Kontroversiell barnemodell på catwalken for D&G

LANG KARRIERE: Thylane Blondeau startet modellkarrieren allerede som fireåring da hun gikk på catwalken for Jean Paul Gaultier og poserte for Vogue Enfants da hun var seks. Foto: Getty Images

Franske Thylane Blondeau (16) markerte seg på catwalken for Dolce & Gabbana. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Hun kan allerede legge en lang modellkarriere bak seg, og ble sammenlignet med Kate Moss i 2011. I helgen gikk franske Blondeau på catwalken for det italienske motehuset Dolce & Gabbana under Milano Fashion Week.

NYHETER

Sjekk likheten mellom Kate Moss og datteren

16-åringen hadde på seg en hvit kjole med røde og rosa blomster, hjerter og paljetter. På hodet bar hun en krone og i hånden en glitrende clutch.

FOR D&G: Thylane Blondeau ble spådd en lysende modellkarriere allerede som seksåring. Foto: Getty Images

Kritikk

Blondeau fikk internasjonal oppmerksomhet da hun i en alder av 10 dukket opp i en moteserie i Vogue kledd opp som en voksen dame. Hun var den gang iført høye hæler, diamantsmykker og ulike korte kjoler med utringning.

Thylane Blondeau figurerte i Vogue kledd opp som en voksen da hun var 10 år. Faksimile: Vogue Paris

Magasinet fikk i etterkant kritikk for å ha seksualisert et barn. I 2014 prydet den daværende 13-åringen motemagasinet Jalouse, og i den forbindelse uttalte barnepsykolog Willy-Tore Mørch til MinMote at modellrollen ikke hører et barn til.

– Når det gjelder små barn, er det å være modell en rolle barna ikke forstår. Det er ikke for barnets skyld at hun plasseres i moteklær på catwalken. Det er for foreldrenes skyld og de voksnes skyld. Etter mitt syn brukes barn til de voksnes formål, sa Mørch til MinMote.

NYHETER

Se Elise (25) for tjukk for kleskjedene?

Kjente fjes

Helgens D&G-visning hadde nærmest utelukkende booket modeller med kjente familier. På catwalket gikk Hailey Baldwin (datteren til skuespiller Stephen Baldwin), Mackinley Hill (søsteren til Victoria's Secret-modellen Taylor Hill), Talita Von Fürstenberg (barnebarnet til designeren Diane Von Fürstenberg) og Delilah Belle Hamlin (datteren til Harry Hamlin og Lisa Rinna), for å nevne noen.

IMG-MODELL: Thylane Blondeau har signert med det kjente modellbyrået IMG og har over 1,6 millioner følgere på Instagram. Foto: Getty Images

Se ut utvalg fra Dolce & Gabbanas visning her:

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)
Publisert: