Inti Wang: – Streetstyle brukes til å promotere

EXTRA: Inti Wang bruker stil og mote som en uttrykksform. FOTO: KRISTOFFER KUMAR / VG.
EXTRA: Inti Wang bruker stil og mote som en uttrykksform. FOTO: KRISTOFFER KUMAR / VG.

Den nye streetstyle-yndlingen (17) er kritisk til hvordan influencere skamløst promoterer merker fremfor egen stil. 

Med høye hæler, øredobber og hjemmelaget «Balenciaga»-koffert er Inti Wang blant dem som får oppmerksomhet når streetstyle-fotografer er på besøk i Norge.
Som en gryende stjerne i Oslos undergrunnsmiljø har 17-åringen gjort seg bemerket for sin androgyne stil og tilnærming til bransjen han selv er en del av.
Interessen for klær og uttrykk har han hatt hele livet. For 17-åringen er stil og mote først og fremst en måte å uttrykke seg på.
– Motebransjen har blitt som et magasin. Når vi snakker om streetstyle handler det egentlig om egen stil og eget uttrykk. Jeg gjør på en måte narr av influencerene og bloggerne ved å gjøre det på en måte som treffer deg rett i ansiktet. Det er morsomt å leke med deres realitet, sier han.

Er det en ting som særlig opptar Wang når det kommer til mote og streetstyle er det at det skal være ekte. Han har lyst til å bringe noe annerledes og nytt til bransjen som gjør det interessant.

KJØRER SITT EGET LØP: Inti Wang. FOTO: KRISTOFFER KUMAR / VG
KJØRER SITT EGET LØP: Inti Wang. FOTO: KRISTOFFER KUMAR / VG

Kunstig gatemote

Han forteller til MinMote at han har lagt merke til at stil kan være konstruert under for eksempel den norske moteuken Oslo Runway.
– Det er rart at fem jenter står og holder hender mens de går mot kameraet. Det er rart å se hele opplegget rundt streetstyle. Alt er planlagt, og de bruker streetstyle for å promotere merker som ren reklame, sier han og legger til:
– Man ser influencerene skryte av et merke eller et par sko, og går man inn på Finn dagen etter finner man skoene til salgs der. Da kan man spørre seg om dette er noe de egentlig liker. Det gjør at man mister tilliten til dem, sier han.
Mens han fikler med lange, blodrøde løsnegler og legger håret stramt bak ørene, sier han at det viktigste for ham er å holde det ekte.

A post shared by Nicole Systrom (@nicole)

Han er «over the top», og elsker det.

Kjendisgjeng

Ved siden av å gå på videregående skole har Wang også jobbet tett med Elise By Olsen, kjent som verdens yngste redaktør.

Og når uttrykket nærmest roper sex, drugs n’ rock’n’roll innrømmer Wang at de fort kan bli sett på som en utsvevende og farlig gjeng.
– Vi er ikke så crazy som det ser ut, forsikrer Wang.

UNGT OG HIPT: Theodor Vange (t.v), Lea Meyer og Inti Wang under moteukens andre dag. Foto: Christian Vierig/Getty Images
UNGT OG HIPT: Theodor Vange (t.v), Lea Meyer og Inti Wang under moteukens andre dag. Foto: Christian Vierig/Getty Images

Sammen med nettopp Elise By Olsen, Maria Pasnau, Lea Meyer og Theodor Vange er han en del av en ny generasjon unge nordmenn som sprenger grensene mellom kunst og mote.
– Vi er «over the top». Vi regner ikke oss selv som influencere, men egentlig så er vi vel det.
Han forteller at vennegjengen er knyttet tett sammen.
– Noe vi har til felles er at vi er mer modne og har andre interesser enn de som er like gamle som oss. Det bygger oss som gruppe, og i gruppen har vi så mange ting til felles at vi blir som en liten familie. Vi har alle forskjellige egenskaper, så vi kan hjelpe hverandre, sier han og utdyper:
– Elise styler for Cezinando, mens Maria tar bildene. Jeg kan hjelpe Elise med stylingen. Vi fungerer som et liten familie, sier han fornøyd.

Bryr seg ikke om blikk

Wang har vekslet mellom å bo i Colombia og Norge hele livet, men har de siste tre årene hatt base i Norge. Når man ser Inti Wang skulle man kanskje tro han var en klassisk Oslo-boer som helst holdt seg innenfor ring tre, men egentlig holder han til i Ås.

Foreldrene Olga Robayo og Marius Wang jobber begge som kunstnere.
– De er veldig åpne for alt, så det er veldig fint, sier Wang.
Selv om han er trygg på seg selv og egen stil i dag har det vært en prosess under stadig utvikling.
– Jeg kunne være ukomfortabel i Ås, men tenkte at det bare var ti minutter å gå til toget til Oslo. Nå er vi kommet så langt at man må være åpen. Nå bryr jeg meg ikke lenger om noen stirrer. Jeg tror mange, inkludert flere streetstylefotografer, lurer på om jeg er en gutt eller jente, og på hvem jeg er og hva jeg driver med, sier han og legger til:
– Noen blir litt sjokket av å se meg. Nå er jeg nesten blitt litt kjent i Ås, og folk tenker «det er bare Inti som går forbi».

SÆREGEN STIL: Inti Wang mote for å gjøre opprør mot bloggere og influencere. FOTO: KRISTOFFER KUMAR / VG
SÆREGEN STIL: Inti Wang mote for å gjøre opprør mot bloggere og influencere. FOTO: KRISTOFFER KUMAR / VG

Inti Wang har lekt med hæler og kjoler siden han var en liten gutt. Nå bruker han både høye hæler og store øredobber. Et av hans kjennetegn er at han mikser det maskuline og det feminine.
– Det er veldig klisjé, men stil er en måte å uttrykke seg på. Men det er vanskelig å vite hvem som gjør det på ekte lenger, sier han.

En av 17-åringens stiltips er å prøve å plukke opp ting som har gått ut av motebildet for å finne andre måter å bruke det på, som for eksempel ved å leke med størrelser. Wang er også ofte sett i klær fra blant annet den norske designeren Anne Karine Thorbjørnsen og Ida Falck Øien fra designkollektivet HAiK.
– Jeg liker heller å spørre om å få låne ting enn å bli tilbudt noe. Jeg liker å fremme norsk design jeg liker, og jeg velger det fordi det er interessant. Jeg syns mange i bransjen ikke setter nok pris på det.

untitled link

Inspireres av folk på gaten og ikoner

Sin egen stil beskriver han som androgyn. Nå inspireres han av folk han ser på gaten og gamle trender. Om han skal trekke frem sine stil-ikoner er det navn som David Bowie som dukker opp.
– Jeg syns det mest sjarmerende med en person en blandingen mellom det feminine og det maskuline.

Wang har tidligere jobbet som modell i byrået Hartbreak, men sier til MinMote at ikke har funnet byrået som passer ham enda, selv om han fortsatt «elsker å ha sine diva moments». Nå ønsker han seg en jobb innenfor motebransjen, selv om det ikke nødvendigvis er influencer-livet som frister.
– Det hadde vært chill og få alt mulig, men da kan man stille spørsmålet om man viser masse ting man liker kun for å få penger. Jeg kunne også tenke meg å jobbe utenfor motebransjen, selv om jeg sikkert kommer til å ende opp der. Jeg har fortsatt god tid!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?