MinSommer: Rikke Mathilde Krefting

– Bad masse, spis masse god mat og is. Bruk tiden med de du er glad i og som får deg til å føle deg bra og avslappet, er Rikke Kreftings råd til en deilig sommer. 

Sommer RIKKE

@rikkekrefting

Sommer RIKKE

@rikkekrefting

I spalten MinSommer snakker vi med inspirerende folk om deres ferieplaner, minner, favorittantrekk om sommeren og beste tips til få det meste ut av en sommerferie som kanskje ikke ble helt som planlagt. Her kan du lese om DARJA BARANNIKS sommertips, EMILIE SKOLMEN sin bobilsommer og hva som er en perfekt sommerdag for EMMA ELLINGSEN.

I dag er det Rikke Mathilde Krefting (26) sin tur. Hun jobber med PR og kommunikasjon for Tom Ford og sitter akkurat nå på hjemmekontoret i London og drømmer om sommerdager på hytta på Tjøme med familien, og kjæresteturer til Italia.

– Hei Rikke! Hva er planene dine for sommerferien?

– For øyeblikket sitter jeg med hjemmekontor i London. Her tar vi som regel sommerferie i August, så da er planen å reise på noen langhelger med kjæresten min til Sør-Frankrike og Italia som vi elsker, om det lar seg gjøre i forhold til pandemien.

– Etter måneder i lock-down her i London og en flukt til gode, trygge Norge, begynner ting endelig å normalisere seg gradvis her. Karantenereglene endres her i London denne uken, så vi håper på at vi kanskje kan ta oss en tur eller to i august eller september. Før det blir det en langhelg hjem til Norge, til mitt sommerparadis, Tjøme, med familie og venner. Jeg gleder meg sånn!

– Tre ting du alltid pakker med i bagasjen:

– Solkrem, en god bok, favoritt badedrakten min og sandaler. Må bli fire ting.

– Et godt bok- eller podkasttips?

– De siste tiden har jeg lest «Conversation with friends» og «Normal People», som har fått masse god omtales den siste tiden. Ble akkurat ferdig med å se serien også – elsket den. Utenom det leser jeg mye blader, Vogue og Elle, ettersom det er en del av jobbhverdagen min.

– Ditt beste sommerminne:

– Hm, det er vanskelig å si men det må nok være mine utallige somre på Tjøme med familien, siden jeg var et lite barn. Hver sommer som barn flyttet vi ned på Tjøme for sommeren. Jeg har de fineste minnene derfra med masse bading, kvalitetstid med kusiner og venninner, masse båtkjøring og bekymringsfrie uker.

– I voksen alder har jeg også blitt veldig glad i å reise med kjæresten min om sommeren. Vårt favorittsted er et lite idyllisk hotell på Capri, så håper veldig at vi får dratt tilbake i når eller om virussituasjonen tillater det selvsagt.

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Å stå opp klokken 06 for å rekke pilates før jobb.

– Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– Luftig og lang, hvit sommerkjole, saltvannshår, solbriller, faktor 50 i ansiktet og bare føtter.

– Ditt beste velvære-tips for å føle deg bra?

– Om sommeren prøver jeg så godt som mulig å la hud og hår få puste. Jeg bruker så å si ikke sminke hele sommeren og lar håret lufttørke.

– Beskriv den perfekte sommerdagen fra morgen til kveld:

– Morgenstund på stranden med kaffe, etterfulgt av et hopp i havet. Så kanskje noen timer i solen, deretter ha mine favorittpersoner på lunsj med masse god sommermat og vin, og lange samtaler helt til solen går ned og opp igjen.

– Hva spiser du helst om sommeren?

– Hm, masse norsk smågodt, is, vannmelon og for ikke å glemme pasta vongole. Alt ettersom hvor jeg befinner meg.

– Hva klarer du deg ikke uten i ferien?

– Familien min, solkrem, en god bok, iskaffe og fint vær.

– Hvordan sminker du deg om sommeren?

– Jeg sminker meg ikke om sommeren. Synes naturlig sommerglød er så vakkert, og det får meg til å føle meg fin. Om jeg absolutt skal ha på meg sminke er det maskara og naturlig leppestift.

– Hva er ditt aller beste sommertips?

– Bruk sommeren til koble av fra hverdag. Unn deg selv å slappe av og ikke måtte gjøre ulike ting som hverdager består av. Bad masse, spis masse god mat og is. Bruk tiden med de du er glad i og som får deg til å føle deg bra og avslappet.

PS: Her kan du lese MinStil-spalten med Rikke.

Hvordan var din opplevelse i dag?