg gikk veldig mye i jeans, hvit singlet og sneakers. Det er noe jeg kunne gått i, så lenge singletten er like åletrang som den var da.

DAGEN DERPÅ: 21 år gammel vant Jorun Stiansen «Idol». Hun var kledd i jeans, hvit singlett, lyserosa boblejakke og hvite cowboyboots da hun møtte pressen dagen derpå etter kun tre timer søvn.
DAGEN DERPÅ: 21 år gammel vant Jorun Stiansen «Idol». Hun var kledd i jeans, hvit singlett, lyserosa boblejakke og hvite cowboyboots da hun møtte pressen dagen derpå etter kun tre timer søvn.Jørgen Braastad VG

Brukte hva hun ville

Når hun mimrer tilbake husker hun at hun fikk mye oppmerksomhet for klesstilen som ofte innebar fargerike silketopper, oversized jeans, pulsvarmere, naglebelter og typiske skatejakker.

– Så jeg noe jeg likte så kjøpte jeg det uten å tenke på hvordan det passet sammen. Jeg hadde det gøy med tøy, sier hun og legger til:

– Jeg husker andre syns det var rart at jeg var så tøff som turte å gå som jeg ville. Men så forsto jeg at det ikke var noe alle gjorde. Jeg er fornøyd og stolt av at jeg ga faen. Om jeg ikke fikk terningkast fem eller seks, hadde jeg det i hvert fall gøy, sier Stiansen til MinMote.

Tilbake i 2005 brukte hun gjerne grønn eller blå eyeliner med masse øyenskygge og tungt sminket hud. Hun forteller til MinMote at den største forskjellen er at hun nå liker når ting er langt mer naturlig.

– Nå bader jeg ikke i brunkrem og er supertan. Nå er jeg der at det er det naturlige og enkle er det beste. Det har nok noe å gjøre med at jeg er blitt mer voksen, sier hun og legger til:

– Takk og pris, hadde jeg ikke gjort det hadde det vært krise.

Sofia Hellqvist stilforvandling: Fra sexy og utfordrende til klassisk og elegant

NATURLIG GLØD: Nå har Jorun Stiansen gått bort fra store mengder «brunkrem» og extensions. Foto: MATTIS SANDBLAD, VG
NATURLIG GLØD: Nå har Jorun Stiansen gått bort fra store mengder «brunkrem» og extensions. Foto: MATTIS SANDBLAD, VG

Vil ha barnslig glede

Hun er fremdeles ikke redd for å gå fargesterkt ut, og utelukker ikke 2005-signaturen med farget eyeliner.

GLAD I ØYENSKYGGE: Jorun gikk gjerne for mye øyensminke i 2005. Foto: SCANPIX .
GLAD I ØYENSKYGGE: Jorun gikk gjerne for mye øyensminke i 2005. Foto: SCANPIX .

– Mitt mål er å ha en barnslig glede så lenge jeg lever, men jeg er veldig glad for at stilen har blitt mer voksen. Jeg har mer erfaring og kjenner meg selv og kroppen min bedre, sier Stiansen.

En annen av Stiansens signaturer var en asymmetrisk hockeysveis-variant med hanekam på toppen. Etter det hadde hun også en periode med menger av hair extensions. Nå har hun latt håret gro og sveisen har forandret seg. Naturlig farget hår med lysere lengder er blitt hennes nye look.

Jorun Stiansen tilbake: – Håper jeg aldri blir voksen

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?